SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hufman scoort met hoog slagingspercentage

Woensdag 14 juli 2021

Grootste rijschool van Nederland weer op de weg te zien

Het clubhuis van SO Soest wordt momenteel stevig verbouwd. De bar is vervangen, de kozijnen zijn geschilderd. De uitstraling is wat ‘warmer’ geworden. Veel veranderingen, maar wat gebleven is, dat is de foto van de juichende André Hufman die in het seizoen 1999/2000 een doelpunt scoort tegen Feyenoord. De foto is bekend en ook de kinderen die toen geboren zijn zullen van Hufman gehoord hebben. Wellicht niet vanwege de karrenvracht aan doelpunten die hij voor SO Soest heeft gescoord, maar wel vanwege zijn vermaarde rijschool. De grootste van Nederland!

Effectieve en efficiënte lessen
De lesauto’s met de naam Hufman bovenop het dak zijn inmiddels weer een vertrouwd beeld in de regio. Het is lange tijd stil geweest op de weg. André: ,,Klopt, de coronaregels hebben de boel een tijdje plat gelegd. Maar momenteel zijn we echt heel druk met het inhalen van al die lessen. Stel je even voor: we liggen maandenlang stil, maar ondertussen blijven leerlingen zich melden en we moesten natuurlijk lessen en examens inhalen.” De oud-spits zegt gevat: ,,Het is even spitsuur de komende tijd.”

Maar ondanks de drukte gaan de rijinstructeurs van Hufman voor kwaliteit van hun lessen. Kwaliteit die gewaardeerd wordt. Van de vijf examens die bij het CBR in Leusden worden afgelegd komt er één van Autorijschool Hufman. ,,Voor coronatijd werden er 6200 examens afgelegd, 1250 daarvan waren van ons”, vertelt André.

Veel bekende namen bij de 35 rijinstructeurs van Hufman, zoals voormalig SO Soest-trainer Peter Visee en oud-eerste-elftalspeler en ex-profvoetballer Robert Roest. Het is geen toeval dat het merendeel van de rijinstructeurs van Rijschool Hufman uit voetballers bestaat. ,,Onze instructeurs hebben een winnaarsmentaliteit. Dan wil je dat je leerlingen het auto- of brommerrijden snel onder de knie krijgen. Op het moment dat een leerling zijn rijbewijs haalt wint de instructeur zijn wedstrijd.”

De rijlessen zijn vanaf moment één educatief. De leerling gaat direct aan de slag vertelt André. ,,Het is hier meer regel dan uitzondering dat leerlingen na gemiddeld dertig lessen examen doen. Wij bieden mooie pakketten aan voor autorijlessen, zelfs met  examengarantie. Voor de theoriecursussen maken we gebruik van het nieuwste leermethode, zodat leerlingen nog beter de verkeersregels onthouden. Mijn advies is om vanaf de leeftijd van zestien-en-een-half lessen te volgen. Zodra het theoriecertificaat binnen is en je 17 jaar bent, mag je praktijkexamen doen.”

Hoe is het succes van de rijschool verklaarbaar? ,,Wij hebben een goed team, een mooie mix van jong en oud, dat dagelijks van elkaar leert. Met eerlijke en open feedback van elkaar en van leerlingen verbeteren we onszelf. Vlot het niet met een leerling? Dan doen we een ‘second opinion’ met een andere instructeur. Alles om de leerling maar zo snel mogelijk dat roze pasje te laten krijgen. Ik vergelijk het leren van auto- of brommer rijden met balsporten. Elke situatie op de weg is anders net als met balsporten. Weersomstandigheden, drukte, het is allemaal van invloed net als bij voetbal. De rijinstructeurs zijn de trainers, onze leerlingen zijn de voetballers en het CBR is de scheidsrechter.”

 Meer informatie: http://www.hufman.nl/

Telefoon: 033-453 22 13
Tekst: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Krijkamp Den Oude [kopie]
Boedelz [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Dam [kopie]
ING [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bres [kopie]
Wonnink [kopie]
MidCoat [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Optimum [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
BIN System [kopie]
Heineken [kopie]
Yourlease [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Smorenburg [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Overhees [kopie]
Hengel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Dijkstra [kopie]
Kostencheck [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
De Jong [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Postcodestroom [kopie]
KOK [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Reijerse [kopie]
WeFulfil [kopie]
Actiforce [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bikedeals [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hoogt [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Van Hengstum [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88