Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest verliest in extra tijd bij VRC

Zondag 05 september 2021

De bekerwedstrijd bij VRC duurde net iets te lang voor het eerste elftal van SO Soest. In Veenendaal werd op het fraaie sportcomplex van de zaterdagtweedeklasser met 3-2 verloren. Dat die winnende treffer van de thuisploeg in de slotminuten viel was zuur voor SO Soest. Enkele minuten daarvoor had de ploeg een sterke tweede helft bekroond met de 2-2. Een knap staaltje, aangezien Soest na vijftig minuten op een 2-0 achterstand  stond en in de 69ste minuut nog eens met tien man kwam te staan nadat Philip van Grinsven rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

De achterstand ontstond in de 13de minuut. Soest verdedigde ongelukkig uit, VRC profiteerde razendsnel. Soest kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar de trekker kon niet overgehaald worden. In de tweede helft kwamen de blauwen een stuk sterker voor de dag. Ook toen na vijftig minuten de 2-0 achter Stijn Waals viel, bleef Soest goed voetballen en binnen een minuut zorgde Jordy Stins voor de aansluitingstreffer.

Het venijn van deze wedstrijd zat dus in de staart. Ook VRC kwam, in de 82ste minuut, met tien man te staan toen een speler na ruw spel direct kon inrukken. Soest rook zijn kans en invaller Corné Parol rondde in 87ste minuut een messcherpe counter vakkundig af. Een gelijkspel zou een prima resultaat zijn. Helaas was VRC net iets scherper. In de extra tijd, onder meer vanwege blessures en drinkpauzes, werd de winnende goal onder luid gejuich begroet. Een hogere score zat er zelfs nog in, maar de paal redde de Soest-ploeg voor een te groot uitgevallen nederlaag.

Komende zaterdag de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen De Merino's dat zaterdag met 4-1 verloor van SVL. Aftrap is om 15 uur.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Dave Klarenbeek (65. Stan Klarenbeek), Zakaria Lamhamdi, Thijs Janmaat, Philip van Grinsven (rood 69); Conner Blöte, Bart Hooft, Darnell Spann, Miquel van Ginkel, Jordy Stins (65. Thijmen Volmer), Rochdi Hathot