SO Soest
SO Soest
Klup van 100 - Theater in eigen huis

Klup van 100 - Theater in eigen huis

Geslaagd 45+ evenement

Geslaagd 45+ evenement

Fantastisch U12 Toernooi

Fantastisch U12 Toernooi

Even terugblikken met JO10-6

Vrijdag 07 januari 2022

Het nieuwe jaar is begonnen, de nieuwe competitieronde staat gepland, we staan te trappelen om weer te beginnen, maar eerst blikken we nog even terug.

Misschien herinner je nog ons vorige verslag “De JO10-6 zit er lekker in” waarin ik schreef dat we slechts één wedstrijd verloren hadden in de eerst competitieronde. En eigenlijk kwam dat alleen maar omdat we door het niet altijd eerlijke spel van de tegenstander vergaten ons koppie erbij te houden en ons eigen spelletje te blijven spelen. Een mooie les, zullen we maar zeggen, daarover later meer.

Nu dan een terugblik op de tweede ronde van de competitie. De eerste wedstrijd mochten we spelen tegen Wasmeer. De tegenstander liet even op zich wachten en later bleek waarom. Door last-minute afzeggingen hadden zij maar vier spelers. Tja, wat doen we daarmee? Na een stemronde binnen het team werd er bijna unaniem besloten om ook met vier spelers te spelen. Hoe sportief ben je dan!?! En hoe trots ben je dan als coach, wat een toppers!

Met vier spelers in het veld, betekende dat wel dat we ook vier wissels hadden. Er werd dus heel veel doorgewisseld, hierdoor konden we elke keer met nieuwe energie de aanval opzoeken. Het was wel even zoeken qua spel, maar er was ook veel meer ruimte. De tegenstander kon dit conditioneel niet echt vol houden, zonder wissels en moest de punten helaas in Soest laten, nadat we met 11-1 hadden gewonnen. De eerste overwinning was binnen en smaakte naar meer.

De tweede wedstrijd speelden we tegen DOSC, helaas zonder Juliëtte. In de eerste helft werd de opstelling compleet omgegooid, Julius en Mohammed in de verdediging en Zoë en Casper voorin. Eens kijken hoe dat zou gaan, en goed ook om eens te ervaren wat een teamgenoot allemaal moet doen op zijn/haar positie. Vooral Casper en Zoë hadden regelmatig aangegeven dat zij ook wel eens in de spits wilden spelen. Deze helft ging eigenlijk best goed, maar in de rust werd duidelijk dat iedereen graag weer op zijn/haar vaste positie wilde spelen. Leuk om te merken dat ze eigenlijk best goed weten op welke positie ze het beste kunnen spelen. De tweede helft dus met een vertrouwde opstelling en dit resulteerde in een 9-4 overwinning.

De derde wedstrijd speelden we tegen Hees, een Soester wedstrijd, altijd lastig. En voor sommigen van ons extra lastig aangezien er een aantal klasgenootjes bij Hees voetbalt. Vooral Kain vond het voor de wedstrijd allemaal maar lastig, maar zodra we begonnen waren, was daar niets meer van te merken, sterker nog, binnen no time zette hij ons op voorsprong! Het was een pittige pot, met de nodige rivaliteit, maar hier was het resultaat van de wijze les duidelijk zichtbaar. We hielden ons koppie erbij en lieten ons niet gek maken, resultaat: 11-5!

De vierde wedstrijd op het programma was tegen ’t Vliegdorp. Helaas hadden wij de nodige quarantainegevallen binnen ons team, waardoor in overleg met de tegenstander besloten werd de wedstrijd te verplaatsen naar een trainingsavond, heel sportief van ’t Vliegdorp! Helaas wisten we toen nog niet dat er besloten ging worden dat er na 17:00 uur niet meer gesport mocht worden, en dus is deze wedstrijd uiteindelijk jammer genoeg niet gespeeld.

De volgende wedstrijd, nummer vijf, mochten weer (weer) tegen Hoogland. Helaas konden Kain en Zoë er niet bij zijn, maar gelukkig wilde Walid (JO9-5) wel mee doen na zijn eigen wedstrijd en ook Sem (JO10-5) kwam nog even helpen na zijn uitwedstrijd, veel dank aan deze toppers! Een paar wissels was toch wel fijn op deze hele koude en natte zaterdagochtend, het was echt afzien, maar wat een bikkels, volop blijven strijden voor elke meter en vanaf het begin vol op de bal. Dat hard werken loont werd ook vandaag weer duidelijk, want de punten bleven weer in Soest, 12-2! Om weer even op te warmen, lekker in de kantine aan de warme chocomelk.

Voor de zesde wedstrijd mochten we naar Eemnes en ook hier werd weer fanatiek gestart, al snel stonden we met 3-0 voor. Eemnes gaf zich echter niet zomaar gewonnen en scoorde ook een paar doelpunten, maar de ruststand was 2-6. De tweede helft sloeg de vermoeidheid wel een beetje toe, maar ondanks dat bleven ze hard werken en dit resulteerde in nog vijf(!) doelpunten, eindstand 2-11, weer 3 punten in de tas.

De laatste wedstrijd van 2021 mochten we thuis afsluiten tegen Victoria, ook dit keer kon Juliëtte er helaas niet bij zijn. Gelijk na de start bleek dat dit een spannende pot ging worden, wij scoorden het eerste doelpunt, maar al snel had Victoria een 3-1 voorsprong. Werk aan de winkel dus! Inmiddels is wel duidelijk dat je deze toppers een opdracht kunt geven, want er werd weer super goed samengespeeld en gestreden voor elke bal, dus het stond al snel weer gelijk 3-3. Het bleef een spannende, maar vooral ook sportieve wedstrijd en door de vechtlust werd het uiteindelijk 6-4!

Wat een topteam, gewoon alle wedstrijden gewonnen!!

Met een positief doelsaldo van 42(!) zijn Casper, Juliëtte, Julius, Kain, Mick, Mohammed, Tim en Zoë voor ons èchte winterkampioenen!

De trotse coaches

Bij de foto: Vlnr Juliëtte, Kain, Casper, Julius, Mohammed, Zoë en Mick Liggend Tim

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Birkt Benzinestation [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
ING [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
BIN System [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse [kopie]
Yourlease [kopie]
Wonnink [kopie]
Bres [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Heineken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hengel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hoogt [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Overhees [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Postcodestroom [kopie]
MidCoat [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Hengstum [kopie]
De Jong [kopie]
Kostencheck [kopie]
Optimum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boedelz [kopie]
Dam [kopie]
WeFulfil [kopie]
Actiforce [kopie]
KOK [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88