SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Van Hengstum volle kracht vooruit

Woensdag 14 juli 2021

Gert Lubbersen: ‘De gewone dingen worden weer op waarde geschat’

We zijn een jaar verder nadat we Gert Lubbersen, directeur van Van Hengstum, voor het laatst hadden gesproken. Vorig jaar lag er een teneur van onzekerheid. Na een jaar ‘corona’ daalt het stof wat neer en kijkt Gert positief naar de toekomst.

,,Uiteraard is dit crisisjaar niet onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. We hebben spannende momenten beleefd. Diverse klanten van ons zagen hun orderportefeuille opdrogen. Als onderneming vonden we dat zorgelijk. We hadden geen draaiboek voor deze situatie, het referentiekader ontbreekt. Maar toch zijn we er doorheen gekomen. Mede door een mutatie in de directie. Per 1 januari van dit jaar is Ruud Pot als technisch directeur gestart. We merken dat de komst van Ruud zijn vruchten afwerpt. De eerste aanzetten zijn goed. Ruud heeft veel kennis en ervaring en een natuurlijke manier van leidinggeven met humor. Hij houdt het hoofd koel in onze dynamische en hectische organisatie. De verkoop gaat prima en wordt hoofdzakelijk door dames gerund. Dat werkt goed naar onze klanten. Techniek is niet alleen voor mannen blijkt.”

De komende jaren gaat Van Hengstum zich inzetten op groei. Gert: ,,Wij zijn goed in het bouwen van specials. De komende vier tot vijf jaar willen wij onze omvang verdubbelen. Met de huidige huisvesting zou dat niet kunnen. Daarom hebben we geïnvesteerd in nieuwe technologie door de aanschaf van een lascobot, dit is een coöperatieve robot die het werk van onze medewerkers aanvult en verfijnt. De lascobot last consistent met een mooie en natuurlijke lijn. Hierdoor wordt de kwaliteit verhoogd en de productie opgeschroefd. Of deze automatisering ten koste gaat van arbeidsplaatsen? Nee, integendeel. Door deze investering groeien we harder. Van de afgelopen vijf jaar was de periode van januari tot heden het beste half jaar dat we ooit gedraaid hebben. We merken dat de markt aantrekt. We zien wel dat er een beperkte beschikbaarheid van materiaal is doordat de prijzen van roestvrij staal flink omhoog zijn gegaan. Hier hebben wij tijdig op geanticipeerd door onze voorraad te verdrievoudigen.

Corona heeft dus gezorgd voor een investeringsslag, maar volgens Gert heeft de crisis nog meer gebracht. ,,De gewone dingen van het leven worden weer op waarde geschat. Doordat we niet fysiek naar de klanten konden gaan communiceerden we op afstand, maar veel intensiever. Dat ging vaak over persoonlijke zaken. We hebben echt een verdiepingsslag in de relatie met onze klanten gemaakt. Op de werkvloer ging het prima. We testten preventief, er waren geen coronagevallen.”

,,Het is een jaar geweest waarin we veel geleerd hebben, maar dat we zeker niet over willen doen. We hebben het megadruk. De Stint gaat weer in productie en hierdoor hebben we er een paar leuke klanten bijgekregen. We hebben klanten in agrarische robots en cleanroomtechnologie. Kortom: we hebben genoeg te doen. Ons lassersteam is gegroeid van zes naar twaalf mensen. We hebben vacatures uit staan als werkvoorbereider/planner – produktiemedewerkers – lassers – lasersnijmachine. We hebben een vacature voor vier à vijf arbeidsplaatsen, met name lassers zijn van harte welkom maar ook mensen met handige handen. Kom aan boord, bel en kom langs voor een gesprek.”

Van Hengstum apparatenbouw, Dorresteinweg 65, Soest, Tel.: 035 - 602 03 64info@vanhengstumsoest.nlwww.vanhengstumsoest.nl

Tekst: Peter Beijer

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
DCG - SO Soest Zondag 17 maart 14:00 uur
SO Soest - Sporting Martinus Zondag 24 maart 14:00 uur
SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Boshuizen Hoveniers [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
BIN System [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Mega Tegels [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Wonnink [kopie]
Bres [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer [kopie]
Hengel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hoogt [kopie]
Bikedeals [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Postcodestroom [kopie]
De Jong [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Reijerse [kopie]
Yourlease [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Hengstum [kopie]
KOK [kopie]
Dam [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Votrans [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
MidCoat [kopie]
Overhees [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Actiforce [kopie]
Heineken [kopie]
Boedelz [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
ING [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
WeFulfil [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88