Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest O17-1 begint goed aan de nieuwe competitie

Maandag 14 maart 2022

Nieuwe ronde, nieuwe kansen dat was het motto van het begin van de nieuwe competitie. Na in de eerste goede eerste seizoenshelft te hebben gespeeld, was het zaterdag het begin van de nieuwe indeling. SO Soest begon met een thuiswedstrijd tegen het uit Zwolle komende CSV’28. Het team uit Zwolle werd met overmacht kampioen in de hoofdklasse en had terecht een plaats verdiend in de divisie.

Een lekker zonnetje over de Bosstraat-Oost zorgde voor veel supporters langs de lijn, die de weg weer hadden gevonden om onze boys op veld 2 te zien spelen.

Na een goede teambespreking vooraf werd er om 14:15 uur afgetrapt door de uitploeg. We speelden in balbezit iets anders waardoor we hoopten dat er meer ruimte was om te voetballen. Maar CSV’28 leek een stugge tegenstander. Ruimte om te voetballen was er wel voor onze boys, maar veel verkeerde keuzes in balbezit resulteerde dan ook in veel balverlies. Toch kregen we de beste kans in de persoon van Micheal, die een verkeerde uittap van de keeper niet afstrafte. CSV was ook de eerste helft niet in goede doen. Veel irritaties in het veld leidden tot veel discutabele beslissingen van de leidsman. Onze aanvoerder die de wedstrijd uit werd geschopt. Het leidde tot veel opstootjes en zo werd het niet een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de rust moest er veel worden gezegd om weer tot besef te komen dat er wel wat te halen viel voor onze boys.

De tweede helft was beter aan onze kant, met veel meer rust aan de bal, werd er vaak de vrije man gevonden. Maar dat was tot aan de 16-meter, daarna stokte het bij ons en werd de trekker niet overgehaald. CSV kreeg door ons spel ook meer ruimte om te combineren, maar onze verdediging stond zijn mannetje, waardoor David niet tot nauwelijks in actie hoefde te komen. Een kwartier voor tijd was daar de bevrijding en kwamen we op 1-0 door een mooie aanval over rechts die bij Tjeerd terecht kwam, die op zijn beurt vanaf een meter of 15 de bal netjes in de lange hoek schoot.

Het was een bevrijding dat was ook te zien aan de ontlading na deze goal. Als er één een goal verdiende was het Soest wel.

De frustratie bij de uitclub liep hoog op, en dat was te merken aan het restant van de wedstrijd. Veel provoceren en steeds klagen maakte het niet beter voor CSV.

In de laatste minuut werd onze spits Boele uit het niets geslagen door de verdediger van CSV, maar de scheids vond het geel en dat was opmerkelijk, want zelfs op het hoogste niveau zou je hier vier wedstrijden voor krijgen, en natuurlijk een rode kaart.

Maar goed de wedstrijd bleef op 1-0 steken en het was een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Op naar volgende week waar de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen op het progamma staat. Wederom een mooi affiche voor onze boys.