SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Groene en duurzame toekomst voor Auto Smeeing

Maandag 17 mei 2021

‘Meer laadpalen betekent meer vertrouwen!’

Auto Smeeing is sinds 2011 de hoofdsponsor van SO Soest. Het bedrijf is in de afgelopen decennia een complete mobiliteitsaanbieder geworden. Wij spraken met directeur Robert Smeeing over de historie, het heden en de toekomst van het bedrijf.

,,Wij willen midden in de samenleving staan”, vertelt Robert. ,,Dat is onder meer te zien aan onze sponsoractiviteiten en bijdragen aan goede doelen. We hebben vanaf de oprichting in 1967, door mijn vader Jan, al wat stormen doorstaan. Ik ben er bijzonder trots op dat wij na een aantal transities en crisissen (van oliecrisis tot en met de coronacrisis) nog altijd een succesvol bedrijf zijn.  Dat is in onze branche meer uitzondering dan regel. De bedrijven, Auto Smeeing, Profile Smeeing, Yourlease en Fietsaccuwinkel vallen allen onder de paraplu van Smeeing Mobility Solutions en worden draaiende gehouden door ruim negentig medewerkers.”

Robert kijkt over de horizon van de nabije toekomst. De milieu- en energietransitie zal in de komende decennia alle aandacht eisen van burgers, bedrijfsleven en overheid. ,,In de automobielbranche is deze transitie het meest eenvoudig te realiseren. Smeeing Mobility trekt het vraagstuk nog breder, met de toenemende vraag naar (elektrische) fietsen wordt het schoner, stiller en groener in Nederland. De consument gaat steeds meer vragen naar innovatieve groene mobiliteitsoplossingen. Dit proces wordt versneld door een verdergaande digitalisering. Dus dynamiek en flexibiliteit zijn en blijven een belangrijke drijfveer voor onze bedrijven om onze klanten van prachtige producten te voorzien die kleur geven aan de energietransitie.”

Groen
Die kleur is groen vertelt Robert. ,,In 2030 zullen alle nieuw verkochte auto’s in Nederland elektrisch zijn. Dat is een van de uitgangspunten van het Klimaatakkoord. Steeds vaker horen we in de maatschappij en binnen de autosector deze belofte voorbijkomen. Natuurlijk is ook Auto Smeeing actief met het vraagstuk hoe deze vooruitzichten te realiseren zijn. Is het eigenlijk wel mogelijk om vanaf 2030 in Nederland alleen maar nieuwe elektrische auto’s te verkopen? Waar moet de aandacht van de overheid naar uitgaan om deze doelstelling te realiseren? Wij voorzien dat er in 2030 bijna twee miljoen elektrische auto’s in Nederland rondrijden. Vanaf 2030 komen daar ieder jaar ongeveer 400.000 bij. Het wordt dus ieder jaar wat schoner en stiller op de weg.”

‘Meer laadpalen in Soest!’
Robert ziet hierin ook een belangrijke rol voor de lokale overheid. ,,Wij kunnen natuurlijk elektrische auto’s verkopen, maar als er maar een beperkt aantal laadpalen zijn, dan ontbreekt de stimulans. Ik doe een oproep aan de gemeente Soest om het dorp vol te zetten met laadpalen. De bezitter van een elektrische auto moet erop vertrouwen dat hij genoeg plekken heeft om zijn voertuig ‘vol te kunnen tanken’. Alleen als dat vertrouwen er is heeft de energietransitie in de automobielsector kans.”

Boek
De historie van Auto Smeeing en de belevenissen van personeel, trouwe klanten en sponsors van het 54 jaar oude bedrijf wordt beschreven in een binnenkort uit te brengen boek. Robert: ,,Het belooft een bijzondere uitgave te worden met mooie verhalen en foto’s uit heden en verleden. We hebben een bedrijf om trots op te zijn en die wetenschap willen we graag met anderen delen.”

Tekst: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
DCG - SO Soest Zondag 17 maart 14:00 uur
SO Soest - Sporting Martinus Zondag 24 maart 14:00 uur
SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Kostencheck [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Smorenburg [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
De Jong [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Brouwer [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
WeFulfil [kopie]
BIN System [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Optimum [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Overhees [kopie]
Hengel [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Boedelz [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Bres [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Actiforce [kopie]
Yourlease [kopie]
Dam [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
MidCoat [kopie]
Dijkstra [kopie]
KOK [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Votrans [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
ING [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hoogt [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Reijerse [kopie]
Wonnink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Heineken [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88