Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-1 stijgt naar de tweede plek

Maandag 07 februari 2022

Soest, 5 februari - waar iedereen naar heeft uitgekeken; de herstart van de competitie, voetballen om het echie, voetballen om een echt doel. In tegenstelling tot het maximum aantal toeschouwers van 1/3e van de stadions in het betaald voetbal mochten de poorten op de Bosstraat wagenwijd open voor alle liefhebbers die SO Soest JO17-1 een warm hart toedragen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Soest op de 3e plaats en de gasten uit Arnhem op een 7e plaats en waarde het Corona spook ook rond op het Soester sportpark en moest daarom aantreden zonder de sterkhouders David, Michael en Tjeerd en de onfortuinlijk geblesseerde Gijs.

Met weersomstandigheden die sterk doen verlangen naar de zomer werd er om 14:20 uur afgetrapt voor de wedstrijd SO Soest JO17-1 tegen SML JO17-1.

Een eerste helft waarin het initiatief lag bij de gasten. Met sterk fysiek spel werd de thuisploeg overklast en kwam daardoor niet in haar spel. Het resulteerde in veel balverlies, irritaties en nul grote kansen voor Soest. SML wist de blauwe leeuwen uit het spel te halen door soms over het randje te spelen met pittige overtredingen waar de scheidsrechter van dienst geen oog had. Ondanks de stand van 2-12 aan corners en 4-10  aan vrije trappen in het voordeel van de gasten wisten beide ploegen de warme kleedkamers met een schadevrije tussenstand van 0-0 te bereiken.

Om voor Soest een goed resultaat te bereiken was het zaak dat er de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest woorden; meer strijd, meer beleving en meer rust aan de bal. Vooral de wetenschap dat men bij een overwinning naar de 2e plaats kon stijgen moest zorgen voor voldoende motivatie om de wedstrijd te laten kenteren.

Dat men de thee in de rust goed had laten smaken bleek wel uit het feit dat de thuisploeg de 2e helft met de juiste intentie in de wei stond; er werd met 11 man gestreden voor iedere meter, er werd vuil werk voor elkaar opgeknapt en er was meer rust aan bal. Dit resulteerde in een overwicht voor Soest en een aantal grote kansen. Door het missen van deze kansen bleven enerzijds de gasten er nog in geloven maar anderzijds was ook waarneembaar dan hun minder goed in hun spel kwamen en daarmee het vertrouwen in een goede afloop voor Soest groeide.

Met nog zeven minuten op de klok wist onze sterk spelende Olivier dan de score te openen en daarmee de 0-0 van het scorebord vegen en zich zodoende meer dan terecht te bekronen tot de matchwinnaar! Een compliment is ook op zijn plaats naar het volledige team inclusief de bankzitters die zich als een sterk collectief hebben gepresenteerd door zich niet uit te tent te laten lokken door soms gemene overtredingen en verbale agressie.

Het hoogstspelende team binnen de gemeente Soest doet iedereen versteld staan met de huidige tweede positie op de ranglijst en wacht nog één finale: over twee weken, zaterdag 19 februari om 14:15 uur, SO Soest JO17-1 tegen AFC Quick 1890 JO17-1. Het zou meer dan wenselijk zijn als dit team zal worden ondersteund door veel supporters!