SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO SOEST 2: FLITSENDE SEIZOENSTART IN EERSTE KLASSE

Maandag 06 november 2017

KAMPONG MAAKT EINDE AAN REEKS VAN 14 MAANDEN (!) ZONDER NEDERLAAG

De vorige update van ons team liep tot aan de competitiestart, waarin aangegeven werd dat de voorbereiding prima verlopen was en we ook de volgende ronde in de beker bereikt hadden. Oftewel, Soest 2 was klaar om de strijd in de 1e klasse aan te gaan na het kampioenschap van vorig seizoen.

Inmiddels zijn we zes wedstrijden verder en mogen we spreken van een flitsende start van het seizoen: met 15 punten vinden we ons terug op de tweede plek van de ranglijst op één punt achterstand van de koploper.

Op 24 september werd de competitie afgetrapt tegen Weesp. Van oudsher een lastige tegenstander, maar ondanks de aanwezigheid van enkele geroutineerde ex-1e elftal spelers en een voormalig prof van FC Groningen konden we met verzorgd voetbal uitlopen naar een 4-0 zege (Goals: 3x Sinan / 1x Thijn).

Prima overwinning en gaf de ploeg vertrouwen, dat we ook op een treetje hoger potten kunnen breken.

Een week later ging de reis naar Pancratius in Badhoevedorp. Op een smal veld en tegen een compact spelende ploeg hadden we moeite om op hun helft de openingen te vinden, maar nadat Sinan beter anticipeerde op weg gegeven ruimtes en met een prachtige goal de 0-1 aantekende ging het beter lopen en liepen we in korte tijd na rust uit naar 0-3. Daarna verzuimden we door te drukken en werden we slordig in de opbouw, waardoor Pancratius wat schietkansen kreeg. Na een verre ingooi reageerden we niet adequaat en kon Pancratius van dichtbij de 1-3 scoren. Ondanks een slotoffensief van onze tegenstander zijn we verder niet meer in de problemen gekomen. (Goals: 2x Sinan / 1x Thijn)

Tegen Hoofddorp 3 op 8 oktober ging topscorer Sinan helaas door zijn knie in de warming-up en moesten we snel schakelen. De wedstrijd ging de 1e helft gelijk op. Coen nam het team bij de hand door op cruciale momenten 2 goals te maken, waarvan de snoeiharde volley de mooiste was. Een afstandschot van Bas en wederom een goal van middenvelder Thijn resulteerde in een dik verdiende 4-0 overwinning. Hierbij moet ook worden aangetekend, dat keeper Midas en zijn verdediging (in wisselende samenstelling) wekelijks als een huis staan. Afgesproken met elkaar dat de ‘0’ een doel op zich moet zijn (ook bij grote voorsprong), aangezien het aantal tegengoals meer doorslaggevend is aan het eind van de rit dan het aantal gescoorde goals. Betekent overigens niet, dat we verdedigend willen spelen.

In wedstrijd 4 ging de reis naar Hillegom. Helaas niet met de bus, maar de punten gingen wel mee terug in de grote kofferbak van Faik. Op een fantastische accomodatie en dito speelveld gingen we ervan uit, dat we een lastige wedstrijd tegemoet gingen. Niets bleek minder waar, want de 1e helft was Hillegom de bovenliggende ploeg en moest Midas zijn geweldige reflex aanspreken om Hillegom van scoren af te houden. Na een 0-0 ruststand konden we in de 2e helft met meer loopvermogen en diepgang al snel een veilige marge creëren door goals van Olav en gelegenheidsspits Dave.

De wedstrijd werd nog spannend nadat wij verzuimden collectief druk te zetten en Hillegom tot scoren kon komen. Zeker nadat Olav naliet Hillegom de nekslag te geven en wij vlak voor tijd goed weg kwamen na een grote kopkans van Hillegom.

De week erna zouden wij thuis De Dijk ontvangen, maar deze kwamen niet opdagen ivm te weinig spelers. Vrij opmerkelijk voor een club die de tweede profclub van Amsterdam wil worden en waarvan het eerste team tweede divisie speelt, maar goed: zij zijn inmiddels uit de competitie genomen. Dit heeft helaas wel consequenties voor de periodes, aangezien die nu van 3 naar 2 is gegaan.

Op 20 oktober speelden wij de ‘derby’ tegen Hooglanderveen. Een wedstrijd met opmerkelijke goals, waar de wind een grote invloed had. We troffen een fysieke ploeg die veelal de lange bal hanteerde in hun opportunistische speelwijze. Nadat wij voor de 1e keer op achterstand kwamen deze competitie uit een corner werd het een hels karwei om door de hechte muur van Hooglanderveen te breken. Het was duidelijk, dat zij voor de rest van de wedstrijd maar 1 doel hadden: de voorsprong verdedigen (uiteraard hun goed recht). Soest ontwikkelde volop druk op de helft van de tegenstander, maar had het geluk dat een dwarrelbal van Bas door de wind gedragen in de verre bovenhoek belandde.

