SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

So Soest 3 - De stilte wordt doorbroken

Woensdag 06 oktober 2021

Het was stil, ijzig stil rondom de matadoren van het 3e elftal. De reden? Die is over het algemeen wel bij iedereen bekend. Bijna een jaar zaten de mannen thuis opgesloten, op een enkel potje bier met een medespeler na. In juni begon men zich heel voorzichtig te roeren, maar van groot enthousiasme was nog geen sprake. Hoe zou dit zich gaan ontvouwen? Binnen het technisch hart werd af en toe driftig met elkaar gecommuniceerd. Zou men wel weten dat we in September weer gaan starten? Nou, in Augustus leek het erop dat meerdere spelers zich van dat feit doordrongen voelden. De trainingen werden voorzichtig weer bezocht en ook een klein drankje na afloop werd niet afgeslagen. Echter, op 5 September, toen men er moest staan, stond men er niet. De eerste wedstrijd in 11 maanden werd vakkundig afgezegd, dit alles om onze Max naar de overwinning te schreeuwen. Het enige voordeel van dit alles was dan ook dat men daar in slaagde, want de gevolgen waren niet mals. We kunnen met een beschuldigende vinger naar Kampong wijzen, maar dat is niet terecht. Zo ontstond de situatie dat het bekeravontuur afgelopen was voordat het was begonnen. Jammer, verder trainen en je dus voorbereiden op de competitie. Een competitie die zich wat meer naar het westen heeft gericht. Maar liefst 5 clubs uit de favoriete stad van Gerdo en Hendry. Lekkere tochtjes zo op de zondagmorgen, op zoek naar een parkeerplaats en dan hopelijk met drie punten in de tas terug.

Zo begon vorige week de competitie dus met de eerste uitwedstrijd in die stad. Op naar een tegenstander waar nog nooit van verloren was (je kan er ook pas verliezen als je er een keer bent geweest, red.). Op een zonovergoten sportpark (toch?) werd er met een redelijk fitte selectie afgetrapt. Het derde speelde zijn eigen spelletje en liet de tegenstander lekker rennen. Dit had eerst het gewenste effect, maar gaandeweg de eerste helft bleken de mannen te fit te zijn. Dit zorgde voor her en der wat frustratie, maar met name bij de tegenstander. Dat zij giungen rusten met de tekst "dit is de slechtste tegenstander waar we ooit tegen gevoetbald hebben" was een motivatie die je beter niet kan afgeven aan de mannen van het derde. Een boze voorhoede met gevolg, en dan staat er wel wat. Zo ontstond de situatie dat de mannen van het derde kunnen zeggen dat ze nog steeds niet verloren hebben bij WV HEDW. Doelpunten van Hendry, Jasper en Gerdo (de een maakte er meer dan de ander) zorgden voor een fijne terugreis vanuit die mooie stad.

Afgelopen weekend bleek er, na die overwinning, toch al wat paniek. De wedstrijd tegen WV HEDW zorgde nogal voor wat pijntjes. Daarnaast zijn sommige spelers uiterst sportief en vertonen zij hun kunsten ook nog elders. Helaas zorgde dit op vrijdag voor nog een geblesseerde. Kwam het dus goed uit dat BFC op zaterdag niet durfde te voetballen, waardoor sommige Soester talenten (onthoudt de namen goed!) zich op zondagochtend mochten etaleren. Onder ogen van het massaal toegestroomde publiek konden LUcas, Antwan en Tijmen zich laten zien. De regen verpeste het niet voor hun, al deed de tegenstander wel hun best. Zij kwamen rustig, uiterst rustig, aanlopen wat ervoor zorgde dat de ingevallen scheids (dank André) pas rond 10:50 uur kon starten aan de wedstrijd. De eerste helft was nog een schaakspel waarbij het verschil klein was. Een minieme voorsprong was het gevolg, natuurlijk een doelpunt van K2. In de tweede helft liep het anders, met dank aan de drie jongeren. Zo zorgde LUcas voor een geweldige goal, strooide Antwan met heerlijke voorzetten en stond Tijmen regelmatig op de goede plaats. Ook met zijn sprint zat het goed en de kopbal waarmee hij scoorde, daar zou een dolfijn in het dolfinarium trots op zijn. Dat Gerdo er nog één in wilde prikken is logisch en dat een uiterst vlammend schot (9.8km per uur) doel trof was mooi voor hem en goed voor de statistieken. Dat onze keeper, die geen schot op doel kreeg, toch een keer moest vissen is iets voor de statistieken. Het zorgde na afloop voor humor onderling, maar het doet niks af van de prestatie. Twee wedstrijden gespeeld, zes punten. We zullen het niet hebben over onzinnige teksten die na afloop in de rondte gingen, want we weten vrijwel zeker wat het dit voor gevolg heeft voor het resultaat zondag.

Hopelijk na komende week ook meer informatie over een mogelijk nieuwe sponsor. De voorbereidingen lopen goed, het internationale karakter zorgt voor wat spanningen maar daar moeten we vast wel uitkomen. We houden u hier natuurlijk van op de hoogte. Vooralsnog is het even genieten van de stand!

Lucas werd verkozen tot Man of the Match tegen Sterrenwijk

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Algemene Ledenvergadering (statutenwijziging) Maandag 19 juni 19:30 uur
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Yourlease [kopie]
Optimum [kopie]
WeFulfil [kopie]
ING [kopie]
Bres [kopie]
Dam [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
BIN System [kopie]
Bikedeals [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Votrans [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Brouwer [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Hoogt [kopie]
Wonnink [kopie]
Boedelz [kopie]
Kostencheck [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
MidCoat [kopie]
KOK [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Overhees [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Smorenburg [kopie]
De Jong [kopie]
Heineken [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Actiforce [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Dijkstra [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reijerse [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88