J010-1 wint op wilskracht bij IJsselmeervogels

Dinsdag 28 september 2021

Het is weer zaterdag, als voetballer is dat toch wel de mooiste dag van de week. Na een goede trainingsweek mochten we weer aan de bak.
Ditmaal een altijd lastige uitwedstrijd bij de IJsselmeervogels. We wisten dat we aan de bak moesten, want vorige seizoen verloren we nog in de regio-cup met 8-1 bij de vogels, dus we hadden nog een appeltje met ze te schillen  😉. Een graad of 16, enthousiaste meegereisde supporters en een prima veld, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal!

Om stipt 09:30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We begonnen sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde direct in de 0-1! Na een goede corner schoof Luc de bal in het lege goal, dit gaf ons een boost! Nog geen minuut na de aftrap van de vogels lag die alweer in het mandje! Na een uitstekende pass van Luc ging Mika alleen op de keeper af, zulke kansen moet je onze spits niet geven.. Ook IJsselmeervogels deed direct wat terug, maar in paniek raakte we er niet van. Sterker nog, vlak voor de pauze ging onze dribbelkoning Quinn er nog even vandoor. Hij raasde over de linkervleugel en de verdedigers wisten hem niet af te stoppen.
Na een goede voorzet schoot mats de bal tegen de touwen, want ook hij stond uiteraard op de goeie plek! Het 1e kwartje zat erop, na een paar goede aanwijzingen van Pelle en mij gingen de jongens met vol vertrouwen het 2e kwartje in. Na 3 minuten voetballen kwam de bal bij onze rechtsachter Huub, die geeft een waanzinnige voorzet op Mats en die maakt zijn 2 goal van deze wedstrijd, deze schitterde goal had u eigenlijk live moeten zien😊 IJsselmeervogels deed ook dit keer snel wat terug, maar ook nu raakten we er niet in paniek van. Na 2x een goed ‘een-tweetje’ van Mats en Mika wisten de verdedigers van de vogels niet meer waar ze het moesten zoeken, zei stonden aan de basis van de 2-5 en de 2-6, schitterende goals! In het 3e kwartje gebeurde er eigenlijk niet extreem veel, wij scoorden nog 1 goeie goal en IJsselmeervogels scoorden er 1 meer dan ons. We gingen het 4e kwartje in met een voorsprong van 7-4.
Met nog 12.5 minuten te spelen was de buit nog niet binnen, sterker nog we moesten nog aan de bak! IJsselmeervogels kwam met een slot offensief, maar onze verdedigers stonden uitstekend te verdedigen. Luuk en Toby waren nergens bang voor en gooiden zich voor elk schot met mooie slidings en onze keeper Mats hield ons op de been met een paar schitterde reddingen, Hij was minstens 3x zo goed als Joel Drommel dit weekend 😉. Wij scoorden de laatste 5 minuten nog 2 goeie goals en dit bracht het eindtotaal op 4-9! Een ijzersterke teamprestatie en dit smaakt zeker naar meer. De Jongens gingen naar huis met hun nieuwe trainingspakken/tassen die zij vorige week hebben gekregen!