SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JO9-3 pakt de punten

Maandag 07 februari 2022

Vanochtend stond de streekderby tegen APWC op het programma. Afgelopen donderdag, na afloop van de training, hadden we al met elkaar afgesproken om ons vandaag te revancheren voor het onnodige verlies van vorige week tegen DOSC, waar een voorsprong van 5-3 de laatste 10 minuten uit handen werd gegeven.

Helaas moesten we onze keeper Rosalie missen doordat zij ziek was. De overige spelers stonden gelukkig wel fris aan de start waarbij Charlie zich opriep om Rosalie te vervangen op het doel. Bij de aanvangende peptalk waren de spelers het met elkaar eens dat er veel technische 'straatvoetballers' bij onze tegenstander van vandaag rondliepen. Ogenschijnlijk zeer technisch vaardige spelers waar we onze handen aan vol zouden hebben. Later bleek dat APWC genoodzaakt was om met een gemengd  elftal van JO9-1 en JO9-2 aan de aftrap te verschijnen vanwege meerdere ziektegevallen in hun gelederen.

De enthousiaste spelbegeleider van dienst floot klokslag 08.30 uur voor de aftrap van een nieuw voetbalfeest. Onder toeziend oog van meerdere aanmoedigende ouders trok JO9-3 vol zelfvertrouwen ten strijde. Zoals zo vaak startte Soest zeer sterk, met veel passie en strijd en de wil om de bal te hebben. De slag op het middenveld werd regelmatig gewonnen, waardoor de druk op de achterhoede van APWC bleef bestaan. Helaas resulteerde de eerste 3 kansen niet tot een doelpunt. APWC kwam er een paar keer dreigend uit maar stuitten steevast op onze sterke achterhoede gevormd door, rots in de branding, Steven en diens bikkelende assistente in de achterhoede, Isabella. Hierdoor bleef het lang spannend. Net voor het eerste rustsignaal wist Soest echter de zoveelste kans te creëren die dit keer wel tot doelpunt werd gepromoveerd door Aron, waardoor we met een voorsprong de eerste pauze ingingen.

Het tweede bedrijf gaf eigenlijk hetzelfde beeld, al lieten de technisch begaafde spelers van APWC zich meer en meer gelden door individuele acties. Soest probeerde wel te combineren en de druk te houden, maar APWC werd gevaarlijker. O.a. door prima reddingen van Charlie en goed verdedigend werk bleef het gelijk opgaan in deze helft, waardoor Soest met een 3-2 voorsprong ging rusten. 'Volhouden' was het belangrijkste advies. De wil om te winnen en het geloof dat het vandaag kon werd steeds groter. Na de rust liet Soest JO9-3 de joelende ouders genieten door veel strijd, maar vooral prachtige aanvallen. Door elkaar actief en positief te coachen, de bal netjes over te spelen en uiteindelijk de bal voor te geven werd Soest meerdere keren gevaarlijk voor de goal. Zowel Tom als Baran en Sem waren een plaag voor de middenvelders en verdedigers van APWC. Door twee goals van Baran en één van Sem ging Soest met 6-4 de laatste helft in. De vermoeidheid sloeg toe, maar de duels werden voornamelijk door Soest gewonnen. Desondanks wist APWC toch gelijk te komen. Vandaag was het echter Aron die op zijn nieuwe voetbalschoenen de doelman van APWC veel wist te verschalken en ook de laatste goal voor Soest opeiste. De laatste goal bleek de winnende en de welverdiende 3 punten bleven in Soest!! Een uitstekende teamprestatie tegen een goede tegenstander zorgden voor het voetbalfeest en een voldaan gevoel! Volgende week de dorpsderby tegen VVZ waar we hopelijk weer zo'n goede wedstrijd kunnen laten zien.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Reijerse [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Smorenburg [kopie]
MidCoat [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hengel [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Kostencheck [kopie]
ING [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Heineken [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Yourlease [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hoogt [kopie]
Postcodestroom [kopie]
BIN System [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Dijkstra [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
KOK [kopie]
WeFulfil [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Overhees [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Votrans [kopie]
Actiforce [kopie]
Bikedeals [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88