SO Soest verdient meer bij koploper De Meer

Zondag 27 februari 2022

In de omgeving waar ooit Johan Cruijff opgroeide en waar Ajax haar grote successen in de jaren zeventig vierde, speelde SO Soest een goede wedstrijd op de matige natuurgrasmat van koploper De Meer. Met kopballen van Rochdi Hathot en Bart Hooft deed Soest van zich spreken in de openingsfase. De thuisploeg hanteerde vooral de lange bal en dat was de beste optie op een veld waar niet goed gecombineerd kon worden.

Soest startte vandaag met de debuterende Luuk Brouwer als keeper. De goalie van de JO19-1 liet een goede indruk achter en was alert bij de diepe bal die De Meer vaak gebruikte. Soest moest het deze zondag vooral hebben van de omschakeling en de counters. Het was daarom zuur dat De Meer, juist uit een counter, na een klein half uur spelen de openingstreffer binnenschoot. Ongelukkig balverlies voorin met veel mensen voor de bal betekende een snelle uitbraak en via binnenkant paal viel de bal binnen.

Vier minuten na de 1-0 een enorme kans voor de thuisploeg, na een snelle actie van de spits. Luuk Brouwer stond goed op zijn post en redde prima. Soest probeerde nog voor de rust wat terug te doen maar werd verder niet gevaarlijk .

Direct bij de start van de tweede helft deed de jonge Soest-doelman opnieuw van zich spreken. Met een goede redding voorkwam Luuk een verdubbeling van de score. In de daaropvolgende aanval werd Rochdi binnen de zestien gevloerd. Volgens de leidsman niet zwaar genoeg voor een strafschop. Na dit stormachtige begin van de tweede helft gaat de wind liggen. De wedstrijd kabbelt voort zonder al te veel gevaar voor de doelen. De Meer hoeft niet en Soest is niet goed in staat zich onder het hevig druk zettende De Meer uit te voetballen.

Pas in de 64ste minuut krijgt Soest een kansje, een kopbal van Corné verdwijnt over het doel. Soest neemt hierna wat meer risico en geeft daardoor ook wat ruimte weg. De krachten vloeien weg bij De Meer en Soest ruikt de kans op de gelijkmaker. Rochi wordt in de 76ste minuut in de diepte gestuurd en één-tegen-één tegenover de keeper schiet hij helaas op de lat. Soest blijft drukken en in een counter breekt De Meer door de verdediging van Soest en moet Philippe van Grinsven ingrijpen. Het betekent diens tweede gele kaart waardoor Soest dus met tien man verder moet. Soest blijft in ondertal op zoek naar de gelijkmaker. Het zit echter niet mee op deze zondag. In de dying seconds komt de bal voor de voeten van Gio maar ook zijn poging eindigt net langs de verkeerde kant van de paal.
Onder moeilijke omstandigheden hebben de Soesters zich kranig geweerd tegen de koploper maar de ploeg komt helaas net te kort.

Hopelijk volgende week beter uit in Amstelveen bij Roda'23.

Opstelling SO Soest: Luuk Brouwer - Thijs Janmaat - Philip v Grinsven- Bart Hooft - Darnell Spann - Jordy Stins (82. Miquel van Ginkel) - Conner Blöte (67. Thijmen Volmer) - Giovanni Nicolaas - Zakaria Lamhandi (82. Luc Hooft) - Rochdi Hathot - Coné Parol (67. Stan Klarenbeek)