SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

JO12-1 kampioen

Woensdag 29 november 2017

KAMPIOENEN!!!

Een vraag die aan mij gesteld werd: ‘Hoe voelt het nou, zo’n kampioenschap?’ Zoiets is maar in een woord te beschrijven; TROTS! Niet alleen trots op dát we het geworden zijn, maar vooral trots op hoe we het geworden zijn. Een groep die het toch niet altijd makkelijk heeft gehad, maar waar zo veel uit te halen valt. Je stapt als trainer(-s) zo’n seizoen in, met als eerste doel om een team te creëren. Zonder team bereik je, naar onze mening, nooit het maximale. En als trainer zal je altijd moeten proberen het maximale uit een groep te halen.

De duinen in, bowlen, individuele gesprekken, kickboksen en een goochelshow zijn dingen die dat teamgevoel stimuleren en eraan bijdragen. Maar ook op het veld is dit belangrijk; Met z’n allen juichen, geen negatieve opmerkingen en als de coach aan het woord is maken we een gelijke cirkel, want in een team is tenslotte iedereen gelijk. Uiteraard zijn dit allemaal dingen die bijdragen aan de resultaten en bovenal het plezier, maar waar het als voetballer uiteindelijk allemaal om draait, zijn de trainingen en wedstrijden. De combinatie van beide heeft er bij ons voor gezorgd dat we ongeslagen kampioen zijn geworden in de najaar competitie hoofdklasse 3.3.

We begonnen dit seizoen in de voorbereiding met drie trainingen per week. Pittige weken die ons voor moesten bereiden op een pittige eerste seizoenshelft. Het afgelopen jaar was ik als trainer twee keer kampioen geworden in de tweede klasse en nu mocht ik voor het eerst, onder assistentie van mijn vader en Robin, als ‘hoofdtrainer’ aan de slag in de hoofdklasse 3.3, wat bijna het hoogste in de regio is voor een JO12-team. Een uitdaging voor mijzelf en ik was dus zeer benieuwd hoe dit uit ging pakken. In de voorbereiding wonnen we onze wedstrijden en ook in de beker verloren we niets. Én in de bekerwedstrijd tegen Victoria JO12-1, een team dat hoger speelt dan wij, waren wij zelfs de betere, maar speelde we helaas maar 3-3. Op de trainingen waren we de juiste weg ingeslagen; dinsdag trainen we technisch en donderdag trainen we wedstrijd gerelateerd. Daarnaast staat dit in lijn met de periodisering die we zijn gaan hanteren; verdedigen-opbouwen-aanvallen-scoren. Periodes van ongeveer 8 weken, waarbij er een opbouw zit in wat we per week willen verbeteren en wat we na 8 weken bereikt willen hebben.

Momenteel zijn we bezig met het opbouwen en houden we met een schuin oog het verdedigende aspect in de gaten. Het is ons als begeleiding positief opgevallen hoe goed deze dingen opgepakt worden door het team. Het is dan ook knap hoe dingen die getraind en besproken worden, vertaald worden naar de wedstrijd.

De kampioenswedstrijd afgelopen zaterdag was een schitterende wedstrijd. Het perfecte voorbeeld van wat we tot nu toe al bereikt hebben. We hadden al twee wedstrijden op rij ‘de nul gehouden’ en ook in deze wedstrijd wisten we onze goal schoon te houden. Alleen dat is voor een O12-team al een hele prestatie. Daarnaast zijn we ook in de opbouw en aan de bal heer en meester op het veld. Het is als coaches een heerlijk gevoel, wanneer je na 20 minuten spelen al het gevoel hebt dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan bij een wedstrijd. En zo voelde wij dat dan ook de afgelopen wedstrijden. Afgelopen zaterdag was een wedstrijd waarbij wij alleen maar trots op het team konden zijn. De combinaties, acties en loopacties waren zaterdag zo verbazingwekkend goed, dat wij zeer tevreden waren. In de rust werden nog wat kleine dingen goed gezet en zo hebben we een nog betere tweede helft gezien.

Veel publiek, een goede wedstrijd en een verdiend kampioenschap! Wij zijn trots en willen de competitie uiteraard ongeslagen uitspelen. Wij hebben zin in de nieuwe competitie en hopen daar weer wat te kunnen laten zien. Grote complimenten voor het team!

KAMPIOENEN!!!

Jesse de Boer

Hendrik-Jan de Boer

Robin Kraan

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Wonnink [kopie]
Overhees [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hengel [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Dam [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smorenburg [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Reijerse [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Optimum [kopie]
Yourlease [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Brouwer [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Actiforce [kopie]
Heineken [kopie]
MidCoat [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
WeFulfil [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
De Jong [kopie]
Bikedeals [kopie]
BIN System [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
KOK [kopie]
Bres [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hoogt [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Votrans [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Boedelz [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Dijkstra [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88