SO Soest
SO Soest
JO16-1 kampioen

JO16-1 kampioen

Moeders als Team van de Week

Moeders als Team van de Week

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Gehavend JO11-1 wint derby tegen VVZ met 2-1

Maandag 22 november 2021

Zwaargehavend trad de JO11-1 zaterdag thuis aan tegen het eveneens Soesters VVZ. Gehavend omdat ‘altijdgoedvooreendoelpunt’ Mats Berendes en kopsterke ‘slotopdedeur’ Yoshua Barry beiden afwezig waren. Geen wissels dus voor onze jongens die er desondanks helemaal klaar voor waren. Al was het maar omdat de meesten wel een klasgenoot of vriend herkende bij de tegenstander. 

Het was nog lang spannend of VVZ een team op de been kon brengen maar enigszins gedispenseerd was het de club uit zuid-oost dan toch gelukt. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide kanten er vol voor. Na het eerste kwart stond de brilstand nog op het scorebord, mede te danken aan een paar prima saves van keeper Lucas ‘klemvast’ Hoorn, en knap storen op het middenveld door ‘miepmiep’ Gijs Dessens en ‘ikholnogevendoor’ Arthur van Reeuwijk.

In het tweede kwart kwamen de jongens van SO Soest knap op voorsprong door een kopbal van ‘jemoeterdriekeerlangs’ Billy Taling. Mooie anekdote is dat coach Ian Koterus bij afwezigheid van Yoshua nog vroeg bij de corner: “He Billy kan je een beetje koppen?” Waarop Billy riep: “Dat moet lukken”, naar voren liep en de bal met zijn hoofd in de kruising legde… Het moet gezegd naar wederom een precisiecorner van ‘komtdatschot’ Remi Chang. Helaas voor ons kwam VVZ al snel terug door een van richting veranderd schot die tot heel veel vreugde van de chauffeurs die VVZ had meegenomen naar deze verre uitwedstrijd in het net verdween. 1-1 bij rust.

In het derde kwart hadden beide teams kansen op meer maar mede door knap keeperswerk maar zeker ook door de niet aflatende energie waarmee Finn ‘ikpasshemtussendoor’ Schols zijn verdediging op de been hield, terwijl de goed storende Samka ‘ikleghembreed’ Diomande de opbouw aan de andere kant het knap lastig maakte. Qua aanval wisten we er in deze fase een paar keer knap doorheen te komen al was het maar omdat Thijmen ‘water’ Vlug de hele linkerkant continu afliep op zoek naar bal en kans.

In het 4e kwart maakten coach en leiders zich enigszins zorgen over de zichtbare vermoeidheid bij de jongens, in combinatie met nul wissels. Maar dat je deze jongens nooit moet onderschatten bleek wel nadat Lucas Finn aan het werk zette, hij met een splijtende pass door het midden Samka wist te vinden die op zijn beurt de bal breed legde naar Remi. Die bedacht zich geen seconde en nam de bal vol op de slof. Met een mooi afstandsschot scoorde SO Soest zo de 2-1. Na dit doelpunt was het vooral hard werken en tegenhouden, wat de jongens overigens met verve deden. Ook SO Soest kreeg nog een paar kansjes, maar die ballen gingen helaas voor ons net naast of over.

Dat het tot het eind spannend bleef bleek alleen al uit het feit dat niet alleen het hoofd opleidingen onderbouw nagelbijtend langs de kant stond, maar op een gegeven moment ook de jeugdvoorzitter uit de bestuurskamer neerdaalde om de leider nog een paar kleine aanwijzingen te geven tegen het einde van de wedstrijd (“Het maakt me niet uit hoe ze het doen, maar nu moeten ze de pot winnen ook…”). 

Terwijl trainer/coach Ian - bij afwezigheid van compagnon Sem van Doorn – solo opererend de jongens naar een mooie uitslag trachtte te dirigeren, besloot de scheidsrechter nog een minuutje door te laten spelen. Geheel terecht overigens maar niet goed voor het hart… Dat vond ook de jeugdvoorzitter die verzuchtte: “Volgens mij hebben wij de meest eerlijke scheidsrechters van het hele land hier bij SO Soest.” Uiteindelijk werd afgefloten op een mooie 2-1 winst voor onze jongens. Met drie gewonnen partijen en één gelijkspel staan onze jongens fier aan kop in de hoofdklasse R.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Start Avondvierdaagse bij SO Soest Maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

De Jong [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Reijerse [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Dam [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Votrans [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Brouwer [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Optimum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Stalenhoef [kopie]
ING [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Overhees [kopie]
MidCoat [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Actiforce [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hoogt [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Reto internetburo [kopie]
BIN System [kopie]
Catering Centraal [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
WeFulfil [kopie]
Bres [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Smorenburg [kopie]
KOK [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Heineken [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Auto Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88