SO Soest JO11-2 onderuit bij Eemnes JO11-1

Dinsdag 21 november 2017

Eemnes JO11-1 v SO Soest JO11-2, 6-3 (2-3)

In de wedstrijd tussen SO Soest JO11-2 en Eemnes JO11-1 waren we opnieuw niet de onderliggende partij maar gingen we wel weer ten onder. Na 20 minuten leek het er op dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Eemnes stond heel hoog zoals dat heet. Dat betekent dus wel dat er veel ruimte was voor een snelle uitbraak. Een paar korte passes gevolgd door een steekbal waren genoeg om de verdediging van Eemnes te splijten. Mooie lopende aanvallen nadat de keeper de bal netjes over de grond had ingerold volgden elkaar in golven op, lekker voetballen door goed samenspel. Het begint te wennen.

Eemnes hanteerde zelf veelvuldig lange ballen en zette vervolgens vroeg druk. Soest wist zich daar aan de hand van uitblinker Luciano knap onderuit te voetballen. Dat betaalde zich dan ook weer uit in een aantal kansen en een doelpunt van Dean na een assist van Kay en kort daarna Quincy na een assist van Niels. Vaak zijn de doelpunten het belangrijkste, vandaag waren niet de doelpunten maar de assists het mooiste. Bij een goeie assist is het maken een doelpunt een koud kunstje. Dat onderdeel van het spelletje beginnen we al aardig onder de knie te krijgen.

Uit en tegen een sterke tegenstander was 0-2 een prima tussenstand, maar de spanning was snel weer terug in de wedstrijd nadat Eemnes vlak voor rust twee keer wist te scoren (2-2). Tariq was niet helemaal in goeden doen en dan zie je dat hij een heel belangrijke schakel is in de verdediging want zijn mindere spel kon vandaag niet door anderen worden opgevangen.

Na rust werd Soest wat onnauwkeuriger in de passes en in de keuzes. Maar doordat ook Eemnes nog wat opportunistischer ging spelen werden de ruimtes voorin groter. Nadat Soest al een aantal grote kansen had gemist passeerde Niels op de achterlijn de back van Eemnes en zijn voorzet werd door Kay lekker binnengeschoten.

Daarna sloop er een mysterieuze onrust in de ploeg. Wat het was, zegt u het maar. Het gevolg was in ieder geval dat we niet meer aan voetballen toekwamen maar angstig achteruit liepen. Zo soepel als het spel in het begin werd verplaatst, zo moeizaam en stroperig werd het nu. Het leek of de angst om fouten te maken de spelers verlamde. De kopjes gingen naar beneden en de spirit uit de eerste helft was helemaal verdwenen. Het is iets wat we al vaker hebben gezien. Soms kunnen Stijn en Kjeld het tij nog wel eens keren, maar ook al verdedigden ze het doel met verve vandaag, de tegenstander bleek te sterk.

Uiteindelijk verloren we met 6-3 en dat was nog mild gelet op het laatste kwart van de wedstrijd. De volgende dag speelden we tegen SV Baarn en Victoria het 3ondergronden toernooi, zes wedstrijden tegen pittige tegenstanders op gras, kunstgras en beton. We speelden lekker en vergeleken met de dag ervoor was het een verademing om de spelers aan het werk te zien. Alle schroom leek verdwenen en iedereen ging lekker zonder aarzelen voluit. Als je zo speelt kunnen we het een eerste klasse team nog moeilijk maken en met een beetje geluk zelfs van ze winnen. Een erg leuke ervaring, lekker voetballen op de zondagmiddag. Ivar en Floris (JO11-3) bedankt voor het meespelen, top.

Komend weekend gaat Soest op bezoek bij de nummer twee, Nieuwland JO11-4.