SO Soest
SO Soest
SO Soest-icoon Toon van Megen

SO Soest-icoon Toon van Megen

Onderlinge competitie groot succes

Onderlinge competitie groot succes

SO Soest ZAT 2 haalt 2000 euro op voor MIND

SO Soest ZAT 2 haalt 2000 euro op voor MIND

De Jong Accountants en Belastingadviseurs: dynamisch advies anno 2021

Vrijdag 01 januari 2021

Het jaar 2020 is afgesloten. De balans kan worden opgemaakt. Dat het een hectisch jaar was waarin we stil kwamen te staan is al veelvuldig beschreven. Voor een accountant en belastingadviseur als De Jong was de jaarwisseling een moment van terugkijken en vooruitblikken.

Afstand
Ronald de Jong: ,,In het afgelopen jaar moest er door velen op afstand gewerkt worden. Gelukkig is onze organisatie daar al op ingericht. Wij hebben tien jaar geleden geïnvesteerd in digitalisering en dat kwam de afgelopen maanden wel van pas.”

Broer Marcel vult aan: ,,Als modern accountantskantoor bieden wij diverse online services waardoor je als cliënt onder andere informatie digitaal kunt aanleveren in een beveiligde omgeving. Zo kun je een aantal, al dan niet routinematige, werkzaamheden zelf kunt uitvoeren en altijd en overal online inzicht hebt in dossiers en uitgebrachte (management)rapportages.

Ronald: ,,Cliënten maken ook intensief gebruik van ons Management Monitor. Met dit gratis financieel dashboard heb je, via een grafische weergave, continu inzicht in de belangrijkste financiële informatie uit je administratie.”

Adviseur
Cliënten hoeven dus niet per se de gang naar het kantoor aan de Brug. Grothestraat te maken. Marcel: ,,Dat neemt niet weg dat wij ook graag onze cliënten af en toe aan de tafel willen hebben. Met elkaar sparren over de onderneming is een rol van de accountant. Het eeuwenoude cliché dat accountants enkel bezig zijn met het rapporteren van cijfers gaat allang niet meer op. Door talloze ontwikkelingen, zoals wijzigingen in wet- en regelgeving, nemen accountants de rol van adviseur op zich. Een advies dat dynamisch is, want overheidsregels voor belastingen wijzigen, nieuwe wetten worden ingevoerd, tarieven veranderen. Het is de taak van de accountancy om scherp te blijven op de ontwikkelingen en om haar klanten daarover te informeren en goed te adviseren. Dat doen wij graag zo persoonlijk mogelijk.”

Advies bijvoorbeeld over het UBO-register. Ronald: ,,Meer dan 1,5 miljoen organisaties krijgen te maken met het UBO-register. Zij moeten UBO's gaan inschrijven in dit nieuwe register. UBO's (Ultimate Beneficial Owners) zijn personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben. Mensen moeten zichzelf aanmelden, wij controleren of dat goed gedaan is.”

Aftrek
Marcel: ,,De zelfstandigenaftrek wordt al vanaf 1 januari 2020 langzaam afgebouwd, totdat deze in 2028 uitkomt op € 5.000. De arbeidskorting en de algemene heffingskorting gaan de komende jaren wel omhoog. De meeste zelfstandigen gaan er daarom nog steeds op vooruit, zeker de eerste jaren.”

BIK
De coronacrisis heeft geleid tot de BIK, de Baangerelateerde Investeringskorting. Ronald: ,,Het kabinet stimuleert bedrijven om investeringen te doen met deze investeringskorting. Deze tijdelijke regeling zorgt ervoor dat bedrijven ook in deze roerige tijden blijven investeren in bijvoorbeeld nieuwe machines. De regeling geldt voor investeringen in 2021 of 2022. Nadere toelichting over deze regeling is bij ons kantoor te verkrijgen.”

De Jong Accountants en Belastingadviseurs is gevestigd aan de Burgemeester Grothestraat 35 te Soest en telefonisch bereikbaar op 035 – 6016033. Voor informatie kunt u ook terecht op http://www.dejongaccountants.nl.

Tekst en foto: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Dam [kopie]
Mega Tegels [kopie]
MidCoat [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Dijkstra [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hengel [kopie]
Van Hal [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Kostencheck [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Wonnink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Optimum [kopie]
Bres [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Growfun [kopie]
Bloemendael [kopie]
Brouwer [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Heineken [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Overhees [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Hoogt [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
GeldNL [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Actiforce [kopie]
De Jong [kopie]
Van Doorn [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
KOK [kopie]
Boedelz [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Postcodestroom [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
ING [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Yourlease [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88