JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Verdiende overwinning op DWS

Zondag 21 november 2021

Dat SO Soest zondag van DWS won was uiteindelijk wel verdiend te noemen. De blauwwitten bleven verdedigend goed overeind en waren in de tweede helft aanvallend de betere ploeg. Voor het team een goede revanche na de domper twee weken geleden tegen IVV.

Voor de hoofdtrainer van SO Soest was het een hectische week. In het begin van de week werd Frank Bruijnis vader van Tess. De blijde gebeurtenis zorgde voor een rommelige trainingsweek waarin de hoofdtrainer meer niet dan wel op de training was. Het baarde de kersverse vader vooraf wat zorgen, maar hij had ook vertrouwen in zijn team. Dat vertrouwen werd niet beschaamd. Soest speelde een geconcentreerde wedstrijd tegen de landskampioen uit 1964, gaf weinig kansen weg en sloeg op het juiste moment toe.

Pas na een half uur spelen kon het eerste wapenfeit genoteerd worden. Beide ploegen hadden daarvoor sporadisch het vijandelijke doel weten te bereiken. DWS kwam vooral via de linkerflank door en in de 29ste minuut wist de linksbuiten een vlammend schot te produceren dat door keeper Hein Janmaat vakkundig over de lat getikt werd.

Soest controleerde de wedstrijd, maar wist niet echt een doelrijpe kans te produceren. De thuisploeg bewaarde de enige kans voor de laatste minuut van de eerste helft. Het was toen ook direct raak. Een fraaie aanval, opgezet door rechtsback Dave Klarenbeek. Hij stuurde met een fraaie pass Rochdi Hathot de vrije ruimte in en die wist spits Corné Parol te bereiken die van dichtbij de Amsterdamse keeper wist te passeren.

De doelpuntenmaker laat in de tweede helft opnieuw van zich spreken als Soest op jacht gaat naar verdubbeling van de score. Alleen voor de keeper bewaart Corné echter niet de rust en strandt hij op de doelman van DWS. Even daarvoor voorkomt Dave Klarenbeek op de doellijn een Amsterdamse treffer.

Zo is de tweede helft voor de toeschouwers, die vanuit de kantine de wedstrijd volgen, een beter schouwspel dat het eerste bedrijf.

In de 66ste minuut heeft Corné toch succes. De spits breekt goed door maar wordt door de keeper neergelegd. De penalty wordt feilloos benut door Conner Blöte.

Na de 2-0 heeft Soest de wedstrijd beslist. Een Amsterdams offensief zit er niet echt in, mede doordat het centrale duo Bart Hooft/Philip van Grinsven samen met de backs Thijs Janmaat en Dave Klarenbeek overtuigen. Bovendien steekt keeper Hein Janmaat in goede vorm. De 2-0 is dan ook dik verdiend. De enige smet op de wedstrijd is de blessure van Rochdi Hathot. Met een flinke spierblessure moet de voorhoedespeler het veld ruimen. Wij hopen op een spoedig herstel en wensen hem van harte beterschap.

Volgende week gaat SO Soest naar DCG.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Dave Klarenbeek (73. Darnell Spann), Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat; Conner Blöte (73. Jort Veenman), Zakaria Lamhamdi, Jordy Stins; Tom van der Linden (64. Miquel van Ginkel), Corné Parol (83. Thijmen Volmer), Richdi Hathot (73. Ibrahim Chidar)

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur