SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Old Blue Stars in het nieuw

Old Blue Stars in het nieuw

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Technische Commissie verwacht bijzonder seizoen voor selectie SO Soest

Donderdag 11 maart 2021

‘O23 is trede extra voor onze talenten’

Willem Gouw en Koos Steenbakkers zijn niet te benijden. De ervaren SO Soesters versterkten een jaar geleden de technische commissie van hun vereniging. Met enthousiasme ging het duo, samen met Peter van Loon en Stef Smeeing aan de slag. Een nieuwe trainer in de persoon van Frank Bruijnis, een opgefriste selectie, iedereen en alles was er klaar voor. Afijn, u kent het vervolg. Voor het tweede opeenvolgende seizoen kan de competitie niet uitgespeeld worden.

Het heeft nauwelijks zin om achterom te kijken, hoewel de positieve trainingsarbeid van de afgelopen maanden veel belooft voor de toekomst. Dat is ook wat de TC wil vertelt Koos Steenbakkers: ,,De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is nu al begonnen. Als we in augustus hopelijk weer competitie mogen spelen dan staan we met drie teams startklaar.”

O23
Drie teams? ,,Jazeker”, reageert TC-voorzitter Peter van Loon. ,,Komend seizoen gaan we meedoen met de O23-competitie. Dat betekent een mooie uitdaging voor onze talenten. De stap van de O19-1 naar zowel het tweede als het eerste elftal is behoorlijk groot. Ons tweede speelt reserve hoofdklasse, het hoogste niveau dat er is voor tweede elftallen. In het tweede of zelfs meteen in het eerste elftal je opwachting maken vereist veel van een jonge speler wat betreft druk en fysieke belasting. De O23 is een prima extra trede om te wennen aan het fysiekere seniorenvoetbal.”

Overgangsjaar
De O23 gaat bemand worden door spelers die dit lopende seizoen uitkomen in de O19-1. Ook spelers die hun opwachting al in het eerste en tweede elftal hebben gemaakt gaan in het nieuwe team spelen. Daarnaast heeft SO Soest inmiddels een aantal spelers van andere verenigingen mogen verwelkomen die komend seizoen mee gaan draaien met de selectie.

Peter van Loon: ,,Dat er voor het komend seizoen een aantal spelers van buitenaf komt is noodzakelijk. We schalen op van twee naar drie selectie-elftallen. Dat kunnen wij niet alleen vullen met spelers vanuit de jeugd. Zie het komende seizoen als een overgangsjaar waarin de O23 zijn plek binnen de club moet gaan vinden. Het is een soort pilot, we weten bijvoorbeeld nog niet precies op welk competitieniveau we gaan instromen, maar wij hebben uiteraard de ambitie om er een groot succes van te maken.”

Nieuwe spelers en trainer O23
Het beleid van SO Soest om zoveel mogelijk Soester spelers in de selectie te herbergen wordt uitgevoerd waar mogelijk. Onderdeel daarvan is de terugkeer van keeper Hein Janmaat (komt terug op het oude nest na avonturen bij Hercules en Hoogland), maar ook het binnenhalen van Thijmen Volmer van VVZ’49 past daarbij. Overige namen van nieuwe selectiespelers volgen de komende week.

Bart Goudswaard wordt de trainer van de O23

Als O23 trainer is de 28-jarige Bart Goudswaard gecontracteerd. De trainer is in het bezit van UEFA-B en heeft selectieteams van Victoria en Hercules op zijn cv. Hij wordt geassisteerd door Hendry Hagendoorn, bekend oud-eerste-elftalspeler van SO Soest en inmiddels een ervaren jeugdtrainer. Het O23-team gaat zijn wedstrijden op zaterdagmiddag spelen. ,,Zo bieden wij een geleidelijke overstap van de jeugd naar de zondag doordat ze langer op zaterdag blijven voetballen”, concludeert Peter van Loon.

Hein Janmaat komt terug op het oude nest en poseert met TC-voorzitter Peter van Loon 

Wie komt er nou in het eerste, tweede of de O23? ,,Dat bepalen de trainers”, zegt Willem Gouw. ,,Maar feitelijk bepalen de spelers dat grotendeels zelf door te laten zien wat ze in huis hebben. Wij zien de potentie in de groep die er in augustus moet staan. Zorg ervoor dat je fit bent en dan komt je kans.”

Thijmen Volmer komt over van VVZ'49

Ook B-categorie
Wilfred Janmaat, hoofd jeugdopleiding bovenbouw en direct betrokken bij de opstart en begeleiding van het nieuwe O23-selectieteam schuift aan en vertelt: ,,De KNVB is voornemens om ook een O23-competitie in de B-categorie in het leven te roepen. Prima ontwikkeling. Zo kunnen wij meer teams aan deze competitie mee laten doen. Volgend seizoen willen wij bovendien zo hoog mogelijk met onze O19-1 gaan spelen. Wellicht komt er een plekje voor ons vrij op divisieniveau.”

Tweede elftal
Het tweede elftal toont stabiliteit zegt Koos Steenbakkers. ,,Het team bestaat vrijwel volledig uit spelers die uit Soest komen, een groot deel speelt al meerdere jaren in dit team. Hoofdtrainer het komend seizoen is Arthur van Doren. Hij is een aantal jaar assistent geweest en pakt nu de eindverantwoording. Wij hebben daar alle vertrouwen in. Hij is ambitieus, in het bezit van UEFA C en hij wil verder groeien in het trainersvak.”

Keepertrainers
Ook de keepers trainen het komend seizoen op niveau. Peter van Loon: ,,Olaf van de Grift neemt afscheid. Wij hebben veel plezier van hem gehad. Hij heeft de keepers uitstekend getraind en op beslissende momenten heeft hij zelfs zijn rentree mogen maken in de selectie. Zijn opvolgers zijn bekend: Daniël Hilhorst gaat de keeperstraining leiden en samen met Peter Heemskerk gaat hij de selectiekeepers trainen. Beiden zijn ervaren oud-doelmannen met een SO Soest-verleden. Wij kunnen met deze toppers gerust zijn over de opleiding van onze keepers.”

Ondanks de coronaperikelen van dit en het vorig seizoen kijkt de TC met vertrouwen reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. ,,Het belooft een bijzonder seizoen te worden”, belooft Koos Steenbakkers.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Wonnink [kopie]
Boedelz [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Bres [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Dijkstra [kopie]
MidCoat [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Van Hengstum [kopie]
KOK [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hoogt [kopie]
Optimum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Brouwer [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Yourlease [kopie]
De Jong [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Smorenburg [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Dam [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Actiforce [kopie]
Bikedeals [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Reijerse [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Heineken [kopie]
BIN System [kopie]
Kostencheck [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Votrans [kopie]
WeFulfil [kopie]
ING [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Overhees [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88