MO13-2 viert eerste overwinning

Woensdag 17 november 2021

MO13-2 viert eerste overwinning uitbundig

Zaterdag 13 november was het dan eindelijk zo ver, de meiden van SO Soest MO13-2 hebben hun eerste wedstrijd gewonnen.

De MO13-2 hebben een roerige seizoenstart achter de rug. Met veel nieuwe meiden in het team, waarvan er meerdere voor het eerst voetballen, was onlangs besloten om van een heel veld terug te schakelen naar een half veld met 8x8. Reden hiervoor was meer balcontacten en daardoor een sneller voetballeerproces.
Met het toevoegen van Vincent als leider is inmiddels ook het begeleidingsteam verder compleet gemaakt.

Tot vorige weekend was het de meiden nog niet gelukt om een wedstrijd te winnen en werd er zelfs met vervelende cijfers verloren. Zaterdag 13 november moest de MO13-2 van SO Soest tegen de MO13-3 van WV-HEDW voetballen. WV-HEDW staat onderaan in de poule, net onder ons dus beide teams waren extra gemotiveerd om een keer te winnen. Het was dan ook een spannende wedstrijd!

Om te beginnen waren we iets later in Amsterdam bij HEDW omdat de parkeerplaatsen ver van het veld af lagen.
Hierdoor hadden we gezamenlijk met de scheids besloten om 2 keer een half uur te spelen in plaats van 4 keer een kwartier (scheelt 2 rustpauzes). In de eerste helft was het in het begin heel rustig, de meiden van SO Soest waren zichtbaar beter dan de meiden van WV-HEDW maar er waren nog geen doelpunten gevallen. Totdat onze middenvelder Nadie aan het einde van de eerste helft van afstand probeerde te schieten en ja hoor ... raak! 0-1 voor SO Soest. Toen was het rust, de meiden waren erg enthousiast dat ze voor stonden en gingen elkaar extra motiveren om een keer op goal te schieten. Aan het coachen onderling is geen gebrek, de meiden zijn altijd erg gemotiveerd en willen dan ook graag winnen.
In de tweede helft vielen er meer doelpunten voor SO Soest maar ook voor WV-HEDW. We wisselen elke week van keepster en ook vorig weekend gingen we wisselen. Aan onze ‘eerste helft keepster’, nu in het veld, werd een opdracht gegeven: twee doelpunten scoren! Niet veel later in de tweede helft en ja hoor, doelpunt voor SO Soest door Jade onze eerste helft keepster en nu middenvelder. 0-2 voor SO Soest.
Het ging erg gelijk op hierna, zowel SO Soest als WV-HEDW hadden verschillende kansen, maar helaas nog geen treffer. Je kon merken dat SO Soest een beetje moe werd, duidelijk dat aan de conditie nog gewerkt moet worden 😊. Toen kwam onze afwachtende spits Sterre, ze kreeg de bal van ver met 1 tegenstander tegenover haar die ze netjes voorbij speelde en bam! 0-3.
De meiden dachten dat ze er al waren maar toen toch heel snel achter elkaar twee tegendoelpunten, toen was het 2-3 en nog heel erg spannend de laatste paar minuten. De super wissel Marieke stond er nog geen twee minuten in en met volle energie en ja hoor ook van ver af scoorde ze, 2-4 voor SO Soest! Je merkte dat de meiden steeds meer moe werden en de tegenpartij zag een kans en maakte de 3-4…
Met nog 30 seconden op de klok en een corner voor de tegenpartij werd het nog wel heel erg spannend, maar gelukkig door de sterke verdediging van SO Soest was de bal naar de andere kant gespeeld en floot de scheidsrechter af.
Dat was het, 3-4 voor SO Soest, gewonnen!! Dat smaakt naar meer…