JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

ZEGE S.O. SOEST O19 1 TEGEN ALTIUS O19 1

Zondag 26 november 2017

De overwinning tegen Altius O19 1 betekende de plaatsing voor één van de twee poules die na de winterstop gaan strijden voor promotie naar de hoofdklasse. Compliment voor de ploeg dat dit resultaat al is behaald met nog twee competitiewedstrijden te spelen in deze eerste halve competitie. Het was geen makkelijke zege. Altius leverde veel strijd en loerde op de counter met in de aanval een snelle centrumspits, die in de 1e helft te veel ruimte kreeg om zijn acties te maken. De eerste kansen waren voor Soest. Na enkele goede combinaties schoten van Ricardo, Miquel en Anass, die gepakt werden door de doelman van Altius. Aan de andere zijde kwam Sten oog in oog te staan tegen één van de spitsen van Altius, Sten voorkwam een achterstand. Kort daarna speelde Anass zich vrij, waarna hij met links de bal vanaf ongeveer twintig meter in de rechterbovenhoek schoot 1-0. Ticho probeerde een diepe bal in één keer uit de lucht te nemen, maar raakte de bal niet voldoende om voor gevaar te zorgen.

Kansen op een grotere voorsprong volgden, Dion miste de bal bij de 1e paal en een schot van Dion ging over het doel, Altius kwam op gelijke hoogte, een diepe bal was in een duel voor de spits, die daarbij Koen licht blesseerde, door ging en geen fout maakte 1-1. Net voor de rust een snelle aanval van Soest, de voorzet van Ricardo werd goed ingeschoten door Miquel, via de doelman en de lat bleef de ruststand 1-1.

In de 2e helft minder kansen voor beide ploegen, de spits van Altius werd niet echt meer gevaarlijk. Wouter en Dave hadden meer vat op hem, en de vleugelverdedigers Oscar en Koen hadden geen moeite met hun tegenstander. Soest bleef het spel maken, maar had moeite om het eindstation voor het doel van Altius te vinden. Een kopbal van Miquel had geen kracht, een schot van Oscar werd tot hoekschop verwerkt en een kans voor Altius ging net naast het doel. Badr, die na de rust in de ploeg was gekomen, maakte het verschil in het laatste kwartier van de wedstrijd. Hij was een plaag voor zijn tegenstander, creëerde zelf een eigen kans, het schot ging naast het doel en na goed doorgaan en ruk zetten op zijn tegenstander veroverde hij op de achterlijn de bal, de voorzet was strak, waarna de goed inlopende Miquel de bal hard in kon koppen 2-1. Jip en Melih uit de O19 3 vielen verdienstelijk in, waarvoor nogmaals dank.

Eerste doelstelling is gehaald, verder werken aan het collectief om bij iedereen het belang van de ploeg als het 1e belang tussen de oren te krijgen. Volgende week uit naar Nederhorst O19 1, staan door een gelijkspel tegen VVZA 1 plek onder Soest. Kortom weer een tegenstander van formaat, aanvang 14.30 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Oscar Loon, Wouter Scheeren, Dave Goedhals, Koen van Ginkel (75. Jip Broek), Ricardo Majoor, Simo Karamine (60. Stijn Jansen), Anass Ghaddari, Ticho Wolfsen (76. Melih Kandemir), Miquel van Ginkel, Dion Looysen (46. Badr Maamri)

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur