COLLECTIEF STERK S.O. SOEST O19 1 WINT VAN BREUKELEN

Zondag 05 november 2017

Nog zonder de geblesseerde Badr kwam FC Breukelen O19 1 op bezoek in Soest. Breukelen had eerder gelijk gespeeld tegen VVZA waar Soest enkele weken geleden verrassend van verloor. Het team kreeg de opdracht mee om de aanwezige supporters te laten zien dat het collectief in de groep sterker wordt, de positieve coaching voorop moet staan en er zakelijk gespeeld moet worden.

Breukelen begon goed aan de wedstrijd, twee diepe ballen lieten zien dat de spits snelheid had, Sten trad twee keer goed op door prima uit zijn doel te keepen en de ballen weg werkte. De 1e mogelijkheid voor onze jongens was voor Miquel, het schot werd tot hoekschop verwerkt, waaruit Dion op doel kopte in de handen van de doelman van Breukelen. Hierna een strakke vrije bal vanaf links door Anass, de bal kwam bij de 2e paal bij Ricardo die de bal met gevoel terug legde bij de 1e paal waar Miquel geheel vrijstaand de bal binnen kon lopen.

Na deze 1-0 ging de O19 1 door op zoek naar de volgende treffer. Een vrije bal van Anass ging over het doel en een snel genomen vrije trap van Anass op Ticho werd keurig terug gelegd bij de 2e paal waar wederom Miquel de bal binnen kon tikken. Grensrechter en scheidsrechter zagen echter buitenspel, jammer van de prima opzet en goed uitgespeelde kans.

Na de wissel Mihill voor Simo in verband met een blessure kwam Breukelen op 1-1 door het niet goed invullen van het verdedigen bij balbezit tegenstander. De afvallende bal uit een verre ingooi werd goed ingeschoten door Breukelen. Kort daarna weer de voorsprong voor Soest, een snelle uittrap van Sten werd opgepakt door Anass, die Dion in stelling bracht 2-1.  De uitblinkende Anass gaf voor de rust na een actie op de linkerzijde een harde voorzet bij de 1e paal, waar Miquel de bal net voor de 1e paal naast schoot.  Breukelen kwam voor rust nog langszij, Wouter zette een sliding in binnen het strafschopgebied en raakte de spits, strafschop 2-2.

Na de rust kwam de O19 1 beter in zijn spel, er kwam meer ruimte, Breukelen had moeite om de linies kort op elkaar te houden, waardoor de individuele kwaliteiten van de O19 1 meer tot uiting kwamen. Door een snelle omschakeling via Anass en Miquel kwam de bal bij Dion die diagonaal in schoot 3-2. De jarige Oscar en Dave kwamen hierna voor Stijn en Simo. Faouzi legde voorin nog twee keer een bal af op de inkomende middenvelders Anass en Ticho, de schoten waren voor de doelman.

Didier (O17 1) kwam nog voor Faouzi, die zich helemaal leeg had gespeeld. Uit een hoekschop schoot Koen de bal hard in, een arm van een speler van Breukelen voorkwam een doelpunt, strafschop, Anass 4-2. De 5-2 kwam voort uit een soortgelijke situatie, Koen schoot weer hard in, via een speler van Breukelen kwam de bal bij Miquel, die met een snelle voetbeweging de doelman omspeelde en zorgde voor de eindstand 5-2.  Positief resultaat, 2e helft eigenlijk niets meer weggegeven en goed de drie punten binnen gehaald.

Compliment aan de jonge scheidsrechter L. Smit die het sportieve duel uitstekend leidde. Volgende week thuis tegen ‘s-Graveland O19 1, aanvang 15.15 uur.