SO Soest
SO Soest
Iedereen is welkom bij SO Soest

Iedereen is welkom bij SO Soest

Walking Football...jong geleerd, oud gedaan

Walking Football...jong geleerd, oud gedaan

Miquel van Ginkel en Zakharia Lamhamdi versterken selectie

Miquel van Ginkel en Zakharia Lamhamdi versterken selectie

Verbouwing van start

Verbouwing van start

Thijmen Volmer: ‘Ik ga voor de uitdaging’

Zaterdag 17 april 2021

Jonge Soester maakt overstap van VVZ naar SO Soest

De komst van Thijmen Volmer naar SO Soest bracht wat minder opschudding dan andere ‘binnendorpse’ transfers. De 21-jarige Soester is al vier jaar basisspeler van het eerste elftal van VVZ’49. Na de zomer gaat hij voor zijn kans bij SO Soest.

De interviewafspraak met Thijmen Volmer is op het sportpark van SO Soest. Op het complex van zijn nieuwe vereniging groet de nieuwbakken SO Soester hier en daar een bekende. Thijmen voelt zich zichtbaar al op zijn gemak bij zijn nieuwe club. ,,Ik train al mee bij SO Soest, dus ja ik loop hier al een paar weken. Diverse vrienden van mij voetballen hier al.”
Thijmen wijst naar veld 1 waar Luc Hooft de jeugd onder 14 aan het coachen is. De beide voetballiefhebbers kennen elkaar goed en hebben raakvlakken. Zowel Luc als Thijmen maakten op jonge leeftijd hun debuut in het eerste elftal en ze zijn allebei ‘besmet’ geraakt met het trainersvirus.

,,Ik ben bezig met de UEFA C-licentie. Bij VVZ’49 train ik dit seizoen de O13-1. Ik vind dat heel leuk om te doen. Volgend seizoen stop ik voorlopig met training geven. Er komen veel veranderingen op mij af. Ik ga komend jaar hopelijk een stage volgen, ik ben al door de eerste ronde, en ik volg een studie sportmanagement. Mijn ambitie is om te gaan werken in de eventbranche en dan sport en management te combineren.”

Openheid
Een andere belangrijke wijziging in het dagelijks leven van Thijmen is zijn overstap naar SO Soest. Een paar maanden geleden werd de knoop doorgehakt. Na een ‘leven lang’ VVZ’49 verkast hij naar de andere kant van het dorp. In vroegere tijden zou zo’n transfer voor de nodige opschudding zorgen. Maar nu blijft het opvallend stil. Thijmen heeft daar wel een verklaring voor. ,,De gesprekken met SO Soest zijn in alle openheid gegaan en ik heb ook aangegeven dat de clubleiding ook contact moest opnemen met VVZ. Dat is gebeurd en dat geeft mij een fijn gevoel en rust om bij SO Soest te voetballen. Dit seizoen is qua competitie voorbij. Dus VVZ maakte ook geen bezwaar dat ik nu al meetrain met het eerste elftal.”

Blauw hesje
De overstap van VVZ naar SO Soest werd aan de Eemweg sportief opgenomen. Thijmen vertelt lachend: ,,Toen ik bekend had gemaakt dat ik naar SO Soest zou gaan kreeg ik bij de training een blauw hesje toegeworpen. Iedereen gunde het mij. Ik heb nog altijd veel vrienden bij VVZ en die wensten mij alle succes. Natuurlijk worden er wel grapjes gemaakt, dat hoort er ook bij.”

De voetbalcarrière van de op 22 maart 2000 geboren Thijmen begon in 2004. Bij VVZ doorliep hij alle selectie-elftallen. Hij werd op zijn 17de , halverwege het seizoen 2017/2018 door toenmalig hoofdtrainer Rob Zomer bij het eerste elftal gehaald. ,,Het was net voor de winterstop. Ik kwam vanuit de A-1 in de basis. Het elftal speelde dat jaar tegen degradatie. Ik ben niet meer uit het elftal verdwenen. Dit huidige seizoen is mijn derde jaar onder trainer John van Loen.”

