Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest 2 wint generale repetitie voor start Hoofdklasse

Zondag 19 september 2021

Na een intensieve voorbereiding en een gemixt resultaat in de beker, vond op zondag 19 september de laatste generale repetitie plaats voor het tweede elftal. Na 90 minuten stond een overtuigende 6-0 wint op VVIJ op het scorebord.

Doel voor vandaag is om met een goed gevoel vertrouwen te tanken voor de start van het seizoen. Soest begon overtuigend aan de wedstrijd. Met het idee om opbouwend het middenveld te bereiken, werden meerdere kansen gegenereerd. Na dertien minuten stond de 1-0 op het scorebord na twijfelend uitkomen van de keeper van VVIJ, waarbij Thijn Horvers beheerst de score opende. Soest bleef aan de deur kloppen en maakte via Samir Sassi de 2-0 halverwege de eerste helft door technisch een perfecte lob uit te voeren.

Na rust kan VVIJ het tempo en het vele balbezit van Soest niet meer belopen. Een verdwaalde vrije trap gedragen door de wind van Thijn Horvers plofte toevallig in het bovenhoekje. De 4-0 wordt verzorgd door goed combinatiespel vanuit het middenveld. Samir Sassi bewaart het overzicht en geeft Olav Kuus een niet te missen kans. Soest blijft na een paar wissels het spel dicteren en via het hoog druk zetten creëert Mohammed Seido een penalty. Romano d’Aquino, zoon van de welbekende ‘Bombarda van Soest’, doet zijn vader eer aan en verzilvert dit buitenkansje. Laatste goal wordt gemaakt door Youp van Zonneveld, die een dag ervoor nog minuten heeft gemaakt bij O23, door een bal simpel binnen te tikken na een slecht weggewerkte vrije trap.

Vanaf volgende week begint het vuurwerk en spektakel met een thuiswedstrijd tegen SDO. Hopelijk komt u als lezer de jonge en oude vedettes steunen naar een eerste driepunter.