So Soest 2 trekt aan kortste eind tegen SDO

Maandag 27 september 2021

SO Soest 2 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 21/22 het onderspit moeten delven tegen SDO. De ploeg had meer verdiend, maar SDO sprong zakelijker om met de kansen.

De eerste 10 minuten had SDO het initiatief. Soest had moeite met het tempo, maar groeide naar mate de 1ste helft vorderde meer in de wedstrijd. Na een aantal kansen over en weer, pakte SDO de leiding door een van richting veranderd schot. Soest nam na deze goal de touwtjes weer in handen, wat resulteerde in meerdere dreigende momenten op de helft van SDO. De gelijkmaker viel niet later door een bal strak en hoog in de korte hoek te koppen door Samir Sassi.

In de tweede helft ging Soest verder waar het was gebleven; opbouwen vanaf de eigen helft en SDO onder druk zetten. De mogelijkheden werden gecreëerd, maar het leverde niet het gewenste doelpunt op.  Waar SDO inmiddels was opgehouden met voetballen en voornamelijk de lange bal hanteerde, zorgde deze speelwijze toch voor een 1-2 voorsprong voor de club uit Bussum. Wederom een van richting veranderd schot rolde traag het hoekje in. Soest probeerde in de laatste minuten nog aan te dringen op een aansluitingstreffer, maar met de ruimte die hierdoor achterin werd weg gegeven schoot SDO de 1-3 via een penalty tegen de touwen.

Soest treedt aankomende zondag aan tegen Hillegom waarin zij zullen spelen voor de eerste 3 punten van het seizoen.