JO17-1 wint van GVVV

Zondag 21 november 2021

Soest, zaterdag 20 november  - met nog vier wedstrijden resterend tot einde seizoen stond vandaag GVVV JO17-1 op het menu voor SO Soest JO17-1. Gezien het tijdstip van aanvang 12:30 uur, betrof het een lunch en wachten er na vandaag nog 3 heerlijke toetjes met volgende week een uitwedstrijd tegen DTS ‘35 in Ede op het ontbijttijdstip ( voor de jongeren ) van 10:15 uur, gevolgd door twee thuiswedstrijden!

Vandaag moest de ploeg het doen zonder een luide aanmoedigingen van de trouwe schare fans op de tribune; deze hadden van Mark Rutte een plaatsje toebedeeld gekregen achter het glas in de vernieuwde kantine van Soest. Daarin hadden de fans geluk dat de wedstrijd plaatsvond op het hoofdveld anders hadden ze het moeten doen met een schamel wedstrijdverslagje via de website en social media.

Met een nagenoeg fitte selectie en een sterke bank begon Soest tegen de nummer 7 in de competitie voortvarend. Vanaf de eerste minuut lieten ze zien voor de drie punten te willen gaan. Al na 8 minuten was het de thuisploeg die door een uitstekend doelpunt van Michael op een 1-0 voorsprong kwam. Gedragen door deze snelle openingsgoal kwam er steeds meer vertrouwen in de ploeg wat terug was te zien in goede en snelle combinaties waar de ploeg uit Veenendaal geen antwoord op wist.

Het was Levon die in de 16e minuut de marge verdubbelde na een actie zoals op de training geoefend; prima samenspel met Dani die de bal terugkaatste op zijn teamgenoot waarna Levon de trekker overhaalde en met een flinke uithaal de keeper kansloos liet; 2-0. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Direct na rust was er een ander spelbeeld te zien; GVVV probeerde de schroom van zich af te spelen, legde iets meer agressiviteit in het spel wat voor een onrustige spelbeeld zorgde bij Soest. De rust in het spel leek te zijn verdwenen. Het was zaak om niet een onverwacht tegendoelpunt om je oren te krijgen om daardoor het vertrouwen bij de gasten terug te krijgen. Gelukkig leidde niet tot hele grote kansen.

Het beetje hoop wat er bij de tegenstander wellicht nog was werd halverwege de tweede helft teniet gedaan, en hoe! Het was Boele, die een patent heeft op mooie doelpunten, die op een weergaloze wijze met zijn chocoladebeen de bal onbereikbaar voor de keeper in de kruising schiet! (Er zijn dankzij Jacqueline beelden als bewijs van)

Vanaf deze 3-0 domineerde Soest de wedstrijd weer en liet dat zien met prima samenspel, een goed spelende verdediging, bewegend middenveld, een dreigende voorhoede en een attente keeper. De beloning volgde 9 minuten voor het eindsignaal door het tweede doelpunt van Levon; hij kopte de 4-0 uitstekend diagonaal raak tegen de touwen!

Met deze overwinning klimt Soest 1 plek op de ranglijst naar de derde plek en doet het dus zeer goede zaken. Met nog 3 finales te gaan kan deze ploeg nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen!

Nog meer goed nieuws  is te melden dat Levi deze week na weken blessureleed weer bij het team zal gaan aansluiten en wellicht dit seizoen weer speelminuten kan gaan maken! Levi is ook de afgelopen weken in de rol van verzorger van grote waarde geweest!

Volgende week dus de laatste uitwedstrijd in het Gelderse Ede tegen DTS ‘35, dit keer voor onze trouwe fans niet vanuit een (te) verwarmde kantine maar lekker old-school langs de lijn. Ben je geen rijder of behoor je niet tot de technische staf dan heb je feitelijk geen toegang aldaar, enkel is de staf nog steeds op zoek naar een vlagger, hersteltrainer, cameraman, videoanalist, verzorger, fysiotherapeut, materiaalman/vrouw, buschauffeur, media/communicatie manager, inkoper, voedseldeskundige ;-)