Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest 16-1 beleeft een wisselende eerste seizoenshelft

Donderdag 16 december 2021

Ook dit seizoen is er hoopvol gestart door de mannen van Soest 16-1. Geen onderlinge partijtjes tegen de andere teams van SO Soest. Niet meer trainen om het trainen, maar eindelijk de start van een echte competitie tegen tegenstanders spelend in een ander kleur shirt. Uitwedstrijden, vroeg verzamelen en met elkaar elke week naar de wedstrijd toe leven.

De voorbereiding van het seizoen begon al voor de zomervakantie, waarbij vooral de trainingen van hoge intensiteit waren ondanks dat er geen wedstrijden waren. Na de zomervakantie werd er gezamenlijk met de 17-1 opgestart en werd er goed getraind samen met de mannen van Jaco. We sloten de eerste week af met een gemixte wedstrijd tegen Houten 17-1. Daarna werd er geoefend tegen Hoogland 16-1 (3-0 winst) en VVZ’49 17-1 (1-7 winst), waarbij dus wel gesproken kan worden van een goede voorbereiding.

Door deze goede voorbereiding vond de hoofdtrainer het dus wel een goed idee om de eerste twee weken van de competitie op vakantie te gaan. Gelukkig was René Kaats (HJO Middenbouw) bereid gevonden om Timo te assisteren. De eerste wedstrijd uit bij Hooglanderveen was de eerste officiële wedstrijd van Soest 16-1, welke hoopgevend werd gestart. Met goed voetbal werd er gewonnen, door goals van Kai V en Vasilis (Vlad).

De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen SDO. Nadat er tachtig minuten op de helft van SDO aangevallen was en iedereen met een blauw shirt probeerde te scoren, stond er een 1-1 eindstand op het bord. (Doelpunt Perr). Niet het gewenste resultaat dat we in gedachten hadden, maar helaas wel kenmerkend voor de wedstrijden van het seizoen.

Soest had het betere van het spel, maar het ontbrak aan het belangrijkste ding; doelpunten maken.

Zo ook tegen de wedstrijd in en tegen Nieuwland, waar een goede gelijkgaande wedstrijd zich afspeelde. Soest zocht met man en macht het goal van Nieuwland op, maar vond of de goede keeper of het aluminium. Na een hele goede helft met voornamelijk kansen voor Soest was het Nieuwland die de 1-0 maakte. In de tweede helft ging Soest op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie van Nieuwland stond goed. In de laatste minuten werd er door Nieuwland een bevrijdende 2-0 gemaakt, wat resulteerde in het eerste verlies van SO Soest 16-1.

De trainingen bleven van een hoog niveau en de trainers zagen de jongens met de week groeien. We bleven dan ook goede moed houden voor de resterende wedstrijden van het seizoen. Uit bij Quick was er wederom het betere van het veldspel, maar vijftien knotsgekke minuten resulteerde in vijf goals voor Quick. Eindstand 5-1 (Goal Boaz).

De wedstrijd daarop tegen Hoogland was er een om van te smullen voor het publiek. Twee voetballende teams die allebei vol voor de winst gingen. Duels werden niet geschuwd en er waren kansen over en weer. Toen de scheidsrechter affloot stond er een terechte 1-1 op het score formulier. (Doelpunt Lucca).

Na afloop van de wedstrijden tegen Nieuwland, Quick en Hoogland waren er genoeg complimenten voor het veldspel van Soest 16-1, maar complimenten leveren helaas geen punten op. Dit voelden de jongens ook en er werd nog harder getraind, waarbij ook de focus lag op het behalen van punten. Dit gebeurde dan ook tegen Huizen, waarbij de wil om te winnen echt zichtbaar was. Met een fantastische tweede helft draaide SO Soest een 2-1 achterstand om in een dik verdiende 2-4 overwinning. Waarbij enkele prachtige doelpunten te noteren waren. (Goals; Shane, Levon, Lucca en Kai V).

Ook de bekerwedstrijd tegen DOSC was een prooi voor Soest 16-1. Met invaller Guus uit de 16-2 werd er met dertien man teruggereisd met een 0-2 overwinning op zak. Geen kansen tegen, goed veldspel en een heleboel kansen. Uiteindelijk werden er hiervan twee benut door Boaz.

Hierna was het tijd voor een revanche tegen Quick. De spirit en focus waren goed. Er werd fanatiek afgetrapt, Quick werd onder druk gezet en duels werden gewonnen. Dit leverde misschien wel de mooiste goal tot nu toe op. Bal veroverd op rechts, snel geopend naar de linkerkant, waarbij de linksback (Jens) er over heen komt en een dito voorzet aflevert op Kai W die de 1-0 binnen schiet! Na tachtig minuten strijd hebben de jongens revanche, 2-1! (doelpunt; Kai W en Shane).

Helaas kwam hierna corona wederom opzetten en mocht het publiek niet meer aanwezig zijn om onze jongens aan te moedigen. Na een vrij weekend, waarin negen!! jongens met andere elftallen mee deden, werd er thuis tegen Huizen gespeeld. Bij Huizen was de blessuregolf opgelost en stond er een goed team op het veld! Een leuke en spannende wedstrijd resulteerde in een terechte 1-1. (Doelpunt Stijn).

De wedstrijd daarop werd er thuis gespeeld tegen Hooglanderveen, waarbij er met rust een 2-0 stand viel te noteren. (Goals Hidde en Boaz). Niks aan de hand, verreweg de betere ploeg en genoeg kansen. Alleen speelden de jongens een week te vroeg voor Sinterklaas en gaven in de tweede helft vijf goals cadeau, waardoor er onnodig met 3-5 verloren werd. (Goal Boaz).

Helaas was het hierna ook meteen einde seizoen. Door besmettingen bij SDO kon de inhaalwedstrijd niet gespeeld worden en ook de week daarop kon er niet ingehaald worden bij de ploeg uit Bussum.

Al met al is er een tevreden trainer, waarbij het niveau van het veldspel in sommige wedstrijden echt goed was. Er waren wedstrijden waar geen kansen werden weggegeven, de duels werden gewonnen en er een enorme bereidbaarheid was om voor elkaar te werken. Alleen ontbrak het soms aan het belangrijkste, doelpunten maken. Hierdoor staat de ploeg niet op de vooraf gewenste plek in de competitie. Aanstaande zaterdag wordt deze seizoenshelft afgesloten met een gemixt toernooi met de 17-1 en 19-1. Daarna is het tijd voor een verdiende winterstop om na de winter het de ontbrekende punten binnen te halen!