SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

So Soest 3 – SCH'44 2: 7-1

Maandag 06 november 2017

' park the bus'

Bij het lezen van bovenstaande uitslag zal menigeen denken dat Soest 3 de trainingsweek bij de Eemvogels heeft doorgebracht. Een heuse korfbaluitslag was er genoteerd en dat was niet eens geflatteerd. De warming up werd door So Soest  op zijn Soest 3's gedaan. 4 x op de goal hengsten, 2 liter redhot op de kuiten gecombineerd met 24 dextro'tjes maakte dat er scherp gestart werd. De trainer van de tegenstander had een nieuwe warming up geïntroduceerd; het ploegspel. Onze potige tegenstanders uit het boerendorp Harmelen trapte geen bal ter warming up maar liepen warm als John Deere trekkers op een ondergelopen weiland. Dat we aan het werk moesten was duidelijk!

SCH ging furieus van start zonder echt gevaarlijk te worden. Vanuit een zeer doordacht tactisch concept wist Soest 3 vrij makkelijk overeind te blijven. Tegen dit soort ploegen wordt altijd het 'park the bus'  concept als reminder op de ' Soest 3 app'  gezet voor diegene die het even vergeten waren na een avond hardcore netflixen, powerschaken en ultimate backgammon. Het concept werkte ook nu weer goed. Als team speelden we goed met en bij elkaar waardoor SCH niet echt gevaarlijk werd. Het juiste moment om gevaarlijk te worden werd gekozen met Nico als de witte Keniaan rondom Gerdo. Het was dan ook Butz die alert reageerde in het zestienmeter gebied na een spervuur aan schoten. Geen flauwe grappen nu over zijn ' warmte'broek maar een compliment voor zijn fitheid dit seizoen. Aanvallend sluit hij goed aan maar ook verdedigend pakt hij de juiste meters, klasse!

De wedstrijd had een goed tempo wat er voor zorgde dat we niet konden verslappen. Toch lag de bal vrij snel in het netje na een pechgeval van de steeds soepeler lopende reporter. Met toeval viel de bal voor John Deere – 3.2  en werd koelbloedig afgerond. Het verschil met voorgaande seizoenen lijkt dat Soest 3 niet onder de indruk is van wat tegenslag. Koppen gaan omhoog, borst naar voren, rug gerecht ( een blijft krom) en er is rotsvast vertrouwen in het systeem. De aanval werd dus vanuit een goede organisatie gezocht met een fantastische  treffer van onze gastspeler Ingvar tot gevolg. Na een splijtende pass ging hij alleen af op de keeper en met een fantastische stiftbal vloog de bal de verre hoek in. Ingvar doet dit jaar mee voor het doelpunt van het jaar en de daarbij horende cup. Moet hij nog wel minimaal 8 keer meedoen om deze zeer prestigieuze prijs op te halen tijdens het weekendje weg. Ik heb overigens gehoord dat we dit jaar naar Wladiwostok rijden maar dat terzijde.

Een 2-1 voorsprong was een ongekende luxe met een totale ineenstorting van SCH tot gevolg. Hendry mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf 18 meter en dat zijn afstanden die hem liggen. Balletje neerleggen, muur beoordelen om de bal vervolgens met microscopische precies over de muur in het doel te schieten. Heerluk!

De rust was toch een tikkie anders dan het gebruikelijke kwartiertje. Iedereen was zich er van bewust dat we deze wedstrijd nu echt moesten pakken en dat valt en staat met een goede start na rust. Onze topschutter Gerdo zag dat zijn gezin gearriveerd was en dat was voor hem de aanleiding om alle remmen los te gooien. SCH probeerde het heel even na rust maar na 24 ballen breed wisten wij een ware stormloop richting SCH te ontketenen. Butz, Baan, Ingvar, Hennie en Gerdo zochten continu de aanval en de rest van het team bleef gedisciplineerd de bus parkeren. De ene na de andere aanval werd op de mat gelegd met maar liefst vier goals van Gerdo als eindresultaat. De beer was totaal losgeslagen en geen John Deere die hem kon weerhouden in het maken van doelpunten. Hendry wist de paal nog te raken, Butz had een iets te grote stift en Ingvar had wat pech in de afronding. SCH kon de knop niet omzetten naar het degelijke spel waar ze om bekend staan en dat was een echte teamprestatie. Het was vandaag dan ook Men of the match, een compliment naar de gehele ploeg. Volgende week spelen we tegen Elinkwijk 2. Menigeen heeft tegen deze ploeg in de hoofdklasse gespeeld maar een staartnotering in de tweede klasse is de huidige realiteit. Onderschatting wordt dus de grootste tegenstander na een reeks van drie overwinningen. We gaan het weer beleven!

Sander

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Algemene Ledenvergadering (statutenwijziging) Maandag 19 juni 19:30 uur
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

ING [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
BIN System [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Dam [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boedelz [kopie]
Bres [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Dijkstra [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
Brouwer [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Actiforce [kopie]
MidCoat [kopie]
Hoogt [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Heineken [kopie]
WeFulfil [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Wonnink [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Yourlease [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
De Jong [kopie]
Kostencheck [kopie]
Votrans [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
KOK [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Optimum [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88