JO17-1 vecht zich langs DTS'35

Maandag 29 november 2021

Je hebt van die zaterdagen dat je wekker vroeg afgaat, en je denkt dat je naar je werk moet, omdat het nog geen zeven uur is als je uit je bed stapt om iets te gaan doen wat je leuk vindt. Vandaag was zo’n dag, onze boys moesten om 8.00 uur verzamelen, en de kou trotseren op de fiets, om naar de Bosstraat te komen voor het wekelijkse potje voetbal. Met slaperige koppies zat men te luisteren naar wat de trainer/coach te zeggen had in de voorbespreking, voor de wedstrijd die ze moeten spelen tegen DTS.

Om 8.35 uur werd de reis ingezet richting Ede, met regen en soms een vlokje natte sneeuw bereikten we Ede in goede gezondheid. We waren lekker op tijd op bestemming en sommige jongens hadden de gelegenheid om nog wat eten te halen, om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Er hing een ontspannen sfeer in de groep, want de laatste weken ging het lekker met de resultaten, en ook vandaag tegen de nummer 10 zou het best wel goedkomen allemaal.

De trainers doen altijd vooraf even kijken hoe het veld erbij ligt en dat deden ze vandaag niet anders. Op het veld aangekomen was het veld niet groen, maar wit door een dikke laag ijs wat over het kunstgrasveld lag. De warming-up werd ingezet en we maakten ons klaar voor de wedstrijd.

Om precies 10.15 uur werd de wedstrijd gestart door de scheidsrechter van dienst. De moedige ouders die de kou ook hadden getrotseerd (toch een stuk of 8) zagen een zwak Soest 017-1 de eerste helft. Duels werden verloren en de tweede bal was voor DTS, waardoor we de hele eerste helft achter de feiten aanliepen. We kwamen overal een stap te laat en lieten DTS lekker voetballen. Het was ook een kwestie van tijd voordat de 1-0 viel voor de thuisploeg. Een cadeautje van de achterhoede, die een bal wilde terugspelen op David, maar de bal kwam niet bij David maar bij de aanvaller van DTS die het cadeautje vriendelijk uitpakte en de bal achter David schoot.

Waar je dan denkt dat ze wakker geschud zouden zijn was dit niet het geval, DTS bleef de bovenliggende partij. Met veel lopende mensen vanuit het middenveld maakten ze het ons heel lastig, dat de rust met 1-0 werd bereikt mag misschien wel een wonder worden genoemd. In de rust moesten de puntjes op de i worden gezet door de staf, de jongens waren het ermee eens dat het niet goed genoeg was de eerste helft. Met twee wisselingen werd de tweede helft begonnen. De tweede helft zagen we een beter Soest dat voetballend er beter uitkwam, en gevaarlijker werd voor de goal van DTS.

Waar eerst nog Tom na een mooie aanval 1 op 1 miste, was het 10 minuten na rust wel raak. Een corner van Julian werd bij de tweede paal keurig ingekopt door Gijs, die daar helemaal vrij stond en de bal keurig in de goal kopte. De goal gaf onze jongens vleugels want alle duels werden gewonnen en de tweede ballen waren voor Soest. We kregen kansen op de 1-2, maar paal en lat twee keer voorkwam de 1-2.

Tien minuten voor tijd kwam er een hoge bal vanuit achteruit en Michael ging lopen op de bal die eigenlijk iets te hard was, maar doordat de keeper iets te lang twijfelde was Michael eerder bij de bal en kopte voordat de keeper de bal kon vangen in de goal, en werd het tien minuten voor tijd toch 1-2 voor de boys uit Soest. Met nog tien minuten op de klok kregen we nog kansen op de 1-3 omdat DTS alles of niets speelde, maar gescoord werd er niet meer en zo wisten de mannen van So Soest een zwaar bevochten overwinning te behalen in Ede.

Zwaarbevochten dat was het deze overwinning, maar de manier waarop we het hebben omgezet toont wederom aan dat we als team elke week groeien en we steeds beter worden. Wat er komende week gebeurd qua voetbal moeten we afwachten. Maar wat er ook beslist wordt: de JO17-1  doet het bovenverwachting goed in deze competitie. Met een keurige derde plaats  staan we bovenin de ranglijst.