SO Soest 17-1 wint in het Vissersdorp

Zondag 07 november 2021

Zaterdag 6 november! een datum dik omcirkeld door de staf van de 17-1. Niet dat de andere wedstrijden minder belangrijk zijn, maar deze heeft een speciaal randje. Want de trainer/coach komt uit Spakenburg, en laten we nu net daar op bezoek moeten! Toch wel wat zenuwachtig kwam hij daar op de Bosstraat aan zaterdagmiddag. Na een lekkere trainingsweek waarin we toch wel even ons hart vasthielden...het nieuws bereikte ons dat er mogelijk coronabesmettingen binnen ons team zouden zijn. Gelukkig was dit niet het geval, en konden we met een gerust gevoel richting deze wederom mooie wedstrijd toewerken.

We verzamelden 13.15 uur in de bespreekkamer bij Soest om de tacktiek doornemen. De jongens zagen er gespannen uit want we hadden toch wel zin in deze wedstrijd met de groep. Vooral om de bittere nasmaak weg te spoelen van het verlies van vorige week tegen DVV.

Het blijft mooi om het stadion van Spakenburg te mogen betreden. Nu mochten wij gebruik maken van dit prachtige decor om aan te treden tegen spakenburg 017-1. Met een strijdwijze van 1-4-3-1-2  hadden onze jongens het in de eerste helft erg lastig. Met een gure wind in het gezicht was het moeilijk voetballen voor onze boys. Spakenburg zocht veelvoudig de aanval door de bal steeds over onze verdediging te leggen, en met de wind in de rug was het voor onze verdediging soms lastig om die ballen te verwerken.

Waar Spakenburg probeerde om de openingstreffer te maken, en toch ook wel wat kansen daarvoor te hebben gekregen, was het toch Soest wat de beste kans kreeg: Julian die een voorzet van de linkerkant op open doel op de paal schoot, en zo tegen de verhouding in de bezoekers op voorsprong had kunnen zetten.

Met hangen en wurgen haalden we met 0-0 de rust. Maar...ik zeg het nogmaals met de gure wind in het gezicht was het soms moeilijk voetballen voor de bezoekers uit Soest. Wel moet ik erbij zeggen dat onze jongens met passie en inzet de eerste helft hebben gespeeld.

In de kleedkamer aangekomen werden de puntjes op de i gezet door de staf van de jo17-1. We moeten rustig blijven, en de 2e helft met de wind in de rug zal het misschien wel makkelijker worden om te gaan aanvallen. Met een tweetal wissels werd de tweede helft begonnen. Waar we de eerste helft soms met de rug tegen de muur werden gedrukt, was het de tweede helft de bezoekers uit Soest dat de lakens uitdeelden. De slag op het middenveld werd gewonnen, en de duels werden als mannen ingegaan. Alle tweede ballen waren voor onze jongens, en we geloofden in een goed resultaat.

Helemaal toen we in minuut 60 een penalty kregen toegewezen toen Dani naar de grond werd getrokken in het strafschopgebied! Alles wat Soest was zat al te juichen, maar de wet is wel: HIJ MOET ER NOG WEL IN!  En misschien raden jullie het al… de penalty werd keihard op de paal geschoten door Dirk, waarna Levon hem in de rebound ook niet in het doel kon werken.

0-0 met nog 18 minuten tegen een tegenstander die nog niet heeft verloren.Vooraf tekenden we ervoor, maar nu roken we dat we met drie punten terug naar de Bosstraat konden gaan. In minuut 65 kregen we een vrije trap toegekend die na drie instanties bij Boele terecht kwam, en zonder na te denken de bal ineens op de pantoffel nam. En iedereen die Soest een warm hart toedraagt zag die bal ineens, tot hun vreugde, in de goal verdwijnen! Wat er daarna gebeurde liet zien dat we een hecht team zijn, waarin we elkaar alles gunnen! Want na het doelpunt rende de hele selectie het veld in om het doelpunt te vieren. 0-1 aan de blauwe kant van de westmaat, een sensatie hing in de lucht. Maar we moesten nog even om het tot een goed einde te brengen.

Na de goal bleven we rustig, en bleven we de betere ploeg. Spakenburg probeerde van alles om de gelijkmaker te produceren, maar verdedigend en in de hele organisatie stonden we ontzettend goed. Inmiddels zaten we in minuut 73, en ook de vele meegereisde supporters uit Soest zagen dat onze jongens alles gaven en mismchien toch wel als winnaar van het veld konden gaan!

Minuut 75 brak aan en onze onvermoeide Dani stoomde nog één keer op door het middenveld om aan een actie te beginnen. Hij passeerde twee man, en op de rand van de 16 dacht hij.. alles of niets! En tot iedereen zijn verbazing schoot Dani de bal achter de keeper, en was het feestje compleet voor de selectie en bezoekers.

“TRAINER WE HEBBEN HET GEFLIKT” dat waren de woorden van Dani! Dit geeft aan dat de hele spelersgroep gebrand was op een goed resultaat. Na nog een paar minuten waarin David nog een vrije bal tegenhield floot de scheids af, en was de ontlading compleet bij de selectie en supporters. Het feestje werd nog even gevierd in de kleedkamer, want drie punten in het mooie vissersdorp gaan niet veel clubs halen in onze competitie.

Volgende week geen competitie, maar spelen we een bekerwedstrijd tegen Roda 46 017-1 dat uitkomt in divisie 5. Voor onze jongens wederom een mooie wedstrijd. We gaan ieder geval met een goed gevoel deze bekerweek in.

Dus: heb je volgende week niks te doen..kom gerust onze jongens aanmoedigen in de bekerwedstrijd tegen Roda aanvang 15.00 uur op veld 1!