Succesvol Plan B bij VFC

JO11-1 wint in hoofdklasse R

Zaterdag 18 december 2021

Grote overwinning tegen Hooglanderveen brengt eerste kampioenschap

De spanning zat er goed op bij de jongens van onder 11-1. Afgelopen zaterdag konden ze, als ze zelf met een flink verschil zouden winnen en VVZ een van de twee inhaalwedstijden dit weekend niet zou winnen, kampioen worden. Een reële kans omdat VVZ tot nu toe veelal de zwakkere broeders uit de poule was tegengekomen en van Soest zelf had verloren.

Uit tegen Hooglanderveen begonnen de mannen van Sem (helaas afwezig), Ian en (bege)leiders Koen en Onno met de nodige schroom aan hun pot. In het eerste kwart kwamen de heren niet verder dan 0-1, maar konden ze na een flinke peptalk langs de kant de eerste helft met 1-4 voorsprong afsluiten.  Gelukkig wist Thijmen – op een nuchtere maag – twee keer te scoren en legden Finn en Mats er ook een in. Mede dankzij goed verdedigend werk van Yoshua en alert optreden van keeper Lucas, gingen ze met drie doelpunten voorsprong aan de spreekwoordelijke thee.

In de tweede helft gingen de jongens verder waar ze gebleven waren. Gijs strooide lustig met slimme passen, die onder meer door Arthur een aantal keer goed werden omgezet tot een strakke voorzet. Samka slalomde zichzelf naar twee goals, net als Remi die een paar knappe afstandsschoten in het net zag belanden. De meest opvallende goal werd wederom gescoord door Billy die van een afstand van een kleine 30 meter zijn vrije trap in het net zag verdwijnen. Overigens was het naar eigen zeggen een voorzet, maar wij denken dat hij dit soort dingen gewoon expres doet…

De wedstrijd eindigde in een mooie 2-9 en toen de patat al besteld was in de kantine bij SO Soest hoorden de jongens ook nog eens dat VVZ hun eerste pot van deze zaterdag met 8-1 had verloren. Genoeg reden voor een feest…