Voetbalkamp van start

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest wint overtuigend in en tegen Weesp

Zondag 24 oktober 2021

De 0-3 overwinning was uiteindelijk dik verdiend. SO Soest koos voor de aanval en dat zorgde voor een spervuur aan kansen. Weesp bleef lang in een resultaat geloven omdat Soest weigerde de wedstrijd voortijdig te beslissen.

De ziekenboeg begint langzaam maar zeker leeg te stromen, zodat trainer Frank Bruijnis meer personele armslag krijgt. Een goed gevulde bank en sterke opstelling. De Soester voorhoede met het trio Rochdi Hathot, Corné Parol en Miquel van Ginkel was dreigend en werkte hard. Na vijf minuten spelen hadden de voorwaartsen al een aantal kansen bij elkaar gevoetbald, maar telkens werd het doel te hoog gezocht of stond de keeper van Weesp in de weg. Na elf minuten was het raak. Centrale verdediger Bart Hooft stond aan de basis van de openingstreffer. Met een verre pass bereikte hij de op snelheid liggende Corné Parol. Diens voorzet was op maat voor spits Rochdi die bekwaam afrondde.

Een verdiende voorsprong, want Soest liet het beste veldspel zien. Weesp was echter wel geslepen en venijnig in de counter en Soest moest alert blijven. De speldenprikken werden prima onschadelijk gemaakt met Philip van Grinsven en Bart Hooft als uitblinkers in het centrum en Hein Janmaat die een solide partij keepte.

Het enige moment dat de keeper van Soest echt kansloos was bracht de lat redding. Daarna was het opnieuw de beurt aan Soest dat een goal van Corné Parol afgekeurd zag worden. Datzelfde gebeurde overigens ook aan de overzijde toen de spits van Weesp in buitenspelpositie raak schoot.

Weesp bleef in de wedstrijd en zo kon de wedstrijd zomaar kantelen. Pas ver in de tweede helft viel dan eindelijk de tweede goal. Corné was attent bij een afgeslagen opbouw van de tegenstander. De onvermoeibare spits kwam in balbezit en prikte raak in de verre hoek.

De treffer van Corné zorgde voor rust en Soest kon de wedstrijd rustig uitspelen. Frank Bruijnis kon naar hartelust wisselen en bracht in het laatste kwartier vier verse krachten in. Giovanni moest overigens, vanwege een blessure, noodgedwongen gewisseld worden. Een van de invallers was de 17-jarige Ibrahim Chidar uit de O-23. De jonge linkspoot deed gelijk van zich spreken. Met jeugdige onbevangenheid ging hij de duels aan en bracht hij een aantal medespelers in kansrijke positie. In de laatste minuut kreeg de debutant loon naar werken. Op de achterlijn koos hij voor de korte hoek om daar de keeper van Weesp te verrassen 0-3.

Door de overwinning kruipt Soest naar de bovenste plekken in de ranglijst. Aanstaande zondag wacht op de Bosstraat-Oost PVCV, een van de betere ploegen in deze afdeling. Wie weet kan Soest de goede vorm van deze zondag doortrekken.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darnell Spann (75. Dave Klarenbeek), Philip van Grinsven, Bart Hooft, Thijs Janmaat; Jordy Stins, Giovanni Nicolaas (75. Thijmen Volmer), Conner Blöte (46. Steve Blokland), Rochdi Hathot (78. Zakaria Lamhamdi), Corné Parol, Miquel van Ginkel (75. Ibrahim Chidar)

11. 0-1 Rochdi Hathot
67. 0-2 Corné Parol
89. 0-3 Ibrahim Chidar