Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest oefende tegen Nieuwland

Dinsdag 14 september 2021

SO Soest speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zaterdagtweedeklasser Nieuwland. De wedstrijd ging gelijk op, maar Soest maakte een aantal slordigheidsfoutjes wat uiteindelijk de oorzaak was voor de 3-2 nederlaag.

De Soesters startten met Hein Janmaat in het doel. De keeper, dit jaar overgekomen van Hoogland, wist een aantal keer goed te redden bij één-tegen-één-situaties. Hij was echter kansloos toen hij verrast werd door een fraaie lob nadat verdediger Zakaria Lamhamdi balverlies heeft geleden. Aan de overkant van het veld krijgt Soest ook kansen genoeg. Het vizier staat echter niet op scherp. Zo mist Jordy Stins alleen voor de keeper.

De gelijkmaker van Soest is een fraaie. Hein Janmaat crosst de bal naar de rechtsbuitenplek waar Bart Hooft de bal aanneemt, diens strakke voorzet wordt door Corné Parol afgerond. De gelijke stand is ook de ruststand, mede omdat Jordy een fraaie mogelijkheid mist voor een tweede treffer van zijn ploeg.

De start van de tweede helft is niet goed bij Soest. Invaller Jort Veenman lijdt balverlies, de spits van Nieuwland komt hierdoor in balbezit en schiet het leer stijf in de kruising. Goalie Hein is kansloos op deze inzet maar weet zich later een paar keer te onderscheiden wanneer een aanvaller van Nieuwland voor hem opduikt.

In de 71ste minuut de gelijkmaker. Een corner van Thijs Janmaat wordt afgeslagen, Thijs brengt de bal opnieuw in waar Stan Klarenbeek doeltreffend raak kopt. Maar ook dit keer kan Soest niet lang genieten van de treffer, drie minuten later staat het 3-2 voor de thuisploeg.

In het laatste kwartier dringt Soest aan voor de gelijkmaker, maar die wil niet vallen. De actie van Giovanni Nicolaas, die de bal via de binnenkant van de paal voorlangs ziet gaan had meer verdiend.

Zaterdag wacht de laatste 'oefenwedstrijd'. Het bekerduel tegen SVL wordt de generale repetitie voor de competitie-opening op zondag 26 september tegen Theole.

Basisopstelling SO Soest: Hein Janmaat; Philip van Grinsven, Zakaria Lamhamdi, Thijs Janmaat; Tom van der Linden, Giovanni Nicolaas, Bart Hooft, Conner Blöte, Miquel van Ginkel; Jordy Stins, Corné Parol

Wissels: Stan Klarenbeek, Jort Veenman, Olav Kuus, Thijmen Volmer, Sander Kijzer, Stijn Waals, Darnell Spann