Succesvol Plan B bij VFC

Nieuwland JO17-1 vs SO Soest JO17-1

Dinsdag 14 november 2017

Na de domper van vorige week tegen Waterwijk O17-2 was het deze week tijd om die verloren partij recht te zetten tegen Nieuwland O17-1. De wedstrijd begon en Soest liet meteen zien waarvoor ze gekomen waren. Door meteen de ploeg uit Amersfoort onder druk te zetten ontstonden er veel kansen, en na 13 minuten was het dan eindelijk zo ver. Didier werd onderuit geschoffeld en kreeg geen vrije trap maar daardoor kreeg Rogier de kans het spel te verleggen wat ook gebeurde richting Viktor die de bal goed voorgaf op Youp die hem vervolgens tegendraads inkopte: 0-1.

Vele kansen volgden en uiteindelijk was daar de 0-2, de bal werd lang gegeven door een van de verdedigers van Soest en een verdediger van Nieuwland kopte hem door. Didier anticipeerde goed op de kopbal waardoor hij zo een vrije doortocht had richting het goal, uiteindelijk passeerde hij de keeper en gaf hem breed op Viktor die nog een halfuur nodig had voordat hij de bal in de rechterhoek schoot aldus de 0-2. De ploeg uit Amersfoort die met veel man achter de bal speelde had helemaal niets te vertellen en dat was mede de verdienste van de verdediging die uitstekend stond.

Toen het rust was mopperde de spelers van Nieuwland op elkaar wat uiteraard een goed teken voor Soest was. In de rust waren de trainers zeer te spreken over het goeie spel van Soest,

Het enige wat nog moest was de score uitbreiden.

Soest kwam vol vertrouwen de kleedkamer uit en had de hoop de score flink uit te breiden, maar het mocht niet baten. Er ontstonden weinig tot geen kansen en de wedstrijd werd voor de toeschouwer eigenlijk saai. Youp maakte een mooie actie en werd neergehaald net iets buiten de 16, wat uiteraard een mooie positie was voor de vrije trappen specialist Didier, maar een veelbelovende vrije trap beland in de muur. Hein had een paar erg goeie dropkicks die rechtstreeks richting de spitsen gingen waardoor een aantal goeie kansen voor Youp en Viktor onstonden. Een opmerkelijk moment voor Didier die nog al dom voor de bal ging staan tijdens een vrije trap en daardoor een gele kaart kreeg. Daarvoor kreeg Hein ook al een gele kaart vanwege een woordenwisseling met de scheidsrechter. Nieuwland kwam er ook eens een keer goed uit maar uiteraard stond daar 1 van de centrale verdedigers van Soest, en deze keer was het Luc die de aanval stopte. Het leek al een kort debuut te worden voor Lasse maar dit debuut was wel erg kort, om precies te zijn 45 seconden. Buiten dat heeft Soest bijna niks weg gegeven net zoals in de eerste helft en uiteindelijk heeft Soest de wedstrijd zakelijk uit gespeeld.

Ondanks de nederlaag vorige week tegen Waterwijk stond de ploeg uit Soest nog steeds bovenaan samen met GVVV de ploeg uit Veenendaal. Het wordt nog een spannende strijd voor de 2 clubs die beide 6 punten voor staan op de nummer 3 Victoria die deze week met  0-4 verloor van GVVV. Volgende week is Victoria de tegenstander voor So Soest O17-1 die moet proberen weer afstand te nemen van GVVV.

Opstelling: Hein Janmaat, Niels Kuus (Max Veen), Stan van Asch, Luc Hooft, Huey de Jong, Rogier Eggens, Ivo Schenk (Lasse Wagenaar), Valentijn Hop, Didier Aprahamian, Youp van Zonneveld, Viktor Koene (Lucas van Loon)