Succesvol Plan B bij VFC

So Soest repareert schade pas na 96 minuten

Maandag 27 september 2021

Diep in blessuretijd schoot Corne Parol SO Soest naar 2-2. Daarmee repareerde de spits de achterstand die de ploeg tegen Theole al in de eerste minuut opliep en een half uur later verdubbeld werd.

Misschien is het wel de snelste strafschop die ooit is gegeven. De wedstrijd was nog geen tien seconden oud toen de bezoekers de bal naar voren peerden. Stijn Waals kwam ver zijn doel uit om het speeltuig weg te stompen. Daarbij raakte de doelman ook zijn tegenstander. Strafschop oordeelde scheidsrechter Ouendag.
,,Onterecht’’, oordeelde de 26-jarige doelman zelf. Om er aan toe te voegen. ,,Later had ik wel een rode kaart kunnen krijgen, toen ik mijn tegenstander met mijn knie raakte, maar liet hij doorspelen.”

Eftal Elmas wist wel raad met de penalty. SO Soest kwam de valse start lange tijd niet te boven. In de 33e minuut werd het 0-2 door  Haitam Chibane en het was vervolgens aan Philip van Grinsven te danken dat de wedstrijd niet voor rust al beslist was. De jonge verdediger redde vlak voordat de kleedkamers opgezocht werden op de lijn.
Frank Bruijnis voerde in de rust twee wissels toe en die pakten heel goed uit. Vooral Rochdi Hathot zorgde voor nieuw elan bij de Soesters. De aanvaller tikte in de 48e minuut de 2-1 binnen en was in de 96e (!) minuut aangever bij de 2-2 van Parol. Overigens stond de pas 18-jarige Bart Hooft bij beide treffers aan de basis met een lange pass van achteruit.
Dat die late treffer een punt opleverde had Soest te danken aan Waals. De doelman voorkwam in de 69e minuut met een knappe redding dat het 1-3 werd.

Met een punt mocht Soest heel tevreden zijn. Al was het ook niet helemaal onverdiend, want het spel na rust was een stuk beter dan ervoor.

SO Soest – Theole 2-2 (0-2). 1. Eftal Elmas 0-1, 33. Haitam Chibane 0-2, 48. Rochdi Hathot 1-2, 90.+6 Corné Parol 2-2.
SO Soest: Stijn Waals: Philip van Grinsven, Bart Hooft, Thijs Janmaat, Zakaria Lamhamdi, Miquel van Ginkel (46. Darnell Spann), Conner Blöte, Corne Parol, Giovanni Nicolaas (63. Thijmen Volmer), Tom van der Linden en Stan Klarenbeek (46. Rochi Hathot).

Tekst: Peter Pos