Pancratius JO17-1 - SO Soest JO17-1

Maandag 27 november 2017

Om 11.15 verzamelden de spelers van de O17-1 op de club alwetende dat Pancratius op het programma stond. Op naar Badhoevedorp…. Na 45 minuten in de auto kwam O17-1 met aanhang aan in Badhoevedorp. Na het warmlopen weer terug in de kleedkamer en na het wisselen van de inloopshirts voor de wedstrijdshirts nog de wel bekende laatste handen op elkaar.

Na het eerste fluitsignaal werd gelijk duidelijk dat het niet makkelijk zou worden. De rechtsbuiten (nummer 11) viel snel op als een snelle handige voetballer. Het was rommelig aan het begin met een kleine overhand in het percentage balbezit voor Pancratius. De Trainers/coaches probeerden de jongens wakker te schudden maar dat bleek niet te lukken. Soest creëerden meer kansen dan Pancratius maar die kansen werden voor een groot deel knullig verpest door een foute pass in de zestien meter. Pancratius creëerde ook kansen alleen kwam nog niet toe aan schieten op doel tot de 28e minuut, toen was het raak voor de jongens van Pancratius. 1-0 Dus, de jongens van Pancratius kregen daar alleen maar meer zelfvertrouwen van wat niet in het voordeel van SO Soest was. Vlak na de 1-0 wordt er uit de counter vanaf de rand van de cirkel van de eigen helft door Pancratius een lange bal met veel effect gegeven op de nummer 11. Er werd beweerd dat het buitenspel was door de verdediging van SO-Soest. De altijd scherpe en ambitieuze grensrechter Jiro Kok was van mening dat dat nu niet het geval was en vlagde niet. De nummer 11 had toen vrij doorlopen en schiet hem diagonaal binnen, 2-0. Met een 2-0 achterstand gaat Soest bedroefd de kleedkamer in en krijgt een welverdiende preek dat het beter moet. We krijgen wel een licht compliment over de hoeveelheid gecreëerde kansen door de altijd positieve trainer Nick Roos. In de rust komt Tom erin voor Niels         (Drager en sterspeler van SO-Soest 1 op een leeftijd van 16 jaar). Het lukt de O17-1 maar niet om de overhand in de wedstrijd te krijgen en het blijft een wedstrijd waarbij Soest de prille kansen gelijk verpest door een foute inspeelpass in de meeste gevallen. Ook Pancratius slaagt er niet in nog een doelpunt te maken in de tweede helft. En de wedstrijd gaat uit als een nachtkaars en Soest zou het volgende week dubbel en dwars moeten laten zien tegen Delta Sport.

Opstelling: Hein Janmaat, Max Veen, Stan Van Asch (Thijmen Barendregt), Luc Hooft, Huey De Jong, Valentijn Hop, Ivo Schenk (Joep Janmaat), Niels Kuus (Tom Picelli), Didier Aprahamian, Youp van Zonneveld, Lasse Wagenaar