SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

O dennenboom...

Vrijdag 24 december 2021

Van de voorzitter:

Terugkijken naar 2021, vooruit kijken naar 2022 en verder...

17 miljoen coronaexperts! Dat heeft het jaar 2021 opgeleverd. Het jaar met 365 dagen tussen twee afgelaste NIeuwjaarswedstrijden bij SO Soest.  

Het is ook het jaar waarin het clubhuis van SO Soest een prachtige facelift heeft gekregen. Gelukkig kon en mocht er nog veel in 2021 en hebben veel clubleden en gasten van de nieuw omgeving mogen genieten. De finishing touch van de verbouwing is eind januari. Dan wordt de nieuwe look afgerond met een fraai separatiegordijn.

Het seizoen 2021-2022 zijn wij gestart met SO Soest O23. Een nieuw team met Soester talenten die worden klaargestoomd voor een volgende stap richting de hoofdmacht. De resultaten zijn prima; want het elftal staat bovenaan in de 4e divisie. Ondertussen hebben we ook de eerste kampioenen bij de jeugd mogen begroeten, JO-10 en JO-11, van harte gefeliciteerd.

Opstarten
Het jaar 2021 stond ook in het teken van het opnieuw opstarten van het wandelvoetbal op de dinsdagmiddagen en het G-jeugdvoetbal (de Blauwe Sterren genaamd) op de zondagmorgen. De Blauwe Sterren worden onder meer ondersteund door het Bentinckfonds. Hiermee hebben wij het aanbod voor nieuwe leden verbreed. Wellicht dat we binnenkort ook het peutervoetbal gaan toevoegen. De jeugdcommissie gaat de behoefte en de mogelijkheden onderzoeken.

Als we dan toch vooruit kijken: het jaar 2022 staat in het teken van allerlei nieuws. In het voorjaar wordt de nieuwe speeltuin, aangeboden door de Klup van 100, gerealiseerd en we krijgen een voetbaltennistafel. Deze wordt gefinancierd uit de opbrengst van de Grote Clubactie waar onze jeugdactiviteitencommissie goed werk voor heeft verricht.

Daarnaast gaan we een ontwerpplan maken voor een nieuw terras op de locatie naast de kiosk. Wie hier creatieve ideeën voor heeft is van harte welkom. Meld je bij mij! In 2022 worden de parkeerplaats en de fietsenstalling definitief aangepast en zal ook de Bosstraat veiliger worden gemaakt. Zodra hier vorderingen hierin zijn zullen wij u informeren.

Meisjes- en vrouwenvoetbal
Het meisjes- en vrouwenvoetbal ontwikkelt zich goed. Bijna een/vijfde van ons ledenbestand is meisje of vrouw. Om organisatorisch de volgende stap te maken is Hardy Wold aangesteld als wedstrijdsecretaris bij de meisjes en wordt volgend seizoen de rol van Don la Grand, de huidige vrouwentrainer, uitgebouwd met extra taken voor de jeugd en haar trainers.

Zaterdag of zondag of allebei? 
Een vraagstuk waar wij ons de komende tijd mee bezighouden is het onderzoek hoe SO Soest in 2026 bij het 100-jarig bestaan er uit zal zien. Dan bedoel ik met name of onze vereniging dan nog een traditionele zondagvereniging is of dat ons standaardteam (het eerste elftal) op de zaterdag gaat voetballen. Wat is de wens van onze leden? Wat is uw wens?

Steeds meer clubs uit de districten West 1 en 2 gaan over naar zaterdagvoetbal. Wij willen met SO Soest een weloverwogen keuze maken, want elke keuze heeft voor- en nadelen. De KNVB is een hervorming aan het voorbereiden richting weekendvoetbal, waarbij een nieuwe voetbalorganisatie in een piramidevorm wordt opgezet. Het tijdspad en de route zijn nog onduidelijk. Inmiddels hebben wij enkele brainstormsessies aan de hand van een rotonde met mogelijkheden met een aantal commissies besproken. De komende tijd gaan we deze overleggen uitbreiden en komen wij hier zeker bij u op terug. Ideeën of suggesties? U bent van harte welkom!

Nieuwe hoofdtrainer
Als laatste kan ik u melden dat wij met Bas Dreef een nieuwe hoofdtrainer hebben aangesteld voor het seizoen 2022/2023. Bas is natuurlijk geen onbekende bij onze vereniging. Het streven is om het eerste elftal nog meer open te stellen voor overkomende jeugd. Bas gaat dat proces in ieder geval de komende twee seizoenen vorm geven. Wij kijken er naar uit. Voor het komende half jaar hebben wij er alle vertrouwen in dat Frank Bruijnis en zijn manschappen een goede tweede seizoenshelft neerzetten.

Al met al veel ontwikkelingen de komende periode. Maar voor dat we hiermee verder gaan, gaan ook wij even onze rust nemen, gezellig met gezin onder de kerstboom…

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2022!

Namens bestuur SO Soest

Ries de Jong

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Mega Tegels [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Votrans [kopie]
Wonnink [kopie]
Optimum [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Brouwer [kopie]
Hoogt [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Overhees [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Dijkstra [kopie]
Yourlease [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Smorenburg [kopie]
WeFulfil [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MidCoat [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Heineken [kopie]
KOK [kopie]
De Jong [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boedelz [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Actiforce [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
BIN System [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bikedeals [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hengel [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dam [kopie]
Kostencheck [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88