JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Flinke nederlaag in Landsmeer

Zondag 07 november 2021

IVV uit Landsmeer had afgelopen zondag een heugelijke dag. De kantine was verbouwd en werd plechtig heropend. De vereniging had uitgepakt met een feestmiddag voor jeugd en senioren. SO Soest werkte mee aan de festiviteiten van de koploper en gaf, vooral in het eerste kwart van de wedstrijd, royaal open huis aan de gastheren die dankbaar profiteerden. De teller stokte bij 6-1.

De koploper uit Landsmeer heeft een goede, geroutineerde ploeg. De spelers weten elkaar blindelings te vinden, duels worden niet geschuwd en met geduld worden openingen gezocht en gevonden. Vooral de flank op de linkerkant werd continu bediend. Soest-rechtsback Darnell Spann moest overuren draaien om het gevaar te beteugelen en keeper Hein Janmaat trad een aantal keer handelend op als er weer een IVV'er voor hem opdook.

Na acht minuten kwam de verwachte openingstreffer uit een snelle tegenaanval. Het was het startsein voor een stormloop op het Soester doel. De spitsen van de thuisploeg waren scherp en zetten de Soest-achterhoede stevig onder druk. Zo werd en optimaal geprofiteerd van foutjes en misverstanden. In de 14de minuut lag nummer twee achter keeper Hein en tien minuten later werden twee goals binnen twee minuten gescoord.

Zo keek Soest na 24 minuten tegen een hopeloze achterstand aan en het leek erop dat IVV nog meer kwaad in de zin had. De ploeg nam geen gas terug en dat deed het ergste vrezen. Gelukkig kwam Soest in de tweede helft wat beter georganiseerd voor de dag en kon het enigszins partij bieden aan de lijstaanvoerder. Toch duurde het tot de 65ste minuut voordat het eerste schot op de tot dan toe werkeloze keeper afgevuurd kon worden. Direct daarna kwam dan toch de treffer voor Soest. Corné Parol ging puur op inzet door de verdedigingslinie van IVV en scoorde een fraaie goal. Het was niet meer dan een eretreffer want in het laatste kwartier wist IVV nog twee keer een bres in de Soester verdediging te slaan.

Net als eerder dit seizoen tegen Hooglanderveen, maakte Soest ook deze middag geen indruk. Er werd te veel ruimte weggegeven waar topploegen wel raad mee weten. Door de dikke nederlaag kunnen de ambities voor een succesvol vervolg van de competitie even in de koelkast gezet worden.

Kans op eerherstel komt pas op 21 november als SO Soest thuisspeelt tegen DWS. Komende zondag heeft Soest, door het oneven aantal deelnemers in de competitie, de vrije zondag.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darnell Spann (62. Dave Klarenbeek), Philip van Grinsven, Bart Hooft, Thijs Janmaat; Miquel van Ginkel (46. Jort Veenman), Jordy Stins, Conner Blöte (71. Thijmen Volmer); Corné Parol (71. Ibrahim Chidar), Rochdit Hathot, Tom van der Linden (46. Zakaria Lamhamdi)