SO Soest JO17-1 doet zichzelf tekort

Vrijdag 29 oktober 2021

Afgelopen zaterdag moesten onze jongens het opnemen in en tegen Bennekom 017-1.Met 13 jongens (Tom vakantie, Levi geblesseerd) werd er om 10.15 uur verzameld in het knusse bespreekkamertje op het mooie sportpark aan de Bosstraat om daar de strategie door te nemen hoe we de tegenstander het beste konden bestrijden. Om 10.45 uur werd de reis ingezet naar Bennekom om daar om 11.30 uur aan te komen op sportpark de Eikelhof.

De wedstrijd begon om 12.30 uur en de jo17-1 van Soest zat meteen lekker in de wedstrijd. De ouders die ook met ons de reis hadden gemaakt zagen een hele goede 1e helft van de ploeg uit Soest. De 0-1 van Micheal was  een logische gevolg van het goede en dominante spel van de bezoekers. Na de 0-1 kregen onze jongens nog wel 4 opgelegde kansen om met een 0-3 of 0-4 de rust in te gaan, maar soms niet te missen kansen werden niet benut. Het is eigenlijk een wonder dat er met de rust 0-1 op het bord stond, en niet 0-3 of 0-4.

Het positieve is dat we de kansen creëren,  maar het minder positieve van deze helft is dat we de kansen niet wisten te verzilveren.

Na de rust de eerste 15 minuten hetzelfde beeld; Soest de bal en weer 2 opgelegde kansen om de score te verdubbelen. Maar ook deze 2 kansen werden ook niet verzilverd. Na 15 minuten in de 2e helft werd het spelbeeld iet anders en werd het echt vechtvoetbal. Bennekom probeerde met lange ballen het ons lastig te maken, wij kwamen daardoor niet meer aan voetballen toe. In de 65e minuut kreeg Soest de tegentreffer om de oren en moest het de 1-1 incasseren. Bennekom rook bloed en perste er een waar slotoffensief uit. In de laatste tien minuten was het pompen en waren er hachelijke momenten voor de goal van David.
Met het nodige kunst en vliegwerk hield onze verdediging stand en met 2 cruciale reddingen hield David zijn doel schoon.

De 1-1 eindstand geeft een klein beetje dubbel gevoel bij de trainers en de meegereisde supporters na afloop, maar het positive is dat we weer niet verloren hebben. Met 7 punten uit 4 wedstrijden bezet de JO17-1 een keurige 4e plaats in deze competitie.

Zaterdag 30 oktober aanstaande weer een nieuwe test; dan komt koploper DVV Duiven naar de Bosstraat om daar om 12.30 uur aan te treden tegen onze boys.

Dus heb je niks te doen zaterdag, kom onze jongens aanmoedigen! Alle support is welkom en kunnen we goed gebruiken!