SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Het A-team opent het seizoen

Woensdag 14 juli 2021

‘Ik heb thuis nog geen geraniums’

Maandagmorgen 9 uur. Vogels fluiten hun hoogste lied bovenin de majestueuze eikenbomen rondom het sportcomplex van SO Soest. Een aantal mannen let niet of nauwelijks op het zomers geluid. Zij zijn het A-team van SO Soest. De gelijknamige jaren-80-serie over een stel mariniers dat van een set pingpongballen en een doos elastiekjes een mitrailleur wist te maken is de inspiratiebron voor de klussenploeg van SO Soest. Wat hun ogen zien, dat maken hun handen en ze zijn nooit vies voor een pragmatische oplossing.

Vrijdag 9 juli werd het seizoen 2020/2021 afgesloten voor het A-team. Alle werkers kregen een pakket met diverse alcoholische versnaperingen cadeau. Op maandag 12 juli wordt het seizoen 2021/2022 officieus geopend. Dezelfde hoofdrolspelers zijn weer present.

Ton Mets is ouderwets aan het mopperen. Maar een goed verstaander weet genoeg. Hier spreekt iemand met een grote mond maar met een klein hartje. Hij veegt de vloer aan en zingt luidkeels mee met de ‘The Carnival is Over’. De klassieker van ‘The Seekers’ schalt uit de boxen. Ondertussen vertelt hij: ,,De kantine wordt nu verbouwd, maar als ik hier de boel niet schoonveeg dan wordt het een kolerezooi.” De kantinebaas knikt in de richting van de buitenkiosk. ,,Daar staan alle nieuwe bezems en vers schoonmaakspul. Dat ga ik hier niet neerzetten, dat doe ik pas als de nieuwbouw opgeleverd is.”

Buiten zijn Jack ‘Por’ Dorresteijn en Bert Dekker druk bezig om een voetbaldoel te prepareren. Het is weliswaar ‘pas’ 12 juli. Over een aantal weken starten de eerste trainingen en dan moet alles in orde zijn. Por: ,,Mooi toch, de club schoonhouden, wat leuks doen en het is gezellig met elkaar. Ik heb thuis nog geen geraniums, dus dan maar naar de Bosstraat.” Ton: ,,Het is hier net Veronica Inside, alleen wij krijgen minder betaald.”

Hans Dreef, ook wel de grijze eminentie van SO Soest genoemd, is met een streetmaster zwerfvuil aan het ruimen. Hij duwt een vuilcontainer voort en met dodelijke precisie raapt hij plastic, peukjes en andere ondefinieerbare troep van de bijna smetteloze voetbalgrond. Hans viert vandaag zijn verjaardag en volgens goed gebruik verschijnt tijdens de tijdens de koffiepauze. een gebakje of tafel.

Leo Rauch is jeugdvoorzitter van SO Soest maar ondersteunt op de maandag- en vrijdagmorgen het A-team. Hij vertelt: ,,De waarde van het A-team voor SO Soest?. Dat het hier op het terrein en langs de velden keurig uitziet. Het lijkt normaal dat er geen rommel ligt en de prullenbakken leeg zijn, maar dat is het niet. Die mannen zijn goud waard. Kom eens terug in de herfst, dan is André van Houdt met een bladblazer de herfstbladeren van A naar B aan het blazen. Zo worden lijnen zichtbaar en het veld blijft schoon. Heel fascinerend. Maar…ik heb nu geen tijd. Ik ga gras tussen de tegels weghalen.”

Leo haalt een flinke stok tevoorschijn met daaraan een ouderwetse verfkrabber. ,,Dit is een uitvinding van Paul Smit”, legt Leo uit. ,,Vorig jaar begon hij met het onkruid weghalen en motiveerde hij ons om hetzelfde te doen.” Met een knipoog naar boven: ,,Paul ziet er nog steeds op toe dat we het goed doen.”

Tekst en foto’s: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Bank ten Cate & Cie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Brouwer [kopie]
Actiforce [kopie]
ING [kopie]
BIN System [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Optimum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Jong [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Zwart Mul [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MidCoat [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boedelz [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hoogt [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
KOK [kopie]
Heineken [kopie]
Bres [kopie]
Reijerse [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kostencheck [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dam [kopie]
Overhees [kopie]
Votrans [kopie]
Yourlease [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Bikedeals [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88