Na de 2-1 (Kopbal Tim Slingerland uit een voorzet van Simon) was de ban gebroken en Bas maakte aan alle onzekerheid een einde door een corner in 1x tot doelpunt te promoveren (toch geen geluk..?).

Al met al wederom een verdiende overwinning en vonden we ons na 5 gewonnen wedstrijden op rij terug als koploper op de ranglijst!

Koploper na promotie, hoe mooi is dat? Maar ook de wetenschap, dat we qua stand op de ranglijst de beste ploegen nog moesten treffen.

Afgelopen zondag stond de kraker tegen Kampong op het programma (nr. 2) en wilden daar een forse tik uitdelen. De erg goede trainingsweek voorafgaand gaf ook het nodige vertrouwen op een goede afloop.

Al snel werd duidelijk, dat we met een serieuze ploeg te maken hadden. Kampong heeft een dynamische ploeg met snelheid, individuele kwaliteit, sterke spits en spelers die de nodige ervaring meebrengen.

In de beginfase had Midas tot 2x toe een fantastisch antwoord op een schot en kopbal van dichtbij en voorkwam zo zeker lijkende goals.

We waren gewaarschuwd…

Zonder dat we echt aan ons eigen spel toekwamen (door druk Kampong en doordat teveel spelers hun niveau niet haalden) konden we wel speldeprikjes uitdelen. Helaas werd een geweldige pass van Thijn en loopactie plus afronding van Jim in onze ogen onterecht afgevlagd op 0-0…

De 2e helft startte Soest sterk en kregen we onder andere via Romano kansen op de voorsprong. Helaas viel de goal aan de andere kant uit een corner van Kampong. Hier ging hands aan vooraf, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter.

In de laatste fase ging Soest alles of niets spelen met 4 spitsen en 1 op 1 achterin en werden we na een paar gemiste kansen weg gecounterd (3-0).

De wedstrijd had anders kunnen lopen op basis van details, maar al met al kunnen we stellen dat we als ploeg niet ons niveau gehaald hebben en te weinig hebben afgedwongen. Verdiend verloren dus van een goede, volwassen ploeg die een eind maakte aan onze ongeslagen competitie status van 14 maanden..

Teleurstelling was groot bij spelers, staf en supporters. Vooral omdat we in een wedstrijd waar het er om ging niet bij machte waren om ons beste spel te laten zien.

Daarnaast is het te hopen, dat Olav snel herstelt van zijn zondag opgelopen enkelblessure.

Ondanks de domper kunnen we tevreden zijn over de competitiestart, maar vooral ook over de stappen die we maken. Accenten liggen anders dan vorig seizoen, er wordt tactisch meer gevraagd van de spelers en trainingsniveau en intensiteit ligt hoger.

Daarnaast is er een enorme concurrentiestrijd op vrijwel elke positie en is er dus ook geen ruimte voor verslapping.

Groot compliment voor de jongens die minder aan bod komen. Zijn er altijd op trainen, proberen waar mogelijk het 3e te helpen en zijn enorm gemotiveerd als ze speelminuten krijgen.

De ondergrens ligt enorm hoog, want elke speler van onze selectie kan mee op 1e klasse niveau.

Daarnaast helpen de drie aanvoerders Remo, Glenn en Roy uitstekend mee om de groepsdynamiek te bewaken en timmeren de overgekomen jonkies uit de A1 stevig aan de weg.

Kortom: wederom een supergroep om mee te werken!

Wij gaan ons nu richten op overwinteren in de beker (zondag hoofdklasser Abcoude uit) en daarna weer volle bak proberen een goed vervolg aan de competitie hervatting te geven.

Gelukkig zijn ook Bram en Sinan herstellende en is Ingvar terug van zijn Londen-avontuur.

De competitie is geen sprint, maar een marathon.

Nog een lange weg te gaan, maar vooralsnog is Soest 2 op de goede weg!

Mede namens de staf,

Bas

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Stalenhoef [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Boedelz [kopie]
Optimum [kopie]
BIN System [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hoogt [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
WeFulfil [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
De Jong [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bikedeals [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smorenburg [kopie]
Dijkstra [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bres [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Heineken [kopie]
Kostencheck [kopie]
Yourlease [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Overhees [kopie]
MidCoat [kopie]
KOK [kopie]
Votrans [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Postcodestroom [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Wonnink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Actiforce [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dam [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Zwart Mul [kopie]
ING [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88