JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest wint kletsnatte dorpsderby

Dinsdag 17 augustus 2021

De derby VVZ'49 - SO Soest geldt al jarenlang als de officieuze seizoensopening. Een wedstrijd waar de Soester voetballiefhebbers op afkomen en waar de zomer wordt nabesproken in hemdsmouwen en korte broek. Dinsdagavond was het decor anders. De gestaag neervallende regen zorgde voor een kletsnatte derby. Ondanks de mistroostige omstandigheden kon er eindelijk weer van voetbal genoten worden. De spelers van beide kampen hadden er zichtbaar zin in. SO Soest en VVZ gingen aanvankelijk gelijk op, maar in het tweede bedrijf namen de blauw-witten afstand, 2-5.

Bij SO Soest veel nieuwe gezichten in de basisopstelling. De jonge Bart Hooft (18) afkomstig uit de eigen jeugd startte centraal op het middenveld en hij kreeg daar gezelschap van de van VVZ overgekomen Thijmen Volmer. Het jonge duo deed het prima. Centraal achterin lieten de nieuwkomers Philip van Grinsven en Zakaria Lamhamdi een goede indruk achter. Voor SO Soest was het de tweede oefenwedstrijd nadat de afgelopen week Nieuwland al met 4-0 verslagen was. VVZ had er net een trainingskamp opzitten.

De derby begon levendig en Soest-spits Corné Parol zag al na een minuut de bal voorlangs gaan. Het was het startsein voor een open wedstrijd waarin beide ploegen een aantal opgelegde kansen kregen. De goals werden in het eerste kwartier broederlijk verdeeld. Jordy Stins opende namens SO Soest de score. Hij nam de bal na een afgeslagen corner op de pantoffel en het leer sloeg onder de lat binnen. De onvermoeibare Saddy de Koning scoorde de gelijkmaker. De spits van VVZ'49 had een fraaie boogbal over Soest-keeper Stijn Waals in petto.

VVZ was scherp in de counter, waar de snelle Levi Parinussa de gevaarlijkste man was. Het initiatief lag echter bij SO Soest. De ploeg kwam tot een aantal goed uitgespeelde aanvallen en zo nu en dan moest VVZ de noodrem gebruiken om de spitsen van Soest te stoppen. Uit een vrije trap, aan de zijkant van het strafschoppengebied scoorde Jordy Stins zijn tweede treffer. Vijf minuten later lag de gelijkmaker achter Stijn Waals. Een vrije trap werd door Floris de Boer verlengd waardoor Stijn Waals kansloos was.

De doelpunten waren nog niet op. In de slotfase een prima aanval van SO Soest, waarbij invaller Olav Kuus een hoofdrol vertolkte. De bal kwam panklaar voor Michiel Broeders die het laatste tikje gaf.

In de tweede helft hadden beide coaches hun team op een flink aantal plaatsen gewijzigd. Die omzettingen pakten voor SO Soest gunstig uit. VVZ kreeg geen kansen meer en SO Soest kon de wedstrijd domineren. Invaller-doelman Hein Janmaat keek de tweede helft grotendeels werkloos toe. Het overwicht zorgde voor een aantal kansen waarvan de pogingen van Conner Blöte (droog schot) en Olav Kuus (een fraaie vallende kopbal na een panklare voorzet van Sander Kijzer) uteindelijk een ruime overwinning voor de gasten opleverden.

Foto's (op één na) zijn van Jaap van den Broek.

Meer foto's zien: Foto's Jaap

Opstelling SO Soest: Stijn Waals, Dave Klarenbeek, Philip van Grinsven, Zakaria Lamhamdi, Thijs Janmaat; Thijmen Volmer, Bart Hooft, Jordy Stins, Stan Klarenbeek; Corné Parol, Michiel Broeders

Invallers: Hein Janmaat (k), Olav Kuus, Sander Kijzer, Conner Blöte, Darnell Spann, Giovanni Nicolaas
05. 0-1 Jordy Stins
16. 1-1 Saddy de Koning
33. 1-2 Jordy Stins
38. 2-2 Floris de Boer
40. 2-3 Michiel Broeders