SO Soest
SO Soest
Gelijkspel bij DCG

Gelijkspel bij DCG

Spektakel op de velden

Spektakel op de velden

Als nieuw!

Als nieuw!

Hoog bezoek

Hoog bezoek

Lockdown - De komende weken de kantine en de kleedkamers vanaf 17 uur gesloten. Geen trainingen en wedstrijden na 17 uur toegestaan.

Uitgeverij Peles brengt herinneringen tot leven

Woensdag 10 november 2021

Soester Iconische bedrijven deel 2 verschijnt binnenkort

De gezamenlijke liefde voor de geschiedenis van het Soester Natuurbad bracht in 2018 de Soester zelfstandig ondernemers Lex Bergers en Peter Beijer bij elkaar. Het leverde hun eerste boek op dat ze ook zelf uitgaven via hun uitgeverij Peles. Lex Bergers: ,,De gebundelde verhalen en foto’s over het Soester Natuurbad bleken een schot in de roos. Na twee maanden was al een tweede druk nodig en nog steeds bestellen mensen het boek, onder andere via onze website en via Bol.com.”

Uitgaansleven
Een jaar na het boek over het Soester Natuurbad brachten Bergers en Beijer een verrassend boek uit over het Soester Uitgaansleven. Peter Beijer: ,,Er waren nogal wat mensen die zich afvroegen óf Soest wel een uitgaansleven heeft gehad, maar het boek bewijst dat er in Soest genoeg te doen was en er nog steeds een variëteit aan cultuur, uitgaan en kunst is. Soesters konden naar tientallen restaurants en bars, gingen naar jongerensociëteiten zoals de Molensoos, naar toneelvoorstellingen en discotheken, zoals de Heksenketel, en er was zelfs ooit een bioscoop. Je kunt het allemaal herbeleven in het boek over het Soester Uitgaansleven uit 2019.”

Iconische bedrijven
In 2020 staan de iconische bedrijven in Soest centraal in het gelijknamige boek. Lex Bergers: ,,We hebben inmiddels een herkenbare eigen boekformule. Het is de combinatie van levendige geschiedenisverhalen met veel herkenbare anekdotes, veel niet eerder gepubliceerde foto’s en een grote hoeveelheid persoonlijke ervaringen van Soesters. Peter Beijer: ,,We brengen met die verhalen en foto’s de herinneringen van veel Soesters weer tot leven. Verhalen over bedrijven waar Soesters werkten, klant waren en waar zij goede herinneringen aan hebben.”

Blogs en schilderijen
Bergers en Beijer brengen naast hun eigen werken ook dat van anderen uit. De dagelijkse blogs van Bas Romein tijdens de eerste periode van de coronacrisis werden in de zomer van 2020 gebundeld tot een interessant en inzichtgevend boekje. In de zomer van dit jaar werd een boek uitgegeven met de prachtige ‘magische’ schilderijen van de Soester kunstenaar Peter van Oostzanen.

Iconische bedrijven deel 2
Eind november ligt het tweede deel over de Soester Iconische Bedrijven in de winkels. De cover van dit boek (zie foto) toont melkboer Martinus Jak tijdens zijn ronde in Soestdijk. Het beeld is sprekend voor deze nieuwe uitgave van Uitgeverij Peles. Lex Bergers: ,,Het boek telt 220 pagina’s, zoveel is er te vertellen.  De lezers kunnen in dit tweede deel genieten van onder meer ambachten, zoals rietdekkers (Van der Pol) en kaasmakers (De Staelenhoef), en van verhalen over winkeliers, zoals:  drogisterijen als De Pil en At Breij, banketbakker Verkley, opticiens Hulleman en Nota, motorbedrijf Leertouwer, autobedrijf van Karwoczik, Bob’s Bloemen, Stien Flapper, buurtsuper Janmaat, de Gemar en grote bedrijven die vooral oudere Soesters tot de verbeelding spreken zoals Pribor en Eysink. Peter Beijer vult aan: ,,Het dubbele aantal pagina’s was mogelijk geweest, maar die reserveren we voor 2022 als deel drie zal verschijnen.”


Het Soester duo verwacht in de komende jaren met aansprekende nieuwe uitgaven te komen. Peter: ,,We geloven allebei sterk in (papieren) boeken, zeker voor het type boeken die wij willen maken en die onze lezers zo waarderen.” 

Meer info: www.uitgeverijpeles.nl


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Lockdown De komende weken de kantine en de kleedkamers vanaf 17 uur gesloten. Geen trainingen en wedstrijden na 17 uur toegestaan.
Nieuwjaarswedstrijd (onder voorbehoud) Zaterdag 1 januari 2022 12:30 uur

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

MEAT (BMM) [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
KOK [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Overhees [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Dijkstra [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Optimum [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Yourlease [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hengel [kopie]
Actiforce [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Catering Centraal [kopie]
WeFulfil [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Stalenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Reijerse [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Smorenburg [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Dam [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Votrans [kopie]
De Jong [kopie]
Heineken [kopie]
ING [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Brouwer [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
MidCoat [kopie]
Bres [kopie]
Profile Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88