Succesvol Plan B bij VFC

S.O. Soest JO9-3 - BVV'31 JO9-2

Maandag 06 december 2021

Zaterdagochtend 4 december. Het enthousiasme straalt van de blije gezichten, 'we mogen weer!!'. Typerend voor dit elftal dat hun enthousiasme en gedrevenheid elke week laat zien op de trainingen en de wedstrijden. Een team dat dit jaar is samengesteld, maar waarin mooie vriendschappen zijn gesloten, waarin de spelers elkaar aanmoedigen, maar ook om de hals springen bij een goal. Een team dat met elkaar aanvalt en verdedigt, maar ook positioneel steeds sterker wordt zowel met als zonder bal. In de eerste seizoenshelft werden de wedstrijden voornamelijk gespeeld in de regio Amersfoort. Na een reeks uitstekende wedstrijden met mooie uitslagen in deze regio, is JO9-3 nu ingedeeld in de regio het Gooi, waar de tegenstand soms wat sterker is.

Vandaag wordt aangetreden tegen BVV'31, een tegenstander die we niet kennen, maar waar ogenschijnlijk een aantal handige spelers in rondlopen. Later blijkt dat dit team in deze regio de afgelopen wedstrijden allemaal heeft gewonnen. 'Even de koppies bij elkaar en de spirit bespreken'. De jongens en meiden van JO9-3 erkennen ook gezien te hebben dat de tegenstander goed, is maar dit wordt direct gecounterd met kreten als; 'Maar wij zijn ook goed!', 'Wij gaan gewoon winnen'! – die volmondig worden afgesloten met een steeds luider wordende 'JAAA'. De spirit zit er goed in, de gezichten staan scherp en iedereen wil de 3 punten in Soest houden! Een uitstekende fluitende spelbegeleider fluit enthousiast op de geleende fluit, de strijd kan beginnen!!

Na het eerste balcontact door BVV'31 blijkt dat Soest de mondelinge toezeggingen ook in de praktijk wilt gaan brengen. BVV'31  lijkt verrast te zijn met de felle tegenstand en vrijwel elk duel wordt gewonnen door Soest waardoor BVV totaal niet in de wedstrijd komt. Na ongeveer 4 minuten is daar de eerste uitbraak richting het doel van BVV. Na goed doorzetten in diverse scrimmages op en door het middenveld en verdediging van S.O. Soest, kom de bal bij Aron die deze langs zijn tegenstander speelt, goed gebruik maakt van zijn snelheid en de bal hard tegen de touwen aan schiet; 1-0. De goal wordt uitbundig met elkaar gevierd, maar BVV laat zien prima te kunnen voetballen en al snel na de 1-0 wordt door een van de handige spelers van BVV'31 onze uitstekend keepende Rosalie kansloos gelaten op een onhoudbaar schot. 1-1. Soest houdt de koppies omhoog. De spelers coachen elkaar op een positieve manier en komen steeds sterker in de wedstrijd. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de regie volledig in handen is van Soest en BVV door het uitstekend verdedigend werk van Soest de middenlijn bijna niet meer over komt. Telkens stuiten ze op de verdedigende muur die Steven, Charlie en Isabella hebben opgebouwd en als zij eenmaal de bal hebben houden zij de rust en wordt het middenveld gezocht in de vorm van Aron, Tom of Sem of onze spits Baran. Dit zorgt er echter ook voor dat onze topkeeper Rosalie in deze fase ook weinig wordt ingeschoten en op de proef wordt gesteld. We gaan de eerste pauze na 10 minuten in met een 3-1 voorsprong door nog een goal van Aron en 1 van Tom waardoor het vertrouwen in een goede afloop zichtbaar groeit!

In de rust zijn de trainers en spelers het erover eens dat het vandaag weleens een hele mooie overwinning kan gaan worden als we dit vasthouden! Ook de eerste minuten van het tweede bedrijf is Soest zeer sterk. Door 'volwassen trucjes' als duwen, trekken en shirtje vasthouden probeer BVV, Soest uit het spel te brengen die echter niet van hun pad te brengen zijn. Naast de strijd wordt er onderling prima overgespeeld en blijkt de verdediging van Soest ondoordringbaar. Na ongeveer 5 minuten in het tweede bedrijf weet Baran zichzelf uitstekend vrij te spelen en, zoals wel vaker dit seizoen, de keeper van de tegenstander kansloos te houden op een kiezelhard schot; 4-1. Soest blijft veel bewegen, uitstekend verdedigen en overspelen. Vrijwel elke minuut weet Soest een goede kans te creëren waar helaas niet altijd een doelpunt uit volgt. Net voor de rust vindt Isabella echter, na een prima pass van Aron, een vrije weg naar het doel. De tegenstander kan haar niet meer inhalen en koelbloedig schiet ze de bal onhoudbaar in de verre hoek 5-1. De euforie is groot en het gejuich ver te horen. Een veilige marge van 4 doelpunten voor rust zou je zeggen. Ondanks een uitstekende concentratie weet een van de spelers van BVV zich aan de linkerkant goed vrij te spelen en de bal hard en onhoudbaar langs Rosalie te schieten waardoor we met 5-2 de rust in gaan.

Na de rust blijft BVV proberen om Soest uit hun spel te halen, maar die laten zich niet kisten. Soest blijft rustig aan de bal, bijna alle duels winnen, goed combineren en veel kansen creëren. Helaas vinden de doelpogingen van Isabella, Aron, Tom, Sem en Steven net geen doel. Soest blijft echter doorgaan en na uitstekende combinaties vanuit de verdediging naar het middenveld wordt de bal 'over de hele' gegeven aan Baran die deze prachtige aanval weet te scoren 6-2. Heel even lijkt het er op dat Soest denkt de punten al in de tas te hebben. Dit is tevens het moment waar BVV de 3-6 weet te scoren en hierna blijft door drukken en zelfs wat beter in de wedstrijd komt. Deze mogelijkheid laat BVV niet onbenut en even staan de spelers en trainers met gespannen billen als de bal van een meter of 10 hard wordt afgevuurd op sluitpost Rosalie. Deze weet de bal echter (zoals zo vaak dit seizoen) te redden en klemvast te houden, wat zorgt voor verbazing, maar ook waardering bij de tegenstander en gejuich door de spelers en trainers van Soest!! De ban lijkt gebroken alsmede de drive van onze tegenstander.

De laatste 10 minuten dringen aan en het gevoel is: 'dit gaan we niet meer weggeven'. Dit blijkt ook wel. Constant worden de duels door Soest gewonnen, maar helaas weten o.a. Tom, Sem en Isabella de kansen niet te benutten, ook door goed verdedigend werk van BVV. Even is het doodstil als Charlie de bal vol op zijn pantoffel neemt na de corner van Steven, maar helaas belandt de bal enkele cm-ers langs de paal. We blijven echter aanvallen want de honger naar goals is nog niet gestild. Zeker niet bij spits Baran die er in de laatste 10 minuten nog 2 weet te scoren en 1 assist geeft op Aron.

Uiteindelijk weet S.O. Soest JO9-3 dit gevecht te winnen met 9-4. Het enthousiasme is groot en de winst wordt enthousiast met elkaar gevierd. Een heerlijke generale voor een gezellig Sint-weekend!!