Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest 023 - Hees O23 3-1 (Rust 2-1)

Woensdag 14 oktober 2020

Wedstrijddatum: dinsdag 13 oktober

In een eenzijdige wedstrijd versloegen de talenten van SO Soest de leeftijdgenoten van Hees. De wedstrijd zou in eerste instantie bij Hees worden gespeeld maar door de hevige regenval van afgelopen dagen was het veld onbespeelbaar en bood onze club het hoofdveld aan als podiumplaats voor deze eerste wedstrijd van de O23-competitie. Daarin komen ook VVZ’ 49, Eemnes, VVZA, Nieuwland en Eemdijk uit. Het zal voorlopig de laatste wedstrijd zijn ivm de nieuwe, verscherpte coronamaatregelen die juist deze avond werden aangekondigd.

Het team bestond uit spelers van het 1e, 2e, JO19-1 en JO19-2.  De (SO) Soester youngsters schoten uit de startblokken. Met een hoog baltempo, agressief druk zetten en veel beweging legde de ploeg de wil op aan de buurman. Bryan Saas kwam op rechts goed door en zijn voorzet werd in 25-ste minuut doeltreffend afgerond door Meme Dore Aminata. Het ontbrak in veel gevallen aan de laatste, beslissende pass om tot een doelrijke kans te komen. Ruim vijf minuten later zorgde een bijna identieke situatie voor de verdiende 2-0. Bryan Saas glipte langs zijn directe tegenstander en wederom Meme Dore Aminata kopte tegendraads bij de eerste paal binnen.
Een onachtzaamheid vlak voor rust leverde de enige kans en ook direct een (mooi) doelpunt voor Hees op.
De tweede helft bevond het spel zich met name op de helft van Hees. Slordigheid in de laatste fase voor het doel van Hees, zorgde dat de voorsprong lange tijd tot een doelpunt verschil bleef. Vanuit een goede inspeelpass wist middenvelder Jort Veenman spits Tijmen Brons te bereiken die met een stiftje de marge tot twee doelpunten vergrootte: 3-1. Nog vele mogelijkheden creëerde de jonge ploeg daarna maar de eindstand bleef steken op een dikverdiende overwinning van 3-1.

Opstelling eerste helft: Stijn Waals, Max Veen, Mick Hienekamp, Niels Kuus, Huey de Jong, Milan van Wincoop, Bart Hooft, Jort Veenman, Bryan Saas, Olav Kuus, Meme Dore Aminata

Opstelling tweede helft: Wouter van de Steeg, Max Veen, Mick Hienekamp, Gijs Kuijer, Niels Kuus, Luuk Dassen, Bart Hooft, Jort Veenman, Bryan Saas, (Lucas van Loon), Tijmen Brons, Meme Dore Aminata, (Lasse Wagenaar)

Trainers: Arjan Hoeffnagel, Nick Roos, Aret Aprahamian (staf)