SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Barend de Zoete staat met Optimummodel ondernemers terzijde

Vrijdag 05 maart 2021

‘Helpen om zonder kleerscheuren uit crisis te komen’

,,Het belang van de ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf voor de economie in Nederland is groot.” Barend de Zoete weet waarover hij praat. Met zijn bedrijf Optimum is hij dagelijks actief met het ontwikkelen en begeleiden van mensen in hun onderneming. ,,Juist in tijden van crisis is het belangrijk om ‘in control’ te zijn”, vertelt Barend.

Zonder kleerscheuren
De coronacrisis is, naast een gezondheidscrisis, ook een economische crisis. Sommige bedrijven hebben het zwaar door de strenge coronaregels, andere ondernemingen ‘boeren’ juist goed in deze bizarre tijden. ,,Het voornaamste is nu om bedrijven die in problemen zijn te helpen om de controle terug te krijgen. Ze moeten zonder kleerscheuren deze periode doorkomen. Ik heb gemerkt dat veel ondernemingen een stootje kunnen hebben. Doordat zij ‘in control’ zijn waren ze organisatorisch en financieel goed voorbereid op deze crisis.”

In control
‘In control zijn’. Het is een belangrijk gegeven voor een bedrijf. Met het optimummodel leert Barend de ondernemer, zoals hij het zelf omschrijft ,,van de maan naar de aarde te kijken”. Barend legt uit: ,,In een MKB-onderneming wordt dagelijks hard gewerkt. Een ondernemer vindt vaak niet de tijd om overzicht te creëren, inzicht te verkrijgen en focus aan te brengen. Met het Optimumbedrijfsmodel leer ik de ondernemer op een praktische manier van afstand naar zijn of haar bedrijf te kijken met als doelstelling het ontwikkelen van een completer beeld van de onderneming.”

Barend geeft een voorbeeld: ,,De basisvraag voor een ondernemer is: wat lever ik aan wie? Zorg ervoor dat je geen ‘Winkel van Sinkel’ wordt maar let op de focus. Met welk portfolio wil je de omzet maken en welke ontwikkeling wil je tot stand brengen? Stel vast voor welk type klanten of bedrijven jij je product in de markt zet.”

De advisering van Barend legt zich toe op directieadvies, performanceverbetering en kapitaalverstrekking. Het optimummodel is daarbij niet een blauwdruk dat zomaar uit de la getrokken wordt. ,,Geen een bedrijf is hetzelfde”, maakt Barend duidelijk. ,,Werken in de onderneming doet elke ondernemer wel, maar het gaat ook om werken áán de onderneming. Daarmee leg je een stevig fundament onder het bedrijf.”

RvC Rabobank
De focus leggen op het realiseren van doelstellingen is voor Barend ook van toepassing in zijn rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Rabobank Amersfoort Eemland die hij sinds 2019 vervult. Daarnaast is hij sinds vorig jaar voorzitter van de kring Midden-Nederland van de bank. ,,Als RvC zijn wij werkgever, toezichthouder, adviseur en ambassadeur van de Rabobank. Wij vertegenwoordigen de leden in de Algemene Ledenraad. Wat wij met de bank willen is een optimale samenwerking tussen leden en directie om de commerciële en maatschappelijke doelen in de regio te bewerkstellingen. Bijvoorbeeld Rabo ClubSupport, hiermee worden sportverenigingen en prachtige maatschappelijke initiatieven ondersteund.”

Bram Bartels Toernooi
Maatschappelijke initiatieven worden door Barend, tevens voorzitter van de sponsorcommissie van SO Soest, van harte ondersteund. Zo is hij namens Stichting La Dolce Vita actief om jaarlijks het Bram Bartels Toernooi te organiseren. ,,Hopelijk kunnen wij dit jaar weer dit prachtige toernooi voor G-voetballers bij SO Soest houden.“

Meer informatie: 
https://www.optimumbm.nl/
barend@optimumbm.nl

Tekst: Peter Beijer
Foto: Reto Internetburo

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Hoogt [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
De Jong [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
MidCoat [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Actiforce [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Kostencheck [kopie]
ING [kopie]
Dam [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
BIN System [kopie]
Dijkstra [kopie]
Wonnink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
KOK [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boedelz [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Overhees [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Heineken [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Votrans [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88