SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Fraaie goal Tijmen

Fraaie goal Tijmen

JO14-3 Kampioen

JO14-3 Kampioen

O20 in actie

O20 in actie

Jaaroverzicht JO17-1

Dinsdag 14 december 2021

Een nieuw seizoen, een seizoen waarin we al in mei begonnen met de voorselecties voor de nieuwe jo17-1. De regiocup die er tussendoor kwam nog aan het eind van vorig seizoen. Maar in eind mei werd de selectie bekendgemaakt en konden we het nieuwe seizoen beginnen.

Er werd een nieuwe trainer gehaald voor de JO17-1. Een trainer van buitenaf, die de JO17-1 in goede banen moest gaan leiden. Deze werd gevonden in Jaco Oosterveen die de overstap maakte vanuit IJsselmeervogels uit het vissersdorp Spakenburg. Samen met Michel Balk (een Soester in hart en nieren) die ook aan de staf werd toegevoegd moesten zij zorgen dat handhaving in de divisie werd behaald.

Op 17 augustus werd er begonnen met de eerste training, met nog veel jongens op vakantie maar samen met de talenten van de JO16-1. Werd een goede eerste week trainen ingezet. De tweede week waarin we steeds meer compleet werden konden we lekker al met de eigen groep trainen en werken naar de eerste oefenwedstrijden.

In de oefenwedstrijden wisselend succes waarin we twee keer verloren Houten (6-2) en IJsselmeervogels (4-0) werd er gelijkgespeeld tegen VVIJ (3-3 )en werd er één keer gewonnen van Joga Fortius (1-0).

4 september begon de bekercampagne voor de jo17-1, door overwinningen op Brederodes (2-0) en VVZA (7-2) en een gelijkspel tegen CDW (4-4), werd met zeven punten  de volgende ronde van de beker bereikt.  Voor veel  jongens uit dit team was het de eerste keer dat de poule fase werd overleefd, dus was het een goed begin van dit seizoen.

Met een goed gevoel gingen we richting de competitie.

De eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen meteen de kampioenskandidaat Victoria, op een volle Bosstraat zagen de aanwezige toeschouwers dat onze jongens er hard voor werkte, maar met een 3-5 verlies van het veld stapte.

Een week later reisden we af naar het verre Arnhem voor de clash met ESA, en die werd door strijdlust van het hele team,  onder toeziend oog van een tevreden HJO met 2-3  gewonnen.

De week erop werd er wederom gewonnen, en zagen de in grote getale toeschouwers op een koude Bosstraat een 3-1 overwinning op Buitenboys jo17-1. Wederom een overwinning die gerust onder strijd en teamspirit mag worden gezet. Na een 0-1 achterstand kwartier voor tijd, wisten we het nog om te buigen na een mooie overwinning.

Op zaterdag 23 oktober ging de reis naar Bennekom waar we een goede eerste helft op mag legde, en we verdiend op 0-1 kwamen. Dat we in de rust niet met 0-3 voor stonden was een wonder. Maar in de 2e helft maakte Bennekom gelijk en mochten we aan het eind 1 punt aan ons totaal toevoegen.

De week erop kwam de koploper naar de Bosstraat, dat was op dat moment DVV uit duiven. Ze stonden met Victoria zonder puntverlies bovenaan. En ook tegen ons maakte ze geen fout en wonnen met 1-3 in Soest, en gingen met een goed gevoel richting Duiven terug.

Zaterdag 6 november de volgende uitdaging, we moesten naar het vissersdorp om daar te spelen tegen Spakenburg jo17-1 (Ja het dorp waar de trainer/ coach vandaan komt). De vele mensen op de tribune zagen een goed georganiseerd Soest, met vaak niet goed voetbal maar wel met een 0-2 overwinning van het veld stappen. De opluchting en ontlading was groot bij de spelers en natuurlijk helemaal bij de trainer/coach. Dezelfde coach ging de overwinning vieren met de HJO met een biertje bij de buurman IJsselmeervogels, dat is waar de club waar de trainer vandaan komt, en geloof me dat ze lekker gesmaakt hebben die middag.

Zaterdag 13 november stond de tweede ronde van de beker op het progamma, het 2 klasse hogere Roda was de tegenstander, ondanks dat we niet helemaal kansloos waren, hield het beker avontuur op en verloren we met 4-1. Een geflatteerde nederlaag want er zat meer in voor onze jongens.

Zaterdag 20 november kwam GVVV op bezoek op de Bosstraat, de vele toeschouwers in de kantine, die zo goed als vol zat, zag 80 minuten lang een goed Soest 017-1. Het overwicht op het veld werd uitbetaald in doelpunten en werd er met 4-0 gewonnen van de bezoekers uit Veenendaal.Het mooiste van deze middag was dat we van plek 4 naar plek 3 opschoven, en we weer een treedje hoger kwamen in de ranglijst door het verlies van Spakenburg bij koploper Victoria.

Zaterdag 27 november wat we toen wisten de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. We moesten naar Ede om tegen DTS  te spelen. Op een wit veld wat vol lag met ijs hadden we het de eerste helft moeilijk met de thuisploeg, we keken ook tegen een 1-0 achterstand aan tijdens de rust. Maar zoals jullie al zouden verwachten en weten als je ons volgt, wist de jo17-1 van Soest ook deze achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Het was mischien de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar als je deze wedstrijden dan ook wint dan weet je dat het goed zit in de ploeg.

Tot aan dit moment weten we niet wat er in januari gaat gebeuren met het restant van de competitie, maar dat we als team tot nu toe een goed seizoen draaien kunnen we wel zeggen. Met 16 punten uit 8 wedstrijden staan we op een keurige derde plaats, en kunnen we spreken van een tot nu toe goed seizoen.

Ook de ouders die elke week het genoegen nemen om mee te gaan, om het team stappen te zien maken en te zien vechten voor elkaar, ook volgend jaar zien we jullie met plezier weer langs het veld staan.

Vanaf deze kant wensen wij spelers en staf iedereen goede feestdagen en een heel goed uiteinde. En niet te vergeten een heel sportief 2022.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

De Staelenhoef [kopie]
WeFulfil [kopie]
Optimum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Mega Tegels [kopie]
BIN System [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Yourlease [kopie]
Bikedeals [kopie]
Reijerse [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boedelz [kopie]
Votrans [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
ING [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bres [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Dijkstra [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hengel [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kostencheck [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
De Jong [kopie]
KOK [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Brouwer [kopie]
Zwart Mul [kopie]
MidCoat [kopie]
Heineken [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Dam [kopie]
Hoogt [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88