SO Soest
SO Soest
Iedereen is welkom bij SO Soest

Iedereen is welkom bij SO Soest

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Miquel van Ginkel en Zakharia Lamhamdi versterken selectie

Miquel van Ginkel en Zakharia Lamhamdi versterken selectie

Nationale Voetbaldag

Nationale Voetbaldag

Jeugdig elan bij SO Soest

Zondag 23 mei 2021

Een nieuw seizoen staat voor de deur. We zijn er allemaal aan toe. Nadat het coronavirus twee voetbalseizoenen vakkundig de nek heeft omgedraaid willen we eindelijk weer genieten van fris voetbal op fraaie velden. Juichen om doelpunten, genieten van frivole acties en…dat hoort er ook bij: treuren om een gemiste kans, een blooper en een onfortuinlijke nederlaag.

Reikhalzend uitkijken naar een nieuw voetbalseizoen! De voetbalhonger is nog nooit zo groot geweest. De afgelopen maanden mochten we die honger voeden met trainingen en onderlinge partijtjes. Liefhebbers keken vanuit de struiken en achter hekken hoe getalenteerde voetballers zich bekwaamden in het spelletje. Ach; het is beter dan niks. Maar het echte werk is toch beter.

Daarnaast waren er transferperikelen. Voetballers die na de zomer het ene shirt voor het andere gaan verruilen. Het zorgt voor emotie, wisselende reacties, begrip en onbegrip. Transfer 1 wordt bij club A met gejuich begroet, transfer 2 zorgt bij club B voor gefronste wenkbrauwen. ‘Never a dull moment’ in de regionale voetbalwereld.

Het komende seizoen staat er genoeg te gebeuren bij ons eigen SO Soest. U heeft het al eerder mogen lezen via dit medium. Met SO Soest 1 en 2 én SO Soest O23 gaat onze vereniging met drie elftallen het selectie-avontuur aan. Voeg daarbij ook nog eens de O19-1 en u zult begrijpen dat er meer dan genoeg te kiezen is.

De nieuwe ontwikkelingen bij SO Soest zorgen voor enthousiasme bij de jeugdige talenten die aan de poort rammelen. Zij staan te trappelen om hun kunsten te vertonen. Ambitie? Vooralsnog de O23, maar wie weet wat er nog meer aankomt. Wij spraken deze week met vijf talenten die azen op een plek in de O23 van SO Soest (en ‘stiekem’ de ambitie op meer hebben).

Bart Hooft
Bart Hooft is 18 lentes jong. Niet meer dan vanzelfsprekend dat hij, als erfgenaam van André Hooft en Jozefien Janmaat, bij SO Soest voetbalt. Aan de hand van vader en moeder maakte hij zijn eerste stapjes op de Bosstraat-Oost. Het is snel gegaan met Bart die dit seizoen (dat als een lappendeken van trainingen, een nauwelijks begonnen competitie en wat oefenpotjes aan elkaar hangt) met de seniorenselectie meetraint. Daarnaast is Bart al een aantal seizoenen actief op het trainersfront. Komend seizoen is hij de hoofdtrainer van de O9-1 van zijn club.
,,Het is mooi om te merken dat ik kan aanhaken bij de selectie”, vertelt de jonge Hooft. ,,Ik leer veel van jongens als Rayendall Bitorina, Bas Tullemans en Jordy Stins. Mijn ambitie? Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en momenteel is het hoogst haalbare het eerste elftal van SO Soest. Maar het belangrijkste is dat ik wekelijks op het veld wil staan, en dat mag natuurlijk ook in de O23.”

Koen van Logtestijn
Het enthousiaste verhaal van Bart maakte indruk op zijn voetbalvriend Koen van Logtestijn. Ook een voorbeeld van een echte liefhebber. Deze zomer maakt de 18-jarige Koen de overstap van VVZ’49 richting de Bosstraat.
,, Het leek mij leuk om nu met een aantal van mijn vrienden te voetballen. De plannen van SO Soest met een O23 spraken mij aan. Ik heb een gesprek gehad met Wilfred Janmaat en Willem Gouw. Vervolgens heb ik drie keer meegetraind.”
Koen is een technische, snelle linksbuiten die volgens eigen zeggen nog wel moet werken aan het scorend vermogen. Dat is een mooie ambitie voor het komende seizoen. En verder? Daar is Koen duidelijk over: ,,Ik ga nu voor een plek in de O23 en op termijn hoop ik een plek te bemachtigen in het eerste elftal.”

