SO Soest
SO Soest
SO Soest richt zich op

SO Soest richt zich op

Lees meer

Jong geleerd...

 

 

 

Jeugdvoetbal bij SO Soest is top

FC Utrecht op bezoek

Donderdag 30 november 2017

Woensdagmiddag 29 november was veld 1 tot de nok ( overdrachtelijk bedoeld, want een veld heeft geen nok ) gevuld met meer dan 160 echt eigen so Soest-spelers. Zij kregen een clinic van echte F.C. Utrecht-trainers. Deze mensen moesten uiteraard ondersteund worden door onze eigen trainers. Wilfred Janmaat, Nick Roos, Sander Kijzer, Giovany Leibbrand, Kay Monissen, Jurjen Rapse, Stephan Ott en Aret Aprahamian stonden twee uur lang de spelertjes ter zijde op weg naar eeuwige voetbalroem.

Er was een circuittraining opgezet, groepjes gingen dus van oefening naar oefening terwijl de vele toeschouwers stonden te blauwbekken langs de kant.

Waarom was FC Utrecht ‘op ‘Soest’. Een uitleg… we hebben een samenwerkingsverband met deze club binnen het RAC.

RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht.

De trainers en scouts van FC Utrecht proberen het eerste elftal voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Binnen FC Utrecht geldt het beleid dat eerst in eigen gelederen wordt gekeken of  spelers in aanmerking komen om het team te versterken. Spelers als
Yassin Ayoub en Sean Klaiber, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht, hebben de weg naar het eerste elftal afgelegd. Maar inmiddels kloppen ook andere spelers uit eigen gelederen aan bij het eerste team.

RAC Talentenontwikkeling Midden-Nederland speelt een prominente rol in de jeugdscouting binnen FC Utrecht. De aangesloten regionale amateurclubs spreken af dat ze FC Utrecht informeren over talenten die binnen hun jeugdopleiding voetballen. Jeugdscouts bekijken deze spelers en beoordelen of zij worden uitgenodigd  voor een testwedstrijd. Indien de technische staf denkt dat de jonge spelers het niveau hebben om binnen de jeugdafdeling van FC Utrecht te voetballen, krijgen ze deze mogelijkheid aangeboden. Amateurverenigingen ontvangen voor elke speler van twaalf jaar en ouder die FC Utrecht opneemt in haar jeugdopleiding een financiële vergoeding ten behoeve van de eigen jeugdopleiding. Inmiddels hebben zich al meer dan vijftig verenigingen aangesloten en is bijna de helft van alle nieuwe spelers in de jeugdopleiding van FC Utrecht afkomstig van RAC-clubs.

Binnen samenwerkingsverband gaat het de F.C. om het bovenstaande. Als tegenprestatie assisteren zij SO Soest op diverse gebieden. Onze Hoofd Jeugdopleiding,  Arnoud Boer, heeft een rol daarbinnen. Hij heeft, in overleg met de jeugdcommissie aangegeven waarin wij hulp, assistentie en advies in willen hebben.  Op dit moment wordt er gewerkt aan aandacht voor de breedte-elftallen. Hoe krijgen we de trainingen en de trainers (vrijwilligers) op een hoger niveau; geven we ze tools om dat voor elkaar te krijgen?

Ook organiseert FC Utrecht trainingen zoals afgelopen middag, krijgen we soms uitnodigingen om naar de Galegenwaard te komen enz.

Een heel verhaal, als onderbouwing voor deze middag. Het hoe en waarom zal de deelnemers een rotzorg zijn geweest, het was gewoon leuk, goed verzorgd en opgezet.

Dank FC Utrecht en dank vrijwilligers.

Mede namens Marien Koene

Leo Rauch


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - PVCV 25 februari  
SO Soest - Kampong 11 maart  
Vriendenschaar - SO Soest 18 maart  
VVIJ - SO Soest 25 maart
Golfevent sponsors SO Soest 26 maart  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Van Hal [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Optimum [kopie]
De Jong [kopie]
Reijerse [kopie]
Actiforce [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hoogt [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Beijer Containerbedrijf [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Doorn [kopie]
Soester Papier Discounter [kopie]
Wonnink [kopie]
Dam [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Overhees [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Dijssel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
ING [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bloemendael [kopie]
Yourlease [kopie]
Kostencheck [kopie]
Zwart Mul [kopie]
MidCoat [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Columbus [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
WeFulfil [kopie]
Dijkstra [kopie]
Studio Jill [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Its Value [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
KOK [kopie]
Bres [kopie]
Heineken [kopie]
Voortjes [kopie]
Hengel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88