SO Soest
SO Soest
Nieuwe shirts

Nieuwe shirts

Verdiende nederlaag bij Theole

Verdiende nederlaag bij Theole

Wandelvoetbal gestart

Wandelvoetbal gestart

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Training rondom corona - Jeugd traint vanaf maandag 19 oktober conform trainingsschema. Voor de senioren volgt meer informatie  

SO Soest komt tekort tegen Theole

Zondag 11 oktober 2020

Zondag speelde SO Soest de uitwedstrijd tegen het tot dan toe puntloze Theole. Eerder dit jaar werd daar een moeizame wedstrijd gespeeld die in een 1-0 nederlaag eindigde. Deze zondag was het niet anders. SO Soest wist zich gedurende flinke delen van de wedstrijd geen raad met de snelle spitsen van de thuisploeg die met de lange bal gelanceerd werden. De 2-0 achterstand met rust kon met slechts één tegengoal gerepareerd worden, zodat de tweede nederlaag van dit seizoen een feit werd. 

Opnieuw moest trainer Frank Bruijnis improviseren met de opstelling. Jordy Stins en Youp van Zonneveld ontbraken nu op het wedstrijdformulier en de nog altijd geblesseerde Rayendall Bitorina kan nog steeds niet aanschuiven. Voeg daarbij de absentie van onder meer Corne Parol en Steve Blokland en dan is het zonneklaar dat de start van SO Soest deze competitie rommelig en stroef is.

Zo ook op het doodstille en kletsnatte sportpark van Theole. De thuisploeg begon fanatiek en energiek aan de wedstrijd en na vijf minuten had keeper Midas Dorrestein al het geluk dat de bal pardoes tegen hem aangeschoten werd. De tactiek van Theole was simpel maar doeltreffend. De bal veroveren en direct de snelle aanvallers Eftal Elmas en Abdullah Tan lanceren. Doordat er vaak en onnodig balverlies werd geleden gaf Soest veel ruimte weg aan de rappe spitsen. Na een kwartier lag de 1-0 achter Midas bij een messcherpe Tielse counter.

Soest had via Michiel Broeders een aantal kansen op de gelijkmaker, maar de spits had geen geluk in de afronding. Theole bleef gevaarlijk en miste een aantal riante mogelijkheden. Op slag van rust viel de tweede goal. Uit een hoekschop kopte Aliskan de bal tegen Midas, de rebound was voor Huarhua.

In de tweede helft was goed voetbal door de felle regenbuien nauwelijks mogelijk. Soest leed te veel balverlies en zag, ondanks de goede bedoelingen, veel aanvallen in schoonheid sterven. Theole verdedigde de voorsprong fanatiek, af en toe op het randje, zonder daarbij gemeen te worden. Tien minuten voor tijd kwam de tegengoal. Op aangeven van Michiel Broeders schoot Tom van der Linden overtuigend raak. Een echt slotoffensief bleef uit. SO Soest bleef met lege handen en moet hopen dat de ziekenboeg weer wat leegstroomt als komende zondag (coronastop voorbehouden) KDO op bezoek komt.

Dat hoopt trainer Frank Bruijnis ook: ,,De structuur is lastig te vinden, die gedwongen wisselingen helpen daar echt niet in mee. Vandaag ook weer op drie andere plaatsen het team gewijzigd. Maar buiten dat: we moeten meer laten zien dan vandaag. We kunnen en moeten veel beter."

Vermeldenswaard zijn de invalbeurten van twee debutanten. Jort Veenman en Tijmen Brons (allebei uit de JO19-1) lieten zien dat SO Soest nog genoeg kwaliteit achter de hand heeft. Dat is een prettige constatering. 

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Wouter Scheeren, Wouter de Zoete, Thijs Janmaat, Conner Blote; Bas Tullemans, Milan van Wincoop (68. Jort Veenman), Giovanni Nicolaas (68. Niels Kuus); Tom van der Linden, Meme Dore Aminata (73. Tijmen Brons), Michiel Broeders

15. 1-0
45. 2-0
83. 2-1 Tom van der Linden


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Training rondom corona Jeugd traint vanaf maandag 19 oktober conform trainingsschema. Voor de senioren volgt meer informatie  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Catering Centraal [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Hengel [kopie]
Stalenhoef [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
MidCoat [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Brouwer [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Kostencheck [kopie]
GeldNL [kopie]
Zwart Mul [kopie]
De Jong [kopie]
KOK [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Growfun [kopie]
Yourlease [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Boedelz [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Van Doorn [kopie]
ING [kopie]
Reijerse [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Dijkstra [kopie]
Optimum [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Van Hal [kopie]
Hoogt [kopie]
Bres [kopie]
Dam [kopie]
Wonnink [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bloemendael [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Heineken [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88