Jort Veenman
In wat achteraf de laatste wedstrijd van dit seizoen bleek te zijn, maakte Jort Veenman (18) op 11 oktober 2020 zijn debuut voor SO Soest. Op een koud, winderig en zompig veld in Tiel viel hij in de 68e minuut in voor Milan van Wincoop. De wedstrijd tegen Theole, die er achteraf niet toe deed, werd met 2-1 verloren. Maar de eerste ‘cap’ was binnen en dat smaakt naar meer. Jort traint, net als Bart, met de seniorenselectie mee. Hij heeft gemengde gevoelens over dit seizoen.
,,Het is leuk om mee te trainen, maar het uiteindelijke doel ontbreekt. Het gaat erom dat je zondag op het veld wil laten zien waarvoor je getraind hebt. Voetballen bij SO Soest doe ik al vanaf de F-5 en ik heb altijd al het maximale eruit willen halen. Voor het komende seizoen wil ik zoveel mogelijk minuten in de O23 maken en uiteindelijk wil ik ook in het eerste elftal komen.”
Het meetrainen bij SO Soest 1 maakt indruk op Jort. ,,Het volwassen voetbal is echt wel iets anders. Het is veel intensiever. Het eist meer van je, dus als ik mee wil komen moet ik fysiek sterker worden. Bij de O19 gaat het ons soms te gemakkelijk af en zijn we te lief voor elkaar. We moeten elkaar meer de waarheid durven zeggen. Dat is iets wat we ook bij de senioren gaan leren.” Jort is, net als Bart, ook jeugdtrainer bij SO Soest. ,,Komend seizoen ben ik assistent van Nick Roos bij de O13-1.”

Yassir Ouriemchi (18) en Ibrahim Chidar (17) luisteren aandachtig naar de woorden van hun aanstaande clubgenoten. Het tweetal speelt nu nog bij de O19 van het Baarnse TOV, maar kiest ervoor om komend seizoen het blauw van SO Soest over de schouders te trekken. Ibrahim was getriggerd door de plannen van SO Soest. ,,Ik heb altijd bij TOV gevoetbald en was toe aan iets nieuws. Waarom ik voor SO Soest gekozen heb? Ik wil mijzelf vooral verbeteren. Bij TOV heb ik altijd in een hogere leeftijdsgroep gevoetbald. Dat ging mij goed af, ik zoek nu nog meer uitdaging en ik hoop die te vinden in de O23. Mijn elftalgenoot Yassir trainde al mee bij SO Soest en hij maakte mij enthousiast voor deze club. Ik speel als rechtsbuiten en heb altijd veel gescoord. Nu wil ik veel leren en minuten maken bij SO Soest en uiteindelijk wil ik ooit in het eerste elftal komen.”

Yassir werd door klasgenoten attent gemaakt op de ontwikkelingen bij SO Soest. ,,Jort stelde voor dat ik een keer zou meetrainen. Dat is mij goed bevallen. Ik zie het wel zitten om in de O23 te voetballen. Mijn positie is centrale verdediger. Sterke punten? Ik heb rust aan de bal denk ik. Mijn ambitie? Ik wil vooral een goed jaar draaien in de O23 en natuurlijk wil ik ook overstappen naar het eerste elftal van deze mooie club.”

Koos Steenbakkers is namens de technische commissie tevreden over de ambities van de talenten. ,,De afgelopen weken zijn turbulent geweest. Helaas hebben we van een aantal mensen afscheid genomen. Dat is jammer. Maar het is ook goed om te merken dat jonge talentvolle spelers graag voor SO Soest willen voetballen. Daarbij zijn er veel jeugdige spelers die echt ambassadeurs voor onze club zijn. Jongens die bereid zijn om in zichzelf te investeren en ook wat voor de club willen betekenen. O23- en O19-spelers zoals Bart en Jort, maar ook Luc Hooft, Milan de Jong, Ian Koteris, Luuk Brouwer, Antwan Snijders, Max Veen, Gianni Hilhorst en Gijs Kuijer zijn trainer of coach bij jeugdselecties. Mooie positieve ontwikkeling voor onze vereniging. Door hun enthousiasme komt er elan in de selectie en dat is wat wij nodig hebben. Wij zijn vol vertrouwen over het nieuwe seizoen. We hebben er zin in!!”

Tekst en foto's: Peter Beijer

Foto 1: Jort Veenman en Bart Hooft

Foto 2: Vanaf links: Bart Hooft, Koen van Logtestijn, Ibrahim Chidar en Yassir Ouriemchi


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Dam [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Van Hal [kopie]
De Jong [kopie]
Wonnink [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Bres [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Growfun [kopie]
Reijerse [kopie]
GeldNL [kopie]
Hengel [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
ING [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
MidCoat [kopie]
Hoogt [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Yourlease [kopie]
Overhees [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Heineken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Optimum [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bloemendael [kopie]
Van Doorn [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88