Thijmen is blij dat hij onder de voormalig international en oud-prof van onder meer FC Utrecht, Roda JC, Ajax en Feyenoord heeft mogen trainen. ,,Je kan merken dat de trainer op hoog niveau heeft gespeeld. Ik heb tactisch veel van hem geleerd. Van die kleine handige dingen. De manier van lopen, je tegenstander gebruiken om weg te komen. ‘Zet je been er tussen en laat je vallen’, heeft hij mij ooit getipt. Ik ga met een goed gevoel weg bij VVZ. Het is een leuke club, maar het was voor mij tijd voor een volgende stap. Ik heb ooit gezegd: ‘Je gaat toch niet bij SO Soest voetballen als je van VVZ komt’, maar daar ben ik op terug gekomen.”

Enthousiast
Voor Thijmen waren er meerdere redenen om over te stappen naar de club waar zijn zus Aimée bij de vrouwen en vader Thijs in het zaalvoetbalteam speelt (‘bij onze thuis liggen de groene en blauwe voetbalspullen in de wasmand’). ,,De club kende ik al natuurlijk. In 2018 stond ik hier al op het hoofdveld om met het Soester Elftal tegen Oud FC Utrecht te spelen. Henk van Asch had mij op het laatste moment bij het team gehaald. Tjonge, toen sloeg mijn hart wel een keertje over. Ik heb hier een aantal vrienden voetballen, zoals Niels Kuus en Luc. Hein Janmaat is ook een goede vriend van mij. Hij komt weer terug bij SO Soest en kent de club natuurlijk goed. Die jongens vertelden mij veel over SO Soest, bijvoorbeeld hoe er getraind wordt en hoe de organisatie rondom de vereniging geregeld is. Zij maakten mij enthousiast en toen ik werd benaderd om een keer mee te trainen heb ik dat gedaan, uiteraard nadat dit correct met VVZ besproken was.”

Het niveau van de trainingen is volgens Thijmen hoog. Met gemengde gevoelens geniet hij van een speler als Rayendall Bitorina. ,,Ik vergelijk Rayendall met Sebastian Kolff waarmee ik bij VVZ heb gespeeld. Een speler met ervaring die een ander beter kan laten voetballen. Je leert zoveel van dit soort jongens. Jammer dat Rayendall weggaat. Voor mij een concurrent minder voor het middenveld? Nee, zo zie ik dat niet. Ik had graag naast hem gevoetbald.”

Oud en jong
Sport vervult een belangrijk deel van het leven van Thijmen. ,,Ik sport heel veel en ik heb voor mijzelf uitdaging nodig. Iedereen wil toch het beste uit zichzelf halen? Ik had bij VVZ niet het gevoel dat ik die uitdaging had. SO Soest kwam op mijn pad en de nieuwe en huidige ontwikkelingen met onder meer een O23-elftal en een tweede elftal op hoofdklasseniveau maken het compleet. Dit is wat ik nu wil. SO Soest begrijpt dat het moet investeren in de jeugd. Een combinatie van oud en jong in de selectie is het beste. Met de komst van een aantal jeugdige spelers en talent vanuit de O19 ziet de selectie er goed uit.”

Thijmen oogt bescheiden en in het interview toont hij die eigenschap ook. Maar hij loopt niet weg voor zijn ambitie. ,,Ik ga voor een plek in het eerste elftal, dat is mijn streven. Maar als dat niet lukt zijn er ook twee andere elftallen op hoog niveau. Daarnaast is het leuk om eens wat anders, bij een zondagvereniging, te proberen. Het is ook fijn om bij een club in hetzelfde dorp aan te sluiten. Ik ken al een aantal mensen hier, de ontvangst is goed. Ik kreeg een goede indruk van de organisatie. Alles is perfect geregeld. Mijn ambitie is om de uitdaging op te zoeken en mijzelf uit te dagen.”

Tekst en interview: Peter Beijer

Bij de foto's:
1. Met het Soester Elftal
2. In duel met Maarten Jan Belt tijdens Hees - VVZ
3. Actie namens VVZ
4. Blij met een prijs als pupil van VVZ'49
5. Nieuw shirt van Peter van Loon van de TC van SO Soest
6 en 7. In de nieuwe omgeving


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Bres [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Van Hal [kopie]
Yourlease [kopie]
ING [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
GeldNL [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Reto internetburo [kopie]
KOK [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Reijerse [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hoogt [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Optimum [kopie]
Boedelz [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Heineken [kopie]
Bloemendael [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kostencheck [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Growfun [kopie]
Actiforce [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Overhees [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Dam [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
MidCoat [kopie]
Van Hengstum [kopie]
De Jong [kopie]
Van Doorn [kopie]
Dijkstra [kopie]
Hengel [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Wonnink [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Smorenburg [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88