17-1 bewijst zichzelf een slechte dienst

Maandag 21 februari 2022

Een mooie zaterdag leek er in het verschiet voor de boys, we stonden op een tweede plaats en konden met een overwinning goede zaken doen voor de ranglijst. Met in het achterhoofd al zes wedstrijden ongeslagen en in de die zes wedstrijden maar twee goals tegen, konden we stellen dat we met elkaar op het goede pad zijn. In de bespreking probeerdende trainers dat de jongens ook duidelijk te maken. We hadden dit met zijn allen gedaan en we konden de eerste seizoenhelft van de competitie goed afsluiten, maar dan moesten we wel van nummer 6 Quick winnen dat afgelopen zaterdag onze tegenstander op de Bosstraat was.

De vele mensen die de tijd hadden genomen om een plekje op de tribune te bemachtigen zagen een slordig jo17-1. In de opbouw was het slordig, en er werd snel de lange bal gezocht om hem daarna weer snel kwijt te raken. We liepen de eerste helft achter de feiten aan. Niks lukte en we speelden werkelijk tegen onszelf. Het was ook niet zo dat Quick zo goed speelde, maar Quick had wel het betere van het spel, en ging dan ook rusten met een 0-1 voorsprong waar een klein buitenspelluchtje aan zat. Het vlaggen van onze grensrechter werd niet gehonoreerd door de scheidsrechter. Ook werd ons een penalty onthouden in de eerste helft en dat het dan niet meezit op zulke momenten was typerend voor deze middag.

Na de rust werd het iets beter aan de zijde van Soest, we drukten de tegenstander diep terug om de gelijkmaker op het bord te zetten. Maar tot echte grote kansen kwam het niet voor onze boys.

Met nog vijftien minuten op de klok gingen we alles of niets spelen en gingen we met een extra spits spelen om te proberen om wat te forceren. Want er dan kan gebeuren is er ruimte aan de andere kant komt voor de tegenstander. En dat gebeurde ook want zeven minuten voor tijd maakte Quick uit de counter de 0-2 en was de wedstrijd gelopen.

Wel raakte Tom nog de binnenkant van de paal maar dat was meer een goal geweest voor de statistieken. 0-2 was de eindstand en dat was niet het resultaat waar we op hadden gehoopt. Ook na zaterdag weten we dat iedereen hard moet werken en inzet moet tonen om een goed resultaat te halen.

We houden het op een incident deze middag, maar wel een incident die een beetje pijn deed na afloop.

De middag werd goed benut de de JO17-selectie want met de zanger in de kantine en de gezelligheid was de nederlaag snel vergeten.