SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Myrna en Pieter vertellen over hun passies

Woensdag 20 oktober 2021

Staal & Kunst en TOP-tennis

Hij is van de tennis, zij is van de kunst. Samen zijn zij Pieter en Myrna, een spiksplinternieuwe vendelier van SO Soest.

Haal TOP uit jezelf
Pieter Koenders is de bekende tennisleraar. Zijn activiteiten als eigenaar van Tennis Opleidingen Pieter (TOP) concentreren zich op de banen van Tennisvereniging Soest-Zuid. Pieter vertelt over zijn passie voor de tennissport: ,,Vanaf mijn veertiende jaar ben ik, eerst als speler en later als trainer-coach, actief in de tennissport. Ik ben bij diverse verenigingen actief geweest, onder meer LTC Vechtlust, TV Luck Raeck, BLTC Baarn en TC Bilthoven. Daarnaast ben ik parttime en full time in dienst geweest bij de KNLTB district Utrecht en bij door KNLTB gecertificeerde tennisscholen. De ervaringen die ik heb opgedaan in binnen- en buitenland gebruik ik nu om tennistalent uit Soest en omgeving te trainen, coachen en begeleiden. Tennis is heel populair in Soest en in ons dorp loopt veel talent rond. Ik wil spelers een goede basis meegegeven voor een succesvolle tenniscarrière. Mijn bedrijf heeft de naam TOP en dat is wat ik wil behalen: haal de TOP uit jezelf op elk niveau en met veel plezier.”

Link
De link met SO Soest is vanuit de tennisvereniging TV Soest-Zuid gekomen waar Pieter veel voetballers en oud-voetballers tegenkomt. Eén naam wil hij daarbij perse genoemd hebben. ,,Jullie voormalig voorzitter Paul Smit was vaak te gast. Hij praatte veel met mij en coachte mij op aller gebied. Een man met een groot sporthart. Een groot verlies dat hij er niet meer is.”

Staal & Kunst
Pieters partner is Myrna van Schoonhorst (,,We hebben elkaar ontmoet op de tennisbaan.”) Myrna’s bedrijf Staal & Kunst combineert twee kunststromingen, namelijk de figuratieve - abstracte schilderkunst en decoratief staal. Vaak wordt dat ook gecombineerd wanneer een van haar schildercreaties in een fraaie stalen lijst vormgegeven wordt.  ,, Samen met mijn broer Wim, van Smederij Van Schoonhorst, ontwerp ik lijsten en frames van staal. Alles wordt ambachtelijk gemaakt in de smederij, is origineel en wordt op maat gemaakt. Met de klant bespreek ik de mogelijkheden voor het ontwerp dat passend is voor het interieur.”

In menig Soester huiskamer is een schilderij van Myrna te bewonderen. Een huisdier, kind of ander dierbaar onderwerp verfraait de woning en is vereeuwigd met zichtbaar veel plezier en vakmanschap. ,, Ik maak portretten, maar ook muurschilderingen en abstracte werken passend bij het interieur van de klant of het bedrijf. Mijn specialisatie is het schilderen met acrylverf. Mijn stijl? Die is te omschrijven als figuratief in combinatie met abstract, met een vlotte penseelstreek en contrasten om de spanning in het schilderij te vangen.”

Live Expositie
Wie het werk van Myrna van dichtbij wil zien moet zeker een bezoekje brengen bij Middelman Wonen aan de Birkstraat. ,,Ik heb in de winkel van Wout Middelman een doorlopende expositie. In principe is dit werk te koop of laat je door mijn werk inspireren tot een leuke opdracht voor mij.”

Live Painting
Myrna houdt haar talent niet voor haarzelf. Zij geeft cursussen en workshops en wie weet word je dan net zo creatief en handig als deze Soester kunstenares. Een activiteit die niet ongenoemd mag worden is Live Painting. ,,Je kan mij inhuren voor een bruiloft en bij het evenement zelf maak ik ter plekke een schilderij van de ceremonie, het feest of het aansnijden van de taart. Een blijvend aandenken waar de emotie van af spat.”

Meer informatie: www.staalenkunst.nl

Tekst en foto: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

De Staelenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Heineken [kopie]
BIN System [kopie]
Yourlease [kopie]
Optimum [kopie]
De Jong [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
Hoogt [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Boedelz [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hengel [kopie]
WeFulfil [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Actiforce [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
ING [kopie]
Overhees [kopie]
Brouwer [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
KOK [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Dam [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
Votrans [kopie]
Bres [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reijerse [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Dijkstra